سد چم شیر گچساران در آستانه آبگیری قرار دارد، اما بسیاری از فعالان محیط زیست آبگیری این سد را برای مناطق پایین دست خطرناک می‌دانند.

طرح سد و نیروگاه ۱۷۶ مگاواتی چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد قبل از پیوستن رودخانه خیرآباد به رودخانه زهره در مجاورت محلی به نام تنگه چم شیر احداث شده است.در روز‌های اخیر  وزارت نیرو قصد داشت این سد را آبگیری را کند، اما این مسئله باعث مخالفت سازمان محیط زیست و بسیاری از فعالان محیط زیست شد.

فعالان محیط زیستی معتقدند در پشت دریاچه این سد سازند نمکی وجود دارد و در صورت آبگیری  پایین دست این سد مورد خطر قرار خواهد گرفت، اما در سوی مقابل وزارت نیرو و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان متولی ساخت این سد معتقد هستند که آبگیری این سد هیچگونه خطر زیست محیطی را برای پایین دست ایجاد نخواهد کرد.

چندی پیش نیز علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست نیز در نامه ای به رئیس جمهور نوشته بود که آبگیری سد چم‌شیر در جغرافیای کهگیلویه و بویراحمد، به دلیل مطرح شدن تردیدهایی درخصوص وجود منابع شوری در مخزن دریاچه سد و احتمال شوری آب، به دغدغه نهادهای علمی و تخصصی و سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان محیط زیست کشور تبدیل شده است.

در ادامه این نامه آمده است: بررسی‌های این سازمان که حاصل مطالعات کارشناسی درون‌سازمانی و تعامل با دانشگاه‌ها و نهادهای علمی تخصصی این حوزه بوده، نیز مؤید نگرانی‌ها و ابهام‌های جدی در این خصوص است.

محمد درویش، فعال محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آبگیری سد چم شیر گفت: در گزارش سازمان زمین شناسی کشورمان ذکر شده است که ۷۰ درصد مخزن سد چم شیر متاثر از سازند گچساران است و آن هم بخشی که آسیب پذیرترین و شکننده‌ترین قسمت سازند نسبت به جریان‌های انحلالی و آب است؛ بنابراین نگرانی زمین شناسان درباره تکرار فاجعه سد گتوند طبیعی است.

سد چم شیر

او ادامه داد: باید گمانه‌های بیشتری ایجاد شود تا بررسی شود که آیا آبگیری این سد ممکن است باعث شوری بیشتر آب شود. من پیشنهاد می‌کنم که آبگیری این سد تا بررسی مطالعات بیشتر متوقف شود.

با آبگیری سد چم شیر ده ها سایت تاریخی به زیر آب خواهد رفت 

درویش بیان کرد: در گزارش ارزیابی این سد در سال ۱۳۸۸ آورده شده است که این سد ۹۰ میلیون متر مکعب آب شرب باید برای مردم استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد تامین کند. در صورتی که مجریان این سد اعلام کرده اند به دلیل اینکه آب شور است و حداقل میزان EC شوری آن بالای ۲۰۰۰ است و عملا این آب نمی‌تواند برای آب شرب مردم مناسب باشد، همچنین در این گزارش آورده شده است که هیچگونه مکان تاریخی در محل احداث این سد وجود ندارد، در حالی که گزارش شده است در صورت آبگیری این سد ده‌ها سایت تاریخی به زیر آب خواهد رفت و یا اینکه چندین گونه جانوری مهم در مخزن سد وجود دارد.

گزارش سازمان محیط زیست در سال ۱۳۸۸ مخدوش است

او افزود: گزارش سازمان محیط زیست که در سال ۱۳۸۸ ساخت این سد را از لحاظ زیست محیطی تایید کرده مخدوش است و باید در خصوص این گزارش تجدید نظر شود و سازمان محیط زیست باید مدیران و کارشناسانی که این گزارش را تایید کرده اند را مورد بازخواست قرار دهد و در خصوص آن تجدید نظر کند.

درویش عنوان کرد: اگر به این تردید‌ها و پرسش‌ها پاسخ داده نشود و اراضی پایین دست زهره شورتر شود این مسئله باعث افزایش مهاجرت و حاشیه نشینی در شهر‌های بزرگی مثل اهواز خواهد شد. هزاران میلیارد تومان برای ساخت این سد هزینه شده است و هدف ما از ساخت آن مسائل اقتصادی بوده است، اما با آبگیری این سد نه تنها به اقتصاد کشور کمکی نمی‌شود بلکه خود این سد باعث چالشی جدید برای کشور خواهد شد. این سد پنجمین سد بزرگ کشور است و حجم مخزن آن ۲/۳ میلیارد متر مکعب است و پیش بینی می‌شود لایه‌های نمکی متاثر از فشار این حجم از آب باعث شوری آب شود.

سد چم شیر

مدیر کل اسبق دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اینکه آیا در مطالعات اولیه سد به لایه‌های نمکی در مخزن سد توجهی شده است یا خیر، گفت: در آن زمان حساسیت‌های زیادی نسبت به سرزمین وجود نداشته است و سد‌های مشکل سازی مثل گتوند، استقلال و سیوند احداث نشده بودند و در آن زمان خشکسالی وجود نداشت و آورد رودخانه‌ها بالا بوده است، همچنین مطالعات هیدرولوژی این سد انجام نشده است و مگر می‌شود که مطالعات هیدرولوژی در ساخت یک سد انجام نشود.

میثم فاضلی، مدیر مطالعات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در گفت و گو با خبرنگار ما درباره نامه رئیس سازمان محیط زیست به رئیس جمهور در خصوص توقف روند آبگیری سد چم شیر گفت: سازمان محیط زیست پس از صحبت‌های در خصوص آبگیری سد چم شیر که توسط برخی از کارشناسان مطرح شد نسبت به این موضوع حساس شد و طبق قوانین سازمان محیط زیست می‌تواند در این موارد این چنینی ورود کند.

او ادامه داد:سازمان محیط زیست سازمان بالادستی وزارت نیرو نیست و رئیس این سازمان در خصوص آبگیری سد چم شیر نامه‌ای را به رئیس جمهور نوشته است و مطمئنا رئیس جمهور با مشاوران و وزیر نیرو در این خصوص مشورت خواهد کرد، اما این کار رئیس سازمان محیط زیست درست نبود که یک هفته تا آبگیری سد چم شیر نامه‌ای را به رئیس جمهور ارسال کند و در این نامه قید شود که آبگیری این سد باید به تعویق بیفتد.

دانشگاه تهران سد گتوند را از لحاظ زیست محیطی تایید کرده است

او افزود: در نامه‌ای که سازمان محیط زیست به معاونت آب وزارت نیرو نوشته است، مشخص است که این دوستان اساسا بررسی جامعی بر روی گزارشات ما نداشته اند و سازمان محیط زیست در جریان نیست که بیش از یک سال است که عده‌ای خاص ابهاماتی در خصوص آبگیری سد چم شیر در فضای مجازی مطرح می‌کنند. کارفرمای سد گتوند شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است و کارفرمای سد چم شیر نیز همین شرکت است و این موضوع ذهنیتی را برای مردم ایجاد کرده است، اما سد گتوند مشکل زیست محیطی را برای جلگه خوزستان ایجاد نکرده است و گزارشات دانشگاه تهران نیز این مسئله را تایید می‌کند.

صحبت های رئیس سازمان محیط زیست در مورد سد چم شیر بار حقوقی دارد

فاضلی بیان کرد: ملاک ما برای خوبی یا بدی سد گتوند آبی است که از این سد خارج می‌شود و در سد تنظیمی گتوند هر روز سازمان آب و برق خوزستان، سازمان محیط زیست و خود کارشناسان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از این آب نمونه برداری می‌کنند و اگر این آب کیفیت لازم را نداشت آیا شرکت آب و برق خوزستان اطلاعیه‌ای صادر نمی‌کرد. صحبت‌های آقای سلاجقه در مورد اینکه سد چم شیر سد گتوند ۲ خواهدبود، بار حقوقی دارد.

