فرحناز محمدی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه امروز (۱۴ دی) در حاشیه برگزاری نشست تخصصی طرح "بررسی شیوع و علل آسیبها و اختلالات دائمی منجر به کم توانی (معلولیتها) " که با حضور جمعی از پزشکان همکار در این طرح برگزار شد، با اشاره به وجود ۴۷ هزار معلول در استان گفت : متاسفانه آمار معلولان استان امسال دو هزار نفر بیشتر شده و از ۴۵ هزار نفر در سال گذشته به ۴۷ هزار نفر رسیده است.
وی افزایش آمار معلولان استان را نگران کننده خواند و با تاکید بر لزوم اجرای هرچه بیشتر برنامههای پیشگیری گفت: معلولیتها یا مادرزادی است و یا اکتسابی که در هر دو مورد قابل پیشگیری است.
وی با اشاره به پیگیری برنامههای پیشگیری از معلولیتها در سازمان بهزیستی کشور گفت: تصور عموم این است که بهزیستی عمدتا در حوزه حمایت از معلولان فعالیت میکند، درحالیکه بخش مهمی از فعالیتهای ما معطوف به حوزه پیشگیری است.
محمدی تصریح کرد: انجام غربالگری شنوایی و بینایی نوزادان و کودکان و انجام مشاورههای ژنتیک تنها بخشی از فعالیتهای ما در حوزه پیشگیری است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: اگر انجام چنین فعالیتهایی در حوزه پیشگیری نبود، قطعا آمار معلولیتها افزایش چشمگیری مییافت.
محمدی با تاکید بر لزوم گسترش برنامههای پیشگیری از معلولیت، گفت: در حوزه معلولیتهای مادرزادی باید مشاورههای ژنتیک گسترش یافته و این مشاورهها باید به طور جد در خانوادههای دارای معلول پیگیری شود.
وی افزود: در خصوص معلولیتهای اکتسابی هم باید سایر نهادها پای کار آمده و در زمینه کاهش آمار تصادفات و حوادث کار ورود کنند.
وی خاطرنشان کرد: تنها در زمینه ضایعه نخاعی، موارد ما از ۶۸۰ نفر در سال گذشته به ۷۷۰ نفر در سال جاری رسیده که حقیقتا نگران کننده است و عمده این افراد از طریق تصادف و یا سقوط از ارتفاع حین کار دچار این ضایعه شدهاند .