کامران قدس ابراز داشت: پس از گذشت ۲۳ سال از زمان شروع بیماری سالک در شهرستان دامغان، سال ۱۴۰۱ کمترین آمار مبتلایان به بیماری سالک را به ثبت رساند.
وی با اشاره به اینکه بیماری سالک در شهرستان دامغان از سال ۱۳۷۸ بروز پیدا کرد و هر ساله تعدادی قابل توجهی از افراد را مبتلا میساخت، بیان کرد: تشکیل قرارگاه مبارزه با بیماری سالک از اسفند سال ۹۹ با پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی استان و با دستور استاندار سمنان و به ریاست فرمانداری دامغان شروع به کار کرد و با تشکیل قرارگاه مبارزه با سالک و تقسیم وظایف و اقدام عملیاتی مطلوبی که توسط تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط، با تزریق منابع مالی مناسب از سوی ستاد بحران کشور و همچنین همکاری و مشارکت بسیار خوب مردم این شهرستان، کمترین آمار مبتلایان به این بیماری طی سالیان اخیر به ثبت رسید.
وی افزود: تعداد مبتلایان به بیماری سالک در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب برابر با یک هزار و ۱۳۰ و ۳۴۷ مورد بود که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون این آمار به ۳۹ مبتلا رسیده است که کاهش چشمگیر آمار مبتلایان یکی از دستاوردهای مهم درحوزه سلامت استان سمنان محسوب میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با تاکید بر اینکه مقوله سلامت تنها وظیه این دانشگاه نیست و دیگر سازمانها و نهادها نیز در آن دخیل و سهیم هستند، با قدردانی از مدیر و کارکنان حوزه سلامت شهرستان دامغان، فرمانداری، بخشداریها و دهیاریهای این شهرستان، ادارههای منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، دامپزشکی و سایر دستگاههای اجرایی مرتبط در راستای همراهی و تعامل با دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان برای مقابله با شیوع این بیماری، تاکید کرد: حفظ و ارتقای بیش از پیش این موضوع نیازمند به ادامه برنامهها و حمایتها مانند امسال است و در صورت غفلت و کوتاهی به سرعت آمار این بیماری قابل افزایش است.
سالک یک نوع بیماری پوستی و از جمله بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است که نوع خاصی از موشهای صحرایی به عنوان مخزن این بیماری و عامل بیماری از طریق گزش پشه خاکی آلوده به انسان منتقل میشود.
به غیر از موش و پشه خاکی شرایط آب و هوایی نیز در بروز موارد بیماری سالک موثر است. این بیماری منجر مرگ و میر نمیشود، ولی به خاطر زخمهای مزمن که اسکار به جای میگذارد، به ویژه در ناحیه صورت، آسیبهای روحی شدیدی ایجاد میکند.