امیرحسین اورندی، معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی، ضمن ارائه گزارش آماری از وضع موجود مراجعات کووید ۱۹ به مجتمع در هفته اخیر، گفت: در ماههای گذشته ما با یک روند نزولی مراجعات کووید مواجه بودیم، اما طی هفته گذشته روند مراجعات سرپایی بیشتر و به دنبال آن بیماران بستری ما افزایش پیدا کرده است که این افزایش روند بار مراجعان، به ما نشان میدهد که احتمالاً وارد پیک جدید شده ایم که امیدوارم بتوانیم با همکاری تیمی گروههای تخصصی مجتمع این موج را همچون موجهای قبلی به خوبی به پایان برسانیم.
وی افزود: با توجه به تجربهای که از پیکهای قبلی داریم نقشه راه برای مدیریت درمان این سویه جدید مهیا است تا در صورت نیاز اقدام به فعالسازی بیشتر درمانگاههای سرپایی تنفسی، تریاژ بیماران مبتلابه کووید و همچنین افزایش شیفتهای کاری کارکنان درمانی و تعیین تکلیف به موقع بیماران کووید شود.
آرش سیفی رئیس بخش عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی، با اشاره به سویه جدید امیکرون XBB، گفت: بر اساس نمودار مناطق مختلف سازمان بهداشت جهانی در کشور ژاپن آمار خیلی بالا است، اما در خاورمیانه این آمار هنوز روند افزایشی نداشته است، به هر حال با توجه به افزایش بار مراجعان باید تمهیدات لازم در کشور برای پیک احتمالی کووید اندیشیده شود.
وی افزود: بر اساس اطلاعات محدودی که از سویه جدید امیکرون XBB وجود دارد این سویه از لحاظ بالینی بسیار شبیه سویه امیکرون است و از لحاظ شدت نسبت به سویه دلتا ارزیابی نشده است، اما از نظر مسری بودن و گسترش آن در جامعه میتواند مثل سویه امیکرون توسعه وسیعی را در سطح جامعه ایجاد کند.
رئیس بخش عفونی مجتمع بر حساسیت جامعه به رعایت شیوه نامههای بهداشتی و واکسیناسیون کووید ۱۹ بهویژه برای کادر درمان و افراد با ریسک بالا تأکید کرد.
محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی، نیز با اشاره به اهمیت واکسیناسیون دوز یادآور، گفت: بهتر است افرادی که ۶ ماه از دریافت دوز واکسن آنها گذشته است، به منظور ایمنی بیشتر اقدام به واکسیناسیون دوز یادآور کنند.