سید محمدرضا سید حسینی گفت: کشت پاییزه در سیستان و بلوچستان با کشت محصولات خارج از فصل در اواخر شهریور شروع و بتدریج با کشت محصولات استراتژیک شامل دانههای روغنی، گندم و جو، گیاهان دارویی و سایر محصولات سبزی و صیفی تا اواخر دیماه ادامه دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود:پیشبینی شده است امسال سطح کشت این نوع از محصولات به ۲۰ هزار هکتار برسد.
وی افزود: عمده سطح زیر کشت محصولات زراعی پاییزه در سیستان و بلوچستان شامل گندم، جو، یونجه، پیاز، کلزا، گوجهفرنگی، قصیل، شبدر و باقلاست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: طرح اصلاح الگوی کشت موجب ارتقای بهرهوری آب کشاورزی و کاهش مصرف انرژی میشود و اجرای این طرح کمک زیادی به حل بحران خشکسالی و کمبود آب در بخش کشاورزی میکند.
وی ادامه داد: در این طرح کاشت محصول نیازسنجی شده و محصولات آببر با توجه به نیاز سیستان و بلوچستان و کشور تولید و بر اساس مقدار نیاز بازار کشت میشود و از طرفی محصولات استراتژیک از جمله غلات، دانههای روغنی و محصولات صنعتی در این طرح مورد تاکید است و رعایت الگوی کشت باید در تمام سطح اراضی انجام شود.
سید حسینی تاکید کرد: مشوقهایی در اجرای این طرح برای کشاورزان در نظر گرفته شده و ارائه تسهیلات برای خرید انواع ماشین آلات بخش کشاورزی، اختصاص یارانه به انواع کود و بذور برای کشاورزانی از جمله این مشوقها است.
وی تصریح کرد: با رعایت این الگو در سطح زمینهای کشاورزی، نه محصولی کم کشت خواهد شد و نه محصولی بیش از نیاز تولید میشود و در این صورت بازار نیز به خوبی کنترل خواهد شد.