هاشم داداشپور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان با حضور در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در بدو ورود با همراهی جمعی از مسئولان، با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه ضمن قرائت فاتحه، به روح بلند شهدای والامقام ادای احترام نمود و در ادامه از سرای دانشجویی، سالن غذاخوری، مرکز بهداشت و مشاوره و سالن ورزشی بازدید نمود و نشستی با مسئولین دانشگاه داشت.
داداش پور با حضور در سراهای دانشجویی در تعدادی از اتاقهای دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری حضور یافته و در یک فضای صمیمی به گفتگو با دانشجویان پرداخت و از نزدیک در جریان آخرین مسائل دانشجویان خوابگاهی قرار گرفت.
صنعت دریا با تربیت نیروهای متخصص توسط دانشگاهها باید متحول شود
معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویی در این بازدید از اهتمام ویژه مسئولان این حوزه برای رفع برخی از نارساییها سخن گفت و افزود: بازگشایی دانشگاه بعد از حدود دو سال وقفه و برخی چالشهای اقتصادی باعث شد تا روند ساماندهی امور اجرایی و رفاهی با شتاب مطلوبی پیش نرود که امیدواریم با مساعدتهایی که از سوی دستگاههای ذی ربط انجام گرفته و همچنین تمهیدات ویژه دانشگاه، این معضلات بزودی مرتفع شود.
وی همچنین از دانشجویان خواست با ارایه نقطه نظرات سازنده و همدلانه خود، متولیان امور را در این مسیر همراهی کنند.
در ادامه، جلسهای با حضور اعضای هیات رئیسه و مدیران حوزه دانشجویی دانشگاه با رئیس سازمان امور دانشجویان تشکیل شد که در ابتدای این جلسه، سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، با ارائهی گزارشی، به تبیین جایگاه دانشگاه و امکانات لازم جهت رشد چشمگیر این دانشگاه در حوزههای مختلف به ویژه حوزه دانشجویی پرداخت و همه اعضاء طی گزارشی از حوزههای مربوط به خود، به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.
سپس معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این جلسه از دریا به عنوان موهبتی عظیم و سرمایهای غنی برای ایران نام برد و خاطر نشان کرد: کشور ایران در شمال و جنوب موقعیت بسیار خوبی از لحاظ دسترسی به دریا دارد و میتواند در ابعاد بسیار وسیع برای کشور و مردم در رونق علمی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و گردشگری موثری و مفید باشد ثروتهای بیشماری که در دل و متاسفانه از ظرفیت دریا هنوز استفاده بهینه صورت نگرفته است و باید دانشگاهها در این حوزه بتوانند خلأهای موجود را پر کنند.
داداشپور در ادامه به ظرفیتهای موجود در صنعت دریا اشاره کرد و افزود: صنایع دریایی مانند حملونقل دریایی، ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحل، انرژیهای تجدیدپذیر، صنایع دریایی نظامی، تامین مواد و تجهیزات، گردشگری دریایی، شیلات و صنایع وابسته را شامل میشود که هرکدام از این صنایع، سهم عظیمی در اقتصاد کشور دارند و علاوهبر ایجاد فرصتهای متعدد شغلی، میتوانند شاخص رشد اقتصادی کشور را به شکل غیرقابل باوری تغییر دهند.
وی همچنین حقوق بینالملل دریایی را نیز مهم برشمرد و از دانشگاههای مرتبط خواست تا با جدیت به موضوع صنعت دریا اهتمام ورزند و با همت، تخصص، پشتکار و برنامهریزی دقیق، به شکوفایی و رسیدن به نقطه مطلوب گام بردارند.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: اهمیت دریا و نقش آن در اقتصاد و زندگی امروز انکارناپذیر است و منافع کشورهای صاحب دریا ارتباطی مستقیم با نیازمندیها، تواناییها و فرهنگ آنها دارد و اگر دانش خود را در حوزه به سطح عالی افزایش دهیم، مطمئنا بسیاری از مشکلات اشتغال، تولید و رشد اقتصادی و ... از میان میرود.
گفتنی است؛ درحال حاضر ۲۰ دانشگاه فعال در حوزه دریا در کشور فعال است و ایران در زمینه تولیدات علمی حوزه دریا در جهان، در جایگاه یازدهم و در خاورمیانه رتبه نخست را دارد. درحال حاضر ۵۰ شرکت دانشبنیان، ۳ مرکز نوآوری دریایی و یک شتابدهنده در زیستبوم فناوری و نوآوری دریا فعال است.
ارتباط دانشگاهها با جامعه خیرین، عامل مهمی در توسعه و پیشرفت خواهد بود
داداشپور از اینکه ۷۰ درصد دانشگاه بهبهان توسط خیرین ساخته شده است ابراز خرسندی کرد و حضور خیرین در دانشگاهها را عامل مهمی در توسعه و رشد و پیشرفت مراکز آموزش عالی برشمرد.
وی افزود: در اغلب دانشگاههای موفق دنیا همانند هاروارد حضور خیرین به چشم میخورد و تقریبا بیش از ۶۰ درصد بودجه دانشگاههای دنیا توسط خیرین و بخشهای غیر دولتی تامین میشود.
داداشپور تصریح کرد: باید از ظرفیت خیرین و مردم در دانشگاهها برای ساخت خوابگاه، سالنهای ورزشی و مراکز بهداشت و درمان و مشاوره استفاده کنیم و بی شک اگر حوزه علم و فناوری مردمی شود، ماندگار خواهد شد و میتواند به رشد و پیشرفت مستمر دست پیدا کند.
وی از خیرین به عنوان پیشگامان جهاد علمی نام برد و اظهار کرد: هر کجا شاهد حضور پررنگتر خیرین بودهایم، به همان میزان نیز رشد و پیشرفت و توسعه را ملاحظه نمودهایم و باید تلاش کنیم دانشگاههایمان را با متصل کردن به حوزه مردم، از اعتبارات دولتی کاهش دهیم.
مردانی معاون اداری مالی و پشتیبانی منابع دانشگاه بهبهان به مجتمع خوابگاهی کوثر اشاره کرد و گفت: این خوابگاه همجوار با دیگر خوابگاهها و دارای ساختمان مجزا و زیربنای ۱۴۴۰ متر، امکاناتی نظیر حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، انبار و اتاق برق آماده و در حال حاضر فاز اول این خوابگاه مورد بهره برداری قرار میگیرد و به زودی و با ساخت طبقه دوم این مجتمع به تعداد تختهای این خوابگاه اضافه خواهد شد.
مردانی افزود: همزمان با افتتاح خوابگاه، محوطهسازی مجموعه سراهای دانشجویی خواهران با هدف تامین فضای مناسب جهت امور رفاهی و ورزشی دانشجویان با وسعت ۵۸۰۰ مترمربع شامل ۱۱۵۰ مترمربع مسیر پیست دوچرخه، ۴۰۰ متر مربع پیاده رو، ۴۲۰۰ متر مربع فضای سبز مشتمل بر محوطههای چمن کاری و ۶۰ متر مربع گل کاری و درخت کاری و آلاچیق نشیمنی نیز مورد بهره برداری قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در جهت رفع اوقات فراغت دانشجویان در محوطه خوابگاه مورد نظر میزهای بازی تنیس روی میز وشطرنج و تعدادی میز و نیمکت به منظور استراحت و مطالعه نصب شده است.
ارتباط مستمر دانشگاه و صنعت نفت میتواند ما را از خام فروشی نجات دهد
هاشم داداشپور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان ضمن بازدید از دانشگاه صنعت نفت آبادان در نشست با مسئولان این دانشگاه با اشاره به اینکه وجود تکنولوژی برتر در صنعت نفت و گاز برای حضور در صحنههای بینالمللی و همچنین افزایش بهرهوری صنعت نفت مهم است، گفت: به روز نبودن این تکنولوژی ما را در دستیابی برابر به منابع و منافع مشترک با کشورهای همسایه باز میدارد و ضرورت ایجاب میکند با تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در توسعه صنعت نفت بکوشیم و در حفظ سرمایه ملی بیش از پیش کوشا باشیم.
داداشپور جذب دانشجویان خارجی در رشتههای مرتبط با نفت از همه کشورهای جهان به ویژه از کشورهای نفت خیز همسایه را در همافزایی و نیز برقراری ارتباطات بلند مدت مفید و موثر خواند و اظهار کرد: جذب دانشجویان خارجی علاوه بر ارتقای سطح علمی دانشگاهها، میتواند به مثابه حلقه وصلی در گسترش روابط و اتخاذ سیاستهای همگرا عمل نماید.
معاون وزیر علوم منابع زیرزمینی و معادن و دریا را از جمله ظرفیتهای بینظیر برای کشور خواند و دستیابی به دانشهای روز را در استفاده و بهرهبرداری از این منابع بسیار مهم و ضروری خواند و از دانشگاهها خواست در تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در رشتههای مرتبط برنامهریزی و تلاش نمایند.
وی با اشاره به زندگی در دنیای مدرن و پا به عرصه گذاشتن روزانه فناوریهای نوین تاکید کرد: برای همسو شدن با کشورهای توسعه یافته، باید به ابزار علم و دانش مجهز شد تا بتوان اقتصاد کشور را با سلاح فناوری و نوآوری روزآمد نمود و در جهت رفاه بیشتر مردم به پیش برد.