حجت الاسلاموالمسلمین رفیعی، کارشناس مذهبی درباره اجابت دعا گفت: امیرالمؤمنین در نهج البلاغه میفرمایند هر دعایی به اجابت میرسد. اما اجابت دعا بر اساس حکمت و اراده خداوند است.
به گفته حجت الاسلاموالمسلمین رفیعی، اجابت دعاها را میتوان به چهار نوع بیان کرد: اول دعاهایی که عیناً اجابت میشوند. همان چیزی که از خدا طلب کردی، انجام میشود. دوم دعاهایی که عین خواسته شما محقق نمیشود، اما مشابه آن یا بهترش را خداوند به شما میدهد. سوم دعاهایی که خواسته شما داده نمیشود، اما از طریق آن دعا از شما دفع خطر میشود. چهارم دعایی که در این دنیا اجابت نمیشوند؛ اما ثواب آن برای آخرت شما ذخیره میشود.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: مومن تسلیم خدا است ما نباید با دعا کردن روح تسلیم را از دست بدهیم و مانند بچه ها بر خواسته خود پافشاری کنیم. وظیفه ما دعا کردن و درخواست از خدای متعال است و اقتضای ایمان و توکل و تسلیم این است که نتیجه نهایی امور را به خداوند بسپاریم.
وی افزود: روز قیامت پرونده ما را که بررسی میکنند؛ ثواب نماز، روزه، حج و انفاق هست؛ یک ثوابی هم است که مربوط به دعاهایی که در دنیا محقق نشده اند است. در روایت داریم که بعضی از افراد وقتی روز قیامت این ثوابهای عظیم را در نامه اعمالشان میبینند؛ میگویند ای کاش هیچ یک از دعاهای ما در دنیا به اجابت نمیرسید.
حجت الاسلام رفیعی بیان کرد: در روایات آمده است که «خداوند نزد گمان بنده است»؛یعنی اگر بنده نسبت به خداوند خوشبین باشد، خدا نیز کارهای او را همان گونه مقدّر میکند؛ ولی اگر چنانچه بدگمان باشد و بگوید: من که میدانم خدا حاجت مرا نمیدهد، خداوند نیز دعای او را مستجاب نخواهد کرد.