زهرا غلامرضایی معاون امور پیشگیری بهزیستی استان گفت: از میان نوزادانی که مورد غربالگری قرار گرفتند، ۹۰ نوزاد دارای اختلال شنوایی تشخیص داده شدند که از این تعداد برای ۱۹ نوزاد تجویز سمعک و ۷۱ مورد هم نیازمند درمان طبی و جراحی تشخیص داده شدند.
وی اظهار داشت: شنوایی از جمله شایعترین نقص مادرزادی در زمان تولد است که با توجه به پنهانی بودن آن، تشخیص زودرس این مساله بسیار مشکل بوده و به طور معمول نیز بسیار دیر تشخیص داده میشود.
غلامرضایی با اشاره به اینکه این طرح در ۴ شهرستان اجرایی شده، تصریح کرد: کم شنوایی در کودکان وضعیتی پنهان به شمار میرود و در صورت اجرا نشدن برنامههای غربالگری شنوایی ممکن است کم شنوایی از ۱۸ تا ۲۴ ماهگی در کودک پنهان بماند.
به گفته این مسوول، هم اکنون طرح غربالگری شنوایی نوزادان در ۶ بیمارستان کوثر و رازی در قزوین، ۹۶ تختخوابی (تامین اجتماعی) و شفا در شهرستان تاکستان، بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) بویین زهرا و بیمارستان رحیمیان البرز انجام میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال نیز تصریح کرد: همچنین این طرح در پایگاههای ثابت و سیار شهری و روستایی سطح استان انجام میشود و تمامی غربالها نیز توسط کارشناسان شنوایی صورت میگیرد.
غلامرضایی خاطرنشان کرد: کودکان غربال شده طی این مدت ۶ هزار و ۵۲۰ کودک بوده که از این تعداد ۴۵۶ کودک برای انجام پیگیریهای طبی و توانبخشی به مراکز سنجش شنوایی و متخصصان گوش و حلق و بینی ارجاع شدند.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان قزوین یادآور شد: در ۲ طرح یاد شده اگر فردی مشکوک به اختلال شنوایی تشخیص داده شود توسط مجریان مورد آگاه سازی و پیگیری نتیجه بخش قرار میگیرد و در این زمینه نیازمند توجه و همکاری جدی خانوادهها در رفع این اختلال در سنین طلایی هستیم.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان قزوین در خصوص هزینه درمانی این کودکان، یادآور شد: نوزادانی که دچار اختلال شنوایی باشند در صورت نیاز میتوانند از خدمات دریافت سمعک و یا کاشت حلزون از بهزیستی کمک دریافت کنند.