رضا حسنپور، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان گفت: گردشگری خوراک یا گردشگری غذایی را میتوان به عنوان یک پدیده اجتماعی معرفی کرد که به طور معمول با یک بازدید کلی از مراحل و نحوه تهیه غذا همراه است.
او افزود: این بازدید شامل آشنایی با انواع خوراکی و نوشیدنی، بررسی میکروبیولوژی مواد خوراکی، بازدید از مزارع کاشت و پرورش مواد گیاهی و گوشتی و نحوه عرضه آن به بازار نیز میشود.
به گفته سرپرست معاونت گردشگری گیلان، در واقع هر کسی که به هر شکلی با غذا سر و کار دارد، قسمتی از گردشگری غذایی محسوب میشود.
حسنپور با بیان اینکه ایجاد ارتباط میان مسیرها، مکان سنتی و غذای سنتی همیشه با توجه و استقبال خوبی رو به رو میشود، تصریح کرد: به همین سبب امروزه در بسیاری از مناطق جغرافیایی تلاش میشود تا با حفظ آثار و بافت سنتی و مرتبط کردن آن با فرهنگ غذایی، به جذب گردشگران خوراک کمک شود.
او همچنین گفت: در استان گیلان تنوع خوراک به حدود ۴۰۰ نوع شناسایی شده است.
در اولین ثبت جهانی شهر خلاق خوراک رشت، ۳۰ غذا ثبت ملی شده، ۲۰ خوراک در مرحله ثبت، استعداد بالایی در زمینه گردشگری خوراک دارد.
در این راستا ۳۰ محور و مسیر گردشگری در گیلان شناسایی و مسیرهای دیگری نیز در دست بررسی است.
در این مسیرها رستورانها، امکانات خدماتی رفاهی و اقامتی به صورت کامل مشخص میشود.