کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر منطقه سه کشور که در محل تالار مرکزی ساری برگزار شد، افزود: برپایی این جشنواره مطالبه فعالان و هنرمندان تئاتر است که با گذشت و فداکاری خود به صحنههای تئاتر جان بخشیدهاند.
وی ادامه داد: هنرمندان به رغم تمام مشکلات و کمبودها همواره چراغ تئاتر را روشن نگاه داشته اند.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم با برپایی اینگونه جشنواره علاوه بر برقراری ارتباط بیشتر با هنرمندان، برای رشد و تعالی هنر تئاتر تلاش کنیم، گفت: مخاطبان، ثروت تئاتر هستند و از همه هنرمندان میخواهم که این ثروت را در استانها حفظ کنتد.
نظری افزود: با تلاش و همت مضاعف جشنواره تئاتر مناطق دوباره راهاندازی شد که گام مهم و موثری در شناسایی ظرفیت های نهفته در شهرهای مختلف کشور است.
وی تصریح کرد: هدف ما این است که بتوانیم چراغ تئاتر استانها و شهرها را روشن نگه داریم و در نهایت آثار نمایشی خوب تولید شود.
وی ادامه داد: باید به اقتصاد تئاتر فکر کنیم و با تولید محتوا و استفاده از تکنیکهای جدید، راهکارهایی اتخاذ شود تا مخاطب برای تئاتر هزینه کند و تئاتر در سبد کالای فرهنگی خانوار قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه اگر هنرمند مخاطبش را بشناسد به درآمدزایی هم خواهد رسید، گفت: هنرمندان خودشان هم باید در اقتصاد تئاتر سهم داشته باشند و نباید همه کار را به دولت واگذار کنند.
این مقام مسئول افزود: تئاتر یک پدیده اجتماعی است و همه در شهر و استان باید به تئاتر کمک کنند.
نظری با اشاره به ظرفیت هنرمندان مازندرانی گفت که باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی از ظرفیت هنرمندان عرصه تئاتر این استان بیش از پیش استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پس از پشت سر گذاشتن دو گام نخست جشنواره تئاتر فجر مناطق در استانهای کرمانشاه و بوشهر، تئاتر فجر منطقه سه کشور از ۱۸ دی ماه جاری با شرکت ۱۸ گروه نمایشی از استانهای استانهای سمنان، تهران، گلستان، البرز، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین و گیلان در شهرستان ساری مرکز مازندران به روی صحنه رفت و در نهایت در ۲۱ دیماه با معرفی گروه های برتر به کار خود خاتمه داد.
پس از ۹ سال وقفه در اجرا و برگزاری جشنواره منطقه ای تئاتر فجر امسال با تصمیم مسوولان ارشد نمایش و تئاتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این جشنواره به صورت حضوری و اجرای زنده در چهار منطقه برگزار شد.
در نخستین روز برگزاری این جشنواره آرامش در کامینی از کرج، پیله های خیس از گرگان، باروت از بیرجند ، اسم شب ، ضحاک زهر ماری از رشت ، تا آخر خط از گرگان و نقطه صفر مرزی از شاهرود به نمایش گذاشته شد.
قزل حصار از شاهرود ، UN۱۲ از مشهد، پرواز با بالهای سوخته از پاکدشت ، پائیز نگفته بود از قزوین ، تهران کنار پنجره از بجنورد و انتظار با بوی نرگس(شیموئید) از تربت حیدریه نمایش هایی بودند که در روز دوم این جشنواره برگزار شد.
در روز گذشته سه شنبه بیستم دی ماه و در سومین روز برگزاری این جشنواره منطقه ای نیز پهلوان قلیچ از پیشوا ، ترنج از گرمه، نور مهتاب از کرج ، جشن از رشت ، دریازدگی از قزوین و الهه سنگ از خواف نمایش هایی بودند که به اجرا در آمدند.
مازندران حدود ۶۰ گروه نمایشی دارد.