آبشار کول چپ لرستان در ارتفاع ۹۲۳ متری از سطح دریا قرار دارد و در اطرافش آثاری از زندگی غارنشینی به دست آمده است؛ همچنین پای این آبشار یکی از زیستگاههای سمندر خالدار امپراتور یا همان سمندر لرستانی است. این سمندر گونهای بسیار نادر و در معرض انقراض با ۱۴ سانتیمتر طول و پوست قهوهای رنگ، با خالها و نوارهای زرد یا نارنجی زیبایی است که تنها در مناطق جنوبی استان لرستان یافت میشوند.
آبشار کول چپ پل دختر را میتوان قلب تپنده این صخرهها دانست، معجزه طبیعت که موجب نقشونگاری زیبا در دل صخرهها شده است؛ رسوباتی که مانند قندیلهایی از سقف آویزاناند (آستالاکتیت)، رسوبات آهکی که بر کف غار مانند میلهها و استوانههای مخروطی شکل گرفتهاند (آستالاگمیت)، وجود آثار تاریخی مانند آسیابهای آبی که نشان از زندگی دیرین مردم در این منطقه دارد و باغهای چشمنواز و پربار انار و انگور همهوهمه زیبایی کول چپ را دو چندان کرده است.
کول در زبان لری به دو معنای پشت و عمیق به کار میرود؛ کول چپ منطقهای عمیق است که صخرهها آن را احاطه کردهاند و به علت ریزش کوه، چپ کرده و شکل گرفته است.
آبشار کول چپ لرستان را اواخر زمستان و بهار ببینید، زیرا در این هنگام از سال خودنماییهای دلفریبش آغاز میشود و منظرهای منحصربهفرد از طبیعت را برایتان به نمایش میگذارد.