جوجه کباب از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی میباشد که ظاهرا درست کردن آن بسیار ساده به نظر میرسد. این گونه که پیاز و آبلیمو و نمک و زعفران رو به تکههای جوجه کباب اضافه کرده و روی آتش کباب میکنیم. در صورتی که این غذای پرطرفدار و خوشمزه همراه با نکاتی که رعایت کردنشان باعث میشه یه جوجه کباب خانگی بسیار لذیذ و ترد داشته باشید.
نکاتی در مورد درست کردن جوجه کباب خوشمزه
۱. نکتهی اول در مورد آبلیمو و نمک
برای مرینیت کردن جوجه کباب اولین نکته اب که وجود دارد این است که ماساژ جوجه با آبلیمو و نمک باعث سفت شدن آن میشود. اگر آبلیمو و نمک را نیز ترکیب کرده و هنگامب که جوجه نیم پز است با کمک فرچه روی جوجه بزنید به میزان لازم به جوجه طعم نمیدهد.
راه حل این کار چی میتواند باشد؟ چه باید کرد تا هم جوجهها سفت نشوند و هم به میزان لازم طعم بگیرند؟
شما باید جوجه را با روغن مایه به طور کامل ماساژ دهید تا کامل چرب شود.
در ادامه ابتدا نمک را به جئجه اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا به خورد جوجه برود سپس آب لیمو ترش را نیز به جوجه اضافه کرده و ورد دهید بگذارید تا حدود ۲ ساعت در یخچال بماند تا کاملا به خورد جوجهها برود.
علت استفاده از روغن مایع به جای کره این میباشد که کره در اثر سرما سفت میشود و به همین دلیل جوجهها را خوب کاور نمیکند. اما در آخر میتونید برای عطر و طعم بیشتر بهش ۱ ق غ کرهی مذاب اضافه کنید.
۲. نکتهی دوم در مورد شیوهی خرد کردن پیاز
برخی افراد برای طعم دهی بیشتر و یا پوشش بیشتر جوجه از پیاز رنده شده یا بلندر شده استفاده میکنند تا جوجهها طعم بگیرند.
این روش کاملا غلط است. چرا؟
زیرا اگر پیاز را رنده کنید و به جوجهها اضافه کنید تکههای پیاز رنده شده به جوجهها میچسبد و شما نمیتوانید این تکهها را جدا کنید. به همین دلیل هنگام کباب کردن جوجه این تکههای پیاز سریعتر از جوجه میسوزند و شما گمان میکنید که رنگ جوجه عوض شده است و به بپخت رسیده و شما پخت را متوقف میکنید. اگر پیاز رو به این شکل له کنید در جوجه کبابتان یک کاور تلخ و سوختهی پیازی و گوشتی نپخته دارید.
بهترین کار برای این مرحله این میباشد که پیازها را به صورت خلالی ریز خرد کنید و یا اینکه پیاز را رنده کنید و با کمک صافی آب آن را بگیرید و به جوجهها اضافه کنید.
۳. نکتهی بعدی در مورد زعفران
یک جوجه لذیذ و خوشمزه باید رنگ لعاب خوبی داشته باشید و رنگ جوجه به زعفران آن میباشد. برای تهیه جوجه کباب باید حتما از زعفران زیاد استفاده کنید، اما در برخی موارد افراد زعفران را آخر کار به جوجه اضافه میکنند که این باعث میشود زعفران فقط به خورد جوجهها نمیرود.
هر چیزی که برای طعم دهی جوجه استفاده میکنید عطر و طعم زعفران به خود میگیرد.
خوب پس چه میتوان کرد؟
برای این که زعفرا بسیار غلیظتر و خوش رنگتر شسشود باید زعفران را با یخ دم کنید. سپس زعفران دم شده را به جوجههای خام که هنوز هیچ چیزی به آن اضافه نکرده اید بریزید و ورز دهید تا کاملا زعفران به خورد جوجهها برود. پس از ورز دادن حدود یک ساعت به جوجهها استراحت دهید تا کاملا زعفران را به خود جذب کند.
در ادامه بدون اینکه نگران رنگ و طعم گرفتن پیازها و آبلیمو و سایر مواد باشید. بعد بهش سایر مواد رو اضافه کنید.
۴. ادویه جات
مرغ ذاتا بوی خاصی دارد که ناپسند است. این بو به میزان قابل توجهی با افزودن پیاز و زعفران گرفته میشود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوش کمک شایانی میکند.
برای از بین بردن بوی بد مرغ و همچنین دادن طعم بی نظیر به مرغ میتوانید از ادویههای زیر استفاده کنید.
۱. پودر پیاز ۲. فلفل سیاه تازه آسیاب شده ۳. مقدار بسیار اندکی پودر سیر ۴. زنجبیل نصف قاشق چای خوری ۵. پودر گشنیز یک قاشق سوپ خوری ۶. نعنا یک قاشق غذا خوری
اگر ادویهها را آسیاب میکنید باید در لحظه از آن استفاده کنید.
این یک قانون کلی م باشد. هل. زعفران. فلفل سیاه. تخم گشنیز؛ و هر ادویهی دیگه رو دقیقا در همان لحظهی استفاده باید آسیاب کرد تا بیشترین میزان بو و طعم رو داشته باشید.
۵. سیر خام و فلفل دلمهای
اگر میخواهید به جوجه سیر خام و فلفل دلمه اضافه کنید بهترین کار این است گه ریشه سیر را جدا کرده و کل بوته سیر را از وسط برش بزنید و به مواد اضافه کنید. این عمل بوی گوشت مرغ را میگیرد و طعم خوبی به سیر میدهد.
برای اضفه کردن فلفل دلمهای نیز باید فلفل دلمه را به صورت سفرهای تمیز کنید و به صورت خلالی ریز خرد کنید پس از افزودن پیاز به موادتان اضافه کنید.
مراحل کار مزه دار کردن جوجه کباب
برای تهیه جوجه ابتدا باید زعفران را دم کرده و زعفران غلیظ شده راب ه تکههای جوجه اضافه کنید و وز دهید سپس بگذارید تا حدود یک ساعت بماند.
در ادامه به آن روغن مایع اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تکههای جوجه کاملا با روغن مایع کاور شوند.
در مرحله بعد آبلیمو و نمک و ادویه جات تازه آسیاب شده را به جوجهها اضافه کنید و مجددا یک ساعت استراحت دهید و در ادامه پیازی که خلالی خرد شده را اضافه کنید.
فلفل دلمهای و بوته سیر را نیز به مواد اضافه کنید و و کمی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند سپس روی مواد را با سلفون بپوشانید.
حداقل برای مدت ۲ ساعت و حداکثر یک شب در یخچال بهش استراحت دهید تا به خوبی مزه بگیرد.
بعدهم روی شعلهای یکنواخت و متوسط کباب کنید و با پلوی زعفرانی و کره و گوجهی کبابی سرو کنید. (پس با این حساب برای درست کردن یک جوجه کباب با کیفیت حداقل ۴ ساعت زمان لازم است)
منبع : ویکی گردی