جمعی از فعالین فرهنگی، اجتماعی و چهره‌های علمی کشور افغانستان با گرامیداشت سومین سالگرد شهادت سردار رشید جبهه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی از نقش مؤثر ایشان در تحولات افغانستان سخن گفتند.

جمعی از فعالین فرهنگی، اجتماعی و چهره‌های علمی کشور افغانستان سومین سالگرد شهادت سردار رشید جبهه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشتند.

سردار سلیمانی سرباز ولایت

حجت‌الاسلام سید جواد وحیدی با اشاره به اینکه سردار سلیمانی سرباز ولایت و انقلاب اسلامی بوده است، از نقش کلان ایشان در تحولات جهان اسلام سخن گفته و افزود: «سردار در هر نقطه جهان که مستضعفان نیاز به یاری داشتند از قدس تا کابل و از یمن تا بیروت حضور داشت».

وی همچنین حاج قاسم سلیمانی را فردی مؤثر در تحولات افغانستان دانست که نقش مؤثری در انسجام‌بخشی گروه‌های افغانستانی در کنار یکدیگر و بازسازی این کشور ایفا کرده است.

رییس جامعه روحانیت امامیه هرات اظهار داشت: علاوه بر جاده اسلام‌قلعه‌ـ‌هرات، یک بیمارستان نیز زیر نظر مجموعه تحت امر حاج قاسم در افغانستان ساخته شده است. 

وحیدی جاده اسلام‌قلعه‌ـ‌هرات را یکی از بهترین جاده‌های ساخته شده در افغانستان دانست و گفت بیمارستانی نیز که توسط ایشان ساخته شد، بدون نگاه مذهبی و قومی به همه مردم افغانستان خدمات می‌دهد.

دشمن‌شناسی سردار سلیمانی بسیار دقیق بود 

حجت‌الاسلام محمد سالم فهیمی، مدیر بنیاد افغانستانی "رحمه للعالمین" که یکی دیگر از سخنرانان «همایش شهید سلیمانی، جهاد و مقاومت اسلامی» بود، با تبیین ویژگی‌های سردار سلیمانی گفت: شهید سلیمانی با استکبارستیزی، جبهه تمدنی و بین المللی را در خارج از مرزهای ایران گسترش داد.

وی همچنین به دشمن‌شناسی دقیق سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: مدیریت جهادی حاج قاسم، تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و یک نمونه از آن جنگ سوریه بود.

سردار سلیمانی به دنبال «وصل» ملتها بود

دکتر سید عبدالحمید معصومی از چهره‌های سرشناس مهاجرین نیز در توصیف شهید سلیمانی در این همایش گفت: کلمه‌ای نیست که بتوان با آن همه شخصیت این مرد پرآوازه را معرفی کرد.

وی گفت: قاسم سلیمانی، اسیر زندان قومیت و ملیت نیست و او قبل از عروج، دیوارهای این زندان‌ها را با سعه صدر شکسته است. او که در ایران متولد شد سرانجام در عراق در کنار برادران عراقی به شهادت رسید.

دکتر معصومی همچنین اضافه کرد: اگر انگلیسی ها در منطقه فقط به دنبال جداسازی و «فصل کردن» بودند و مرزها را برای جدایی ملت‌ها ترسیم کردند و جدایی‌های زبانی ایجاد کردند، اما سردار سلیمانی برخلاف دشمنان فقط به دنبال «وصل» ملتها بود.

وی گفت: نسخه درمانی مردم مسلمان افغانستان را شخصی مانند حاج قاسم سلیمانی نوشت، امروز ما همچنان به نسخه حاج قاسم نیاز داریم تا این فصل و جدایی 40 ساله (میان گروه های و قومیت های افغانستانی) را خاتمه دهیم.

دکتر معصومی به درس سعه صدر و حوصله مندی حاج قاسم در برخورد با دیگران اشاره کرد و گفت: علاوه بر حوصله مندی در تعامل با دیگران، سردار سلیمانی به ما گوشزد کرد که به نهضت عرفانی و علمی برای افغانستان نیاز داریم و باید علم را به یک نهضت در افغانستان تبدیل کنیم.

اسلام مرز ندارد

عبدالرئوف توانا یکی از چهره‌های فعال در شمال افغانستان نیز در این همایش به ایراد سخن پرداخته و با اشاره به سخن حضرت امام خمینی (ره) افزود: شهید سلیمانی جمله گهربار امام خمینی (ره) را که «اسلام مرز ندارد»، در راستای ایجاد جبهه مقاومت اسلامی محقق نمود و مجاهدان یمنی، افغانستانی و فلسطینی را در یک جبهه گردهم آورد.

عبدالرئوف توانا به جایگاه وحدت آفرین سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: سردار سلیمانی با یک دست از گروه سنّی حماس و با دست دیگر از گروه شیعه حزب الله حمایت کرد و هر دو گروه را در جهت مبارزه با دشمن توانمند ساخت، حال آنکه دشمن می‌خواست از هر یک از این نیروها در جهت قطع دست دیگر بهره بگیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار