«شاه محمد محرابی» عضو «صندوق امانی افغانستان» و رئیس کمیته بازرسی بانک مرکزی این کشور اظهار داشت روند انتقال محمولههای پول نقد برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان از اواسط ماه دسامبر سال 2022 به حالت تعلیق درآمده است.
وی با اظهار اینکه تداوم کمکهای بشردوستانه نقدی به افغانستان در ثبات ارزش پول ملی این کشور تأثیر مهمی دارد، افزود: به تعلیق درآودن کمکهای بشردوستانه به همراه توقف انتقالات بانکی به علت توقیف هفت میلیارد دلار از ذخایر ارزی افغانستان باعث افزایش بهای کالاها و متوقف شدن پرداخت حقوق کارکنان بخش بهداشت و آموزش و نیز باعث افزایش بیکاری در کشور خواهد شد.
محرابی ادامه داد: با افزایش بهای مواد خوراکی بسیاری از زنان، بیسرپرستان و مردم عادی افغانستان توان خرید نان، آرد و روغن و پرداخت سایر نیازهای اولیه دیگر را نخواهند داشت و این کار باعث افزایش فقر و رنج بیشتر افغانها خواهد شد.
محرابی که یکی از چهار عضو صندوق امانی افغانستان در سوئیس نیز هست، ادامه داد: براساس آمارهای سازمان ملل، بیش از 70 درصد جمعیت افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، بسیاری دیگر نیز با گرسنگی روبهرو هستند و قطع کمکها سبب افزایش فقر خواهد شد.
وی با تأکید بر لزوم تداوم کمکهای بشردوستانه به افغانستان تصریح کرد: مهم است که به این مهم اشاره شود که هدف تعلیق کمکهای بشردوستانه چه خواهد بود، چه کسی از آن سود خواهد برد و چه کسی متضرر خواهد شد. من میخواهم که کمکهای بشردوستانه ادامه یابد.