در سد چم شیر گنبد نمکی، برون زد نمکی و ضخیم لایه نمکی نداریم

مدیر مطالعات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص وجود گنبد‌های نمکی در مخزن سد چم شیر گفت: به واسطه تجربه تلخ ما در خصوص سازند‌های نمکی در مخزن سد گتوند اگر چه به اعتقاد من در خصوص مسئله کیفی آب مشکلی ایجاد نشده است و فعالان محیط زیست می‌توانند این مورد را بررسی کنند. من مسئول سد گتوند هم نیستم، اما به خاطر اینکه در خصوص مسائل کیفی آن کار کرده ام این صحبت را مطرح می‌کنم. ما در سد چم شیر به دلایل متعدد گنبد نمکی، برون زد نمکی، ضخیم لایه نمکی نداریم.

سد چم شیر

او در خصوص اینکه آیا در ۳۰۰ متری عمق مخزن سد چم شیر گنبد‌های نمکی وجود دارد، عنوان کرد: در محدوده سد چم شیر میدان‌های نفتی زیادی وجود دارد و در این محدوده چاه‌های زیادی حفر شده است و اکثر این چاه‌ها عمقی تا ۱۸۰۰ متر دارند و ما این چاه‌ها را بررسی کردیم و متوجه شدیم در اعماق بالای ۳۰۰ متر لایه‌های نمکی وجود دارد. در این منطقه سازند گچساران قرار دارد و این سازند تناوبی از لایه‌های گچ و آهک است و بسیار، بسیار نفوذ ناپذیر است حتی در سازند گچساران آبخوان نیز تشکیل نمی‌شود.

او ادامه داد: دوستانی که این مسائل را مطرح می‌کنند حتما با مسائل زمین شناسی آشنایی ندارند. ما در این منطقه گمانه‌های را زده ایم و در عمق ۱۲۰ متری آب نیز وجود دارد در واقع در این منطقه دریای قدیمی به نام تیس وجود داشته است که این دریا به مرور زمان رسوبات خود را برجای گذاشته و تخت به سمت عقب کشیده شده است و طبیعتا در لایه‌های زیرین زمین آب وجود دارد، اما این رسوبات تبدیل به سنگ شده است.

مدیر مطالعات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص فشار آب مخزن دریاچه به لایه های زیرین گفت: مخزن سد چم شیر نهایت فشاری که می‌تواند به کف بیاورد ۱۰ بار است یعنی (۱۰۰) متر آب و طبیعتا محیطی که ۱۰ بار دارد نمی‌تواند به محیطی که دارای ۱۳۰ بار (۱۳۰۰) متر فشاری وارد کند و چنین چیزی که آب به عمق زمین نفوذ کند و باعث شوری آب می‌شود، واقعیت ندارد.

۲۰ سال در خصوص وضعیت سد چم شیر مطالعات انجام گرفته است

او بیان کرد: حدود ۲۰ سال است که شرکت‌های مختلفی مطالعاتی در خصوص سد چم شیر را انجام داده اند و ما ۵ سال روزانه EC آب را اندازه گیری کرده ایم و طبیعتا ما یک مسائل فیزیکی مثل سازند گچساران را در مخزن سد چم شیر داریم و با توجه به این موارد ما یک مدل سازی انجام داده ایم و بر مبنای فرضیات بدبینانه، سد در شرایط بارندگی‌های نرمال به صورت ۱۰۰ درصد وضعیت رودخانه پایین دست را از لحاظ کمی و کیفی بهبود خواهد بخشید و در فصول خشکسالی این عدد حدود ۹۰ درصد است.

