مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به مشکل تنش آبی در ۲هزار و ۶۰۰ روستای این استان گفت: تا پایان امسال مشکل تامین آب ۶۰۰ روستای خوزستان برطرف خواهد شد.

محمدرضا کرمی نژاد با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون به یکهزار و ۵۰۰ روستای خوزستان آبرسانی شده است، گفت: خوزستان یکی از استان‌های پیشران در زمینه آبرسانی به روستا‌ها است.

به گفته او، یکی از طرح‌های بزرگ آبرسانی در خوزستان طرح غدیر است که در این طرح به شهرستان‌های غرب، مرکز و جنوب خوزستان آبرسانی می‌شود.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: با اجرای این طرح تمامی شهر‌ها و روستا‌های شهرستان‌های دشت آزادگان و حمیدیه آبرسانی شدند ضمن اینکه در این طرح میزان شوری آب ۵۰۰ میکرو موس بر سانتیمتر است که برابر با استاندارد جهانی است.

آقای کرمی نژاد می‌گوید: ۹۵ درصد آب شرب اهواز، ۱۰۰ درصد آب شرب شهرستان خرمشهر و ۷۵ درصد آب شهرستان آبادان همچنین ۷۰ درصد آب شهرستان شادگان از طرح آبرسانی غدیر تامین شده است و تلاش می‌شود سایر نقاط این شهرستان‌ها که مشکل تنش آبی دارند از طرح غدیر آبرسانی شوند.

به گفته او، در انتهای سال آینده با اتمام آبرسانی به تمامی روستا‌های خوزستان جشن آب در استان برگزار خواهد شد.

ابرپروژه آبرسانی غدیر یکی از طرح‌های بزرگ در سطح خاورمیانه است که در بدو شروع کار دولت سیزدهم و پس از سفر رییس جمهور به خوزستان، تصمیم لازم در خصوص آن اتخاذ شد تا به وسیله آن مشکل آب شرب نیمی از جمعیت خوزستان حل شود.

طرح میان‌مدت آبرسانی غدیر، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت خوزستان را زیرپوشش قرار می‌دهد و طرح اصلی آن در ۲ سال آینده به پایان می‌رسد.

با کاهش شدید آب در پشت سد کرخه که آب شرب مناطق جنوبی و غربی استان را تامین می‌کند طرح آبرسانی غدیر با تامین آب از سد دز برای این مناطق از سال گذشته کلید خورد.

بنا به اعلام شرکت مدیریت منابع آب ایران، مراحل اولیه مطالعات طرح میان‌مدت آبرسانی غدیر در دولت‌های گذشته آغاز شده بود، اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم در عمل طرح مذکور متوقف شد و عملیات اجرایی آن آغاز نشد.

با سفر رییس جمهوری در شهریورماه سال ۱۴۰۰ به استان خوزستان و پیگیری‌های مستمر وزیر نیرو اعتباری بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان به طرح آبرسانی غدیر تخصیص و بلافاصله تکمیل مطالعات اولیه و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

این عملیات که به اذعان همه کارشناسان خبره این بخش می‌بایست ظرف مدت ۳ سال انجام گیرد، ظرف مدت کمتر از یک سال اجرایی و به بهره‌برداری رسید. تسریع در عملیات اجرایی نیز به‌هیچ‌وجه باعث نشد اجزاء طرح ناقص و کیفیت اجرایی کاهش یابد.
عملیات طرح آبرسانی غدیر با اقدامی جهادی از سوی همه ارکان و با تخصیص اعتبارات قابل‌قبول در زمان اندکی اجرا شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار