اولین اجلاس بینالمللی مکتب شهید سلیمانی با حضور ریاست مجلس شورای اسلامی ایران، شخصیتهای مطرح ایرانی و بینالمللی از جمله شخصیتهای حوزه مقاومت اسلامی از جمله از افغانستان از سوی بنیاد حفظ و نشر آثار شهید قاسم سلیمانی و همچنین مجمع جهانی بیداری اسلامی در تهران آغاز به کار کرد و با حضور دکتر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران به کار خود پایان داد. در این اجلاس، شخصیتهایی از بیش از 100 کشور جهان حضور داشتند.
شهید سلیمانی مرزهای جغرافیایی، زبانی و مذهبی را درنوردیده بود
محمد ظاهر وحدت، از شخصیت های سیاسی و والی سابق ولایت سرپل در حکومت گذشته در حاشیه اولین اجلاس بین المللی مکتب شهید سلیمانی گفت افغانستان بیش از چهار دهه است که درگیر جنگ و مصیبت است و شهید سلیمانی یکی از شخصیت های اسلامی و بین المللی است که در عرصه های مختلف و مخصوصا در دوران مقاومت افغانستان، همکاری بسیار نزدیکی با مقاومت گران و مردم افغانستان در برابر اشغالگران و متجاوزین که می خواستند افغانستان را به خاک و خون بکشاند، داشت.
به باور وی، شهید سلیمانی یگانه فردی بود که مرزهای جغرافیایی، زبانی و مذهبی را درنوردیده بود و یک نگرش کلان اسلامی و مقاومت گری و همچنان یک اندیشه کلان انسانی داشت. در جای جای از عالم، وقتی که بحث مقاومت در برابر استکبار و اشغالگران مطرح می شد، شهید سلیمانی خود را به آنجا می رساند.
به گفته وحدت، در افغانستان هم شاهد بودیم که در زمان های مختلف و مخصوصا در دوران مقاومت، شهید سلیمانی حضور فعالی داشت و سران مقاومت را کمک می کرد و روحیه می داد. اگر همکاری های برخی از کشورهای دور و نزدیک، منطقه، همسایه ها و به خصوص جهموری اسلامی ایران نمی بود، پیروزی مقاومت ناممکن بود.
وی تصریح نمود که همکاری ایران به خصوص همکاری مستقیم سردار سلیمانی و یاران عزیزش در پیروزی جهاد و مقاومت افغانستان، نقش تعیین کننده و بسزایی داشته است.
شهید سلیمانی یک شخصیت بین المللی است
حجت الاسلام والمسلمین سعید رضازاده، استاد حوزه و دانشگاه از افغانستان گفت: حضور چشم گیر مهمانان بیش از صد کشور جهان و به خصوص افغانستان در اولین کنفرانس بین المللی مکتب شهید سلیمانی، نشانه ای از عرض ارادت و عمق محبت جهان اسلام، ملت های مسلمان و جبهه مقاومت به یک شخصیت، که هم مالک اشتر بود و هم واقعا برای آزادی ملت های مسلمان در برابر استکبار جهانی رزمید، است.
وی افزود: جبهه مقاومت به فرماندهی سردار سلیمانی که نقش بسیار موثری داشت و خیلی از مناطق را آزاد کرد، نشانه از تلاش امت واحده برای ایجاد تمدن جدید اسلامی و مقدمه ای برای ظهور امام زمان(عج) خواهد بود.
رضازاده خاطرنشان کرد: تقدیر و تجلیل از این چنین شخصیتی که هم فرا منطقه ای است و هم فراملی و فرامذهبی، و همچنان به عنوان یک شخصیت بین المللی نقش بسیار موثری در راستای پیروزی در مقابل استکبار جهانی ایفا نموده، لازم و ضروری است.
وی گفت اخلاص و حضور شهید سلیمانی در داخل جبهات مقاومت، همراه ملت های مسلمان، نقش بسیار موثری داشته و سبب شده که امروز تنها جبههای در مقابل استکبار بایستد، جبهه مقاومت باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه با توجه به اینکه شهید سلیمانی یک شخصیت بین المللی است، گفت: حضور ایشان در مناطق افغانستان مثل پنجشیر و سایر مناطق مختلف دیگر در حمایت از مردم، محرومیت زدایی و بازسازی مشهود است و او شخصیتی نیست که مردم نسبت به وی ناآشنا باشند. قطعا ملت های مسلمان از جمله ملت افغانستان، ایشان را نه به عنوان یک نیرویی که همواره در داخل ایران و ایرانی بوده، می شناسند، بلکه شهید سلیمانی در مقاطع مختلف از ملت های مسلمان در منطقه حمایت نموده که خدماتش برای همه هویدا است.
به گفته وی، اشتراک کنندگان در این همایش بین المللی باید ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی را به درستی به جوانان و نوجوانان معرفی کنند تا آنها هم در صف شهید سلیمانی قرار بگیرند.
مکتب شهید سلیمانی یک کاروان بین المللی است
حمیدالله توخی، از شخصیتهای سیاسی و والی زابل در حکومت گذشته، از دیگر شخصیت های بین المللی حاضر در اولین نشست بین المللی مکتب شهید سلیمانی در تهران بود.
وی در مورد شهید سلیمانی گفت: هر کسی که زندگی خود را فدای امنیت، آرامش، رفاه و عزت مردم بکند، ما به او احترام داریم.
توخی افزود: شهید سلیمانی کسی است که جان خود را نه تنها برای مردم ایران، بلکه برای تمام مردم کشورهای منطقه و اسلام فدا کرد و قربانی شد. طبعا مردان شجاع و مردان خدا، کسانی هستند که در راه خدا؛ امنیت، آرامش و عزت خود را فدا می کنند و ما همچنین مردانی را دوست داریم.
وی تأکید کرد: مکتب شهید سلیمانی یک کاروان بین المللی است و حکومت جهموری اسلامی هم مصداق این کاروان می باشد و ما هم به این مکتب و کاروان احترام داریم.