رودخانه زهره

فاضلی تصریح کرد: هرچه قدر که دبی آب رودخانه بیشتر باشد شوری آب کمتر می‌شود و این مورد نشان می‌دهد که ما در سد چم شیر سازند‌های نمکی نداریم و ما مطمئنیم این سد شرایط پایین دست را بهبود خواهد بخشید.مردم شهر‌های هندیجان، بندر دیلم، بندر گناوه آب شربی که مصرف می‌کنند دارای ۲۲۰۰ تا EC ۲۰۰۰ است و خیلی از مردم فکر می‌کنند EC ۲۰۰۰ خیلی بد است، اما این آب کاملا قابل شرب است.

او در خصوص سد زیر کشت پایین دست سد چم شیر عنوان کرد: مشکل خیلی بزرگ رود خانه چم شیر این است که ۸ ماه در سال دبی کم و شوری زیادی دارد و حتی آنقدر شوری آن زیاد است که در منطقه پایین دست مردم محلی به آن آب تلخه می‌گویند و قسمت زیادی از شوری آب این رودخانه به خاطر یون‌های زیاد گچ است و ۸ ماه در سال در این منطقه کشاورزان نمی‌توانند کشتی را انجام ندهند، اما در آن ۴ ماهی که رودخانه سیلابی است ما آب با کیفیت خوب را در داخل مخزن جمع آوری می‌کنیم و در مجموع آبی با کیفیت مناسب به کشاورزان پایین دست داده خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: ما موافق توسعه کشاورزی در این منطقه نیستیم، چرا که ۵۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی در پایین دست وجود دارد و کشاورزان فقط در یک دوره فروردین و اردیبهشت می‌توانند کشتی داشته باشند و در خرداد و تیر که دیگر دبی رودخانه کم است و عملا نمی‌شود کشتی انجام شود، اما با وجود آبگیری سد چم شیر کشاورزان می‌توانند ۲ کشت در سال داشته باشند و این سد آبی با EC ۲۰۰۰ به آن‌ها خواهد داد و لذا خاک این منطقه دیگر شور نخواهد نشد.

گزارشی از سجاد هدایت پور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
این سد برای پایین دست خطرناکه اما کو گوش شنوا
Finland
امید
۰۱:۰۸ ۱۲ بهمن ۱۴۰۱
Forwarded message from

*سد گتوند چرنوویل خوزستان*

Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۱ ۳۰ دی ۱۴۰۱
این سد خیلی مشکل داره

گنبدهای نمکی و سایت های تاریخی در مخزنش هست
Iran (Islamic Republic of)
حسن محمدی
۱۱:۵۰ ۲۷ دی ۱۴۰۱
متاسفانه همش منفیه کی گفته سد بده ولا تا جایی که من خوندم رودخونه کلا شور هست و در ماه های که آب کم هست شورتر میشه اینو همه میدونن و اگر این سد رو بزنن با مدیریت مصرف که انجام میشه و چون 70 ئ درصد منبع آب آن در بارش وبرف زمستون هست که میتونند با ذخیره این آب در مال های زمستان و بهار در تابستان و پاییز آب بیشتری به پایین دست بفرستند و مشکا کم آبی زیدون و هندیجان رو رفع کنند و تا جایی که من رفتم هندیجان دیدم و پرسیدم اونا خیلی موقعه ها آب ندارند و کشتشون هم فقط گندم هست و اب هم به خلیج فارس میریزه و جایی رو نابود نمی کننه دوستان خدایش یه کم پرسو جو کنید جو گیر نشید تازه برق رو هم تولید می کنه متاسفانه اقای درویش صبح در مورد موش حرف میزنه ظهر در مورد اب به نظرم آب و برق خونشو قطع کنید ببینم چطور زندگی می کنه التماس تفکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۲۴ دی ۱۴۰۱
باید سد تخریب بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۲۴ دی ۱۴۰۱
این پروژه اگر برای محیط زیست و کشاورزی آب ندارد. برای پیمانکاران ساخت. آن. نان دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۲۴ دی ۱۴۰۱
شما که جز نابودی و تخریب ایران کاری بلد نیستین اینم یه فاجعه جبران ناپذیر دیگس مثه سد گتوند ،کسانی که اینکاره هستن میدونن حتی از تو عکس همین گزارش میشه فهمید که تمام این منطقه دارای بستری آهکی و حتی نمکی هستش
Iran (Islamic Republic of)
سعید رجبی
۲۳:۱۴ ۲۳ دی ۱۴۰۱
چی بگیم والا ،،کجای این مملکت و مسولین روی حساب و کتاب بوده که بخواد این ی مورد باشه ،،،ناهماهنگی ادارات با هم با کاری رو از پیش نمی بره و خسارت به بار می اره و یا اگه هم بخوان با هم هماهنگ بشن کار بسیار و بسیار طول می‌کشه و آخر سر میگن کار دوشمن بود ،،،نمیدونم این دوشمن از کجا پیدا شد ،،ابا همه کشورها بدون دوشمن هستن ،همش دوشمن ،دوشمن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
چرا بجای این چند سال جدال در رابطه با وجود معدن نمک بررسی لازم صورت نمی گیرد آیا دستهایی در کار است که از رسیدن به حقیقت جلو گیری می کنند در این صورت باید به حال روز این مملکت تاسف خورد که حتی قدرت کشف حقیقت را نداریم و کارمان شده خیانت و سر پوش گذاشتن برروی غارتگری حتی اگر باعً نابودی سرزمینمان باشد چرا واقعیت را روشن نمی کنید و اینقدر به کشور زیان می رسانی و از بر ملا شدن حقیقت ترس دارید بهتر نیست حقیقت کشف شود تا تکلیف این همه سرمایه مشخص شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
امیدوارم هیچ وقت ابگیری این سد اتفاق نیفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
سازمان محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد لیاقت ندارد مناطق حساس و زیستگاه های اصلی حیوانات و......را حفظ کند بعد گیرهای چرند برای بلوکه کردن پول دستگاهای دیگر می دهد
Iran (Islamic Republic of)
حسین زاده
۱۹:۱۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
به هرصورت سدبایدابگیری بشه
این همه مخارج سنگین نبایدهدربره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
واقعا این کشور تابحال هیچ سودی از سازمان محیط زیست با این همه هزینهایی که برای کشور دارند ندیده است. خدا وکیلی هرچه خلاف و خیانت و جاسوسی و... در کشور است اکثرش از محیط زیست سردر می آورد. یکی از همکاران ما می گفت در محل ما دامادی با عرضه است که برای روز عروسی یک کل شکار کرده و در منزل پدر زن تحویل دهد. لذا هر کس آن جا داماد می شود ده بیست میلیون می دهد محیط زیستی ها شکار را درب منزل تحویل می دهند. در حالی که این شکار صدها میلیون هزینه داشته برای بیت‌المال
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۶:۵۰ ۲۳ دی ۱۴۰۱
مگر از روز اول که بنا به اجرا سدسازی شده تمام ارگانهای مرتبط در جلسات حضور نداشتن که حال که وقت اجرا است .صدا از گوشه و کنار بلند میشود. چگونه میشود .
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۳ دی ۱۴۰۱
باید مطالعات بیشتری روی این سد انجام بشه
حرف درویش و سازمان محیط زیست کاملا درسته
Iran (Islamic Republic of)
فلاحی
۱۵:۴۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
محیط زیست ومسئولینی که تا الان خواب بودند وحالا بیدارشدند چرا هنگام طرح مطالعاتی جلوگیری نکردند سد باید ابگیری شود اینها فقط ادعای کارشناسی میکنند وهیچ بلد نیستند جوابگوی این همه هزینه سدرا کی جوابگوست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۲۴ دی ۱۴۰۱
اگه یه سری به بودجه محیط زیست فقط همین امسال بزنی میفهمی که سازمان محیط زیست یعنی کشک و حفاظت از محیط زیست را یه امر سوسول بازی و غربی میدونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۲۳ دی ۱۴۰۱
جالبه اول سد رو میسازن بعد میفتن دنبال مجوز که آیا ساخت سد اصولی بوده یا نه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
خیانت به اینده و سیاست بازی در برای محیط زیست و سرزمین آباد بدون دست اندازی انسان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
ایران میمیرد برای اینکه خود فرزندان این کشور نمی‌خواد که زند بماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
منظور از احداث سد دریافت پورسانت از پیمانکار و پر کردن حسابهای دلاری است نه بهرمندی از محاسن سد مثل سد شهید مدنی تبریز که هرگز افتتاح نشد چون آب رودخانه از معادن نمک جاری میشد و اب شور به هیچ دردی نمی‌خورد این سد هم یکی دیگر از شاهکارهای خودیان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۷ ۲۴ دی ۱۴۰۱
چرت میگی قیاس هر سدی با سد دیگه درست نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
در صدها سازمان و ادارات مهم کشور خائنین نفوذ کردن آن هم به گونه‌ای که رد شان را دشوار می شود زد وبیشترین نفوذ در محیط زیست است چون هم می توانند وجب به وجب کبیر کوهستان جنگل و دشتها را بگردند وهر ساخته ای را به اربابان خودشان ودشمنان ملت ایران گذارش دهند و جدیدآ مانور شبکه های معاند به کمبود آب وخشکسالی در ایران و اینکه این کمبود ها می تواند باز هم زمینه شورش در ایران را فراهم کند وحالا عده‌ای در سازمان محیط زیست سعی دارند که جلوی سد سازی وذخیره آب را بعد از دوازده سال هزینه شدن بگیرند و چون در سال 88ساخت این سد ال بود وحالا در سال 1401با هزینه‌های میلیاردی و یک هفته مانده به آبگیری سد ساخت سد بل بوده و نباید ابگیری شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۸ ۲۴ دی ۱۴۰۱
اشتباهی منفی دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
معمولا وقتی کسی ظرفی یاقابلمه‌ نویی‌ میخرد هرچندهم‌ تمیز باشد‌ آنرا‌ آبکشی‌ میکند سد‌ چم شیر‌ هم را‌ هم آبگیری‌ و آبکشی‌ کنید آب‌گیری‌ های بعدی آب‌ تمیز و گوارا‌ ذخیره میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
من از نزدیک این سد را دیده ام قطعا برای مناطق پایین دست سد مشکل ایجاد می‌کند. این سد اصلا نباید ساخته می‌شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۳ دی ۱۴۰۱
یعنی شما سد رو با قابلمه مقایسه میکنین؟؟
واقعا متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
در کشور ما بجای اینکه با طرح فاز صفر جلوی اجرای اشتباه یک پروژه گرفته بشه، به صورت فرمایشی صرفاً خواست مدیران تایید میشه؛ بعدشم که کلی هزینه شد، بجای اینکه جلوی ضرر و آسیب بیشتر گرفته بشه، فشار میارن برای انجام اشتباه جدیدتر روی اشتباه قدیمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۳ دی ۱۴۰۱
مانع تراشان و محیط زیست مگر تا حالا خواب بودند آنها فقط هدفشان کار شکنی و ایجاد اختلاف و یاس و بدبینی به آیندست و پیشرفت منطقه را نمیتوانند ببینند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
دریاچه سدها خودش محیط گردشگری برای ورزشهای آبی و شهرکهای توریستی اطراف دریاچه و سبدهای پرورش ماهی و قایق سواری و دیگر تفریحات است چرا ما صدها نکته مثبت را کنار میگذاریم و حرفهای چهار کارشناس مدرک گرفته از دانشگاههای ملی خود را قبول میکنیم
وقتی زمین شناسان بزرگ و دانا ،این سد را هیچ خطری برای شوری آب نمیدانند دیگر اینهمه هیاهو برای هیچ و پوچ چه معنایی دارد؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
از دانشگاههای بیخود و سطح پایین و مدرک بده خود منظورم بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اینها که گفتید یک درصد جمعیت پایین دست سد نمی‌شوند. جمعیت پایین دست سد بدبخت می‌شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۲۳ دی ۱۴۰۱
تا امثال تو هستن مملکت وضعیش همینه امثال سما دنبال نابودی محیط زیست به هر قیمتی هستین میگه ابی که الان تمیزه و قابل شرب همینم از دست میره درختا از بین میرن محیط نابود میشه چرا در مقابل فهمیدن اینقدر مقاومت میکنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اگر در بستر این رود نمک و نفت بوده چرا تا کنون و با وجود فشار و مقدار کمتر آب به رودخانه نفوذ نکردند؟؟؟؟!!!!!!؟؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۳ دی ۱۴۰۱
بیسواد سد هنوز آبگیری نشده که
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۰:۴۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
ابگیری کنید بهتره هر سال جهان خشک تر میشه وکشور ما دوچندان روزهای سخت کم آبی بی آبی در راه است ابگیری کنید تا دیر نشده
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمد
۱۲:۰۹ ۲۳ دی ۱۴۰۱
دوست عزیز حالت خوب نیست مث اینکه
آبگیری کنن که مثل گتوند بلا استفاده بشه و باعث مشکلات زیست محیطی
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی
۱۰:۳۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
محیط زیست که ادعای زرنگی و دانایش میشه آیا چند زمین شناس خوب و کار بلد داره ؟! آیا سازمان محیط زیست بفکر آلودگی هوای شهرها هست ؟!
آیا محیط زیست ملزم کردن کارخانجات به ساخت و یا بفکر واردات خودروهای برقی و گازی برای سلامت هوای مردم هم هست؟! آیا محیط زیست بفکر گسترش نیروگاههای خانگی خورشیدی در کشور هست؟! آیا محیط زیست اصلا بفکر حفاظت از جنگلهای زاگرس هست؟!
محیط زیست خودش سدی شده در برابر پیشرفت و پیشرفت مناطق پایین دست سدها !؟ یفینا سدها هر چه باشد خیر و برکتش بسیار بیشتر و دهها برابر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۳ دی ۱۴۰۱
واقعا بچه گانه حرف می‌زنید سد سازی عامل نابودی محیط زیست است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۲۳ دی ۱۴۰۱
حق مطلب را ادا کردی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
فقط با سیلاب پرش کنن اگه دیدن داره نمکی میشه خالی اش کنن
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۰:۳۲ ۲۳ دی ۱۴۰۱
اگر مطالعات تکمیل و مورد تایید زمین شناسان و کارشناسان آب و نیرو است پس فرصت سوزی نباید کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
گتوند هم مورد تایید کارشناسان آب بود
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۰:۲۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
قرار نیست برای هر پروژه بزرگ عمرانی و مطالعه شده و مورد تایید زمین شناسان خبره باز هم برای آبگیری سدی که برای مناطق پایین دست خود خیر و برکت دارد اینقدر آسمان و زمین ریسمان بافت
یقینا سد چم شیر هم برای منطقه و هم کشورمان خیر و برکت بهمراه خواهد آورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
به‌جز شر هیچ خیر و برکتی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
عامو جمعش کنید مسخره بازی رو
اینا اگه میخوان فکر محیط زیست باشن فکر آلودگی هوای تهران باشن که دارن داخلش نفس میکشن
این سد باید هرچه زودتر آبگیری شود تا نیاز مردم منطقه به آب را برطرف کند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۵۰ ۲۳ دی ۱۴۰۱
دوستان ما بچه همون منطقه هستیم هیچ گونه نمکی در پشت مخزن ما سراغ نداریم فقط در خروجی تاج اونم 300متر از خروجی دهنه سد یه حوضجه نمک وجود داره که ازش جهت مصارف نمک دامی مردم بومی منطقه استفاده میکردن.
ابگیری بشه خیلی بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۳ دی ۱۴۰۱
تو فقط توی فکر خودتون هستی کل جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد به اندازه یک شهر خوزستان نیست .با اینکار محیط زیست شرق خوزستان نابود می‌شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۳ دی ۱۴۰۱
نیاز مردم با اب شور برطرف میشه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
کاظم
۰۱:۲۲ ۲۴ دی ۱۴۰۱
سلام
میگم آب شور بدرد مردم کدام منطقه میخوره دقیقا؟