محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات کشور که در محل دیوان محسابات کشور برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زهرا (س) گفت: این جلسه، جلسه تکریم و معرفی است و وظیفه حقوقی و حقیقی همه ما این است که از تلاشها و مجاهدات عزیزان تقدیر و تشکر کنیم. اولاً خدا قوت میگویم هم به جناب آقای دکتر بذرپاش و هم به یکایک همکاران خودم در مجموعه دیوان محاسبات که تلاش کردند و راهی را پیش گرفتهاند که امید به آینده را بیشتر کرده و امیدوارم با همین روحیه کار پیش رود و انشاالله سرعت و تدوام داشته باشند.
وی افزود: بدون شک برادر عزیزم جناب آقای دستغیب هم که مشغول خدمت در این مجموعه شدند با توجه به آن سابقه آشنایی که بیش از ۱۶ و ۱۷ سال از نزدیک با ایشان دارم و در موضوعات مختلف آشنا هستم و شناخت و تسلطی که بر مجلس دارند که بسیار مهم و جدی است و در همین جهت هم ایشان قبل از ورود من به مجلس در مجلس یازدهم همکاری جدی با من داشتند و تا روز انتخابشان در اینجا، مشاور من بودند، مطمئنم که انشاءالله با وقتگذاری و منحصر شدن در دیوان بتوانند این کار را ارتقا دهند و پیش ببرند و یکی از مشکلات جدی کشور که میتواند بخش عمدهای از ناکارآمدهایها را حل و فصل کند به کمک یکایک عزیزان، عزیزانی که در استانها مستقر هستند و عزیزانی که در مرکز هستند بتوانند وظایفی که قانون اساسی بر عهده آنها گذاشته انجام دهند و بُعد نظارتی را به بهترین شکل خودش پیش ببرند.
منابع انسانی و افراد متخصص از مهمترین ویژگیهای دیوان محاسبات کشور است
وی با اشاره به یکی از مهمترین ویژگیهای دیوان یعنی منابع انسانی و افراد متخصص دیوان، عنوان کرد: دیوان محاسبات مجموعهای است که با تعهد، تخصص، وجدان و ورزیدگی میتوان در آن ایفای نقش کرد. همه جا منابع انسانی نقش جدی و اساسی دارد و بدون شک در مجموعه دیوان از یک کارشناس تا بالاترین سطح مدیریتی و تخصصی، نقشهای کلیدی و بی نظیری دارند.
دیوان محاسبات و مرکز پژوهشها دو رکن رکین مجلس شورای اسلامی هستند
قالیباف با بیان اینکه مجلس دو بال جدی و اساسی دارد که آنها ابزار و دستگاههایی هستند که کار مجلس را پیش میبرند و به آنها کمک کرده و ذهن و نگاه نمایندگان را متوجه وظایف خود میکنند، ابراز داشت: در حوزه قانونگذاری، مرکز پژوهشهای مجلس و در حوزه نظارت دیوان محاسبات کشور است که به عنوان دو رکن رکین مجلس هستند و اگر آنها وظایف خود را به دقت انجام دهند بسیار مؤثر خواهند بود که حضرت آقا نیز همین توقع را دارند که از جمله آن نظارتهای مؤثر، کنترلهای جدی و عالمانه است و تأکید دارند که در کار نظارت به جای رفتار مچگیرانه، به شکل دستگیرانه عمل شود.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: حضرت آقا اثربخشی و اثرگذاری را از مجموعه دیوان توقع دارند که بتواند در نظام مدیریتی کشور این اثرگذاری را داشته باشد. به خصوص در ملاقات اخیر نیز تأکید بر شرکتهای دولتی داشتند.
۹ شرکت دولتی کشور قریب به ۷۰ درصد ظرفیت مالی را در اختیار دارد / در حوزه دخل و انفال دچار آسیبهایی هستیم
وی در ادامه با بیان اینکه ۹ شرکت قریب به ۷۰ درصد ظرفیت مالی را دارد، عنوان کرد: اگر به این بحثها متمرکز شویم طبیعتاً میتوانیم این اثرگذاری را داشته باشیم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه نگاه من مدیریتی است و نگاه شما کارشناسی، تکنیکی و تاکتیکی دقیق است، عنوان کرد: امروز در رسیدگیها، آمارها و دادهها، هم دخل و هم خرج مهم است. امروز در حوزه دخل دچار آسیبهایی هستیم. در حوزه انفال دچار آسیبهایی هستیم که باید به آن توجه کنیم و در این حوزه دقیق و برخط باشیم و باید در سطوح مختلف ملی، استانی، دستگاهی، اعتباری و تسهیلاتی به این موضوع نگریسته شود و این هاست که میتواند ما را در حوزه نظارتی مسلط کند و مجلس رسالت اصلی خود در این حوزه را انجام دهد.
دیوان محاسبات به صورت برخط میتواند از هر حرکت سوئی پیشگیری کند
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان دیوان محاسبات را نهاد مالی، تخصصی و حقوقی دانست و افزود: قطعاً دیوان با یک بررسی عالمانه و بدون سوگیری میتواند بیشترین کمک را به دولت، مجلس و همه مدیران کند. اگر دیوان برخط باشد قادر است از هر حرکت سوئی در مجموعه که به سیستم خلل وارد میکند پیشگیری کند و در صورت بروز هر اتفاقی میتواند به وقت و به جای خود به آن رسیدگی کرده و تصمیم گیری کند. البته گاهی آنقدر در این بحثها تأخیر به وجود میآید که از موضوعیت میافتد.
وی در ادامه با بیان اینکه همین طور که تهیه گزارشهای تفریغ بودجه پیش از زمانهای مقرر یکی از کارهای خوب و جدی بود که در این دو سال و نیم اتفاق افتاد، عنوان کرد: البته تفریغ بودجه در حوزه کیفی سازی و عمق بخشی نیاز به توجه دارد و همچنین باید پیشنهادات کارساز در تصمیم گیریها و نظارت و اصلاح امور و قانونگذاری داشته باشیم که به ما کمک کند.
مردمپایه بودن دیوان یعنی مردم بر دستگاههای کشور نظارت کنند
قالیباف با اشاره به دنبال کردن موضوع شفافیت در مجلس، عنوان کرد: یکی از وظایف دیوان در این حوزه ارائه گزارش به مجلس و مردم است. نگاه مردمی سازی که در دیوان به عنوان مردم پایه بودن دنبال میشود به معنای نظارت مردم بر دستگاههای کشور است تا دخل و خرج را به صورت شفاف ببینند و بر آن نظارت کنند.
رئیس مجلس در ادامه با تأکید بر توجه نظارت بر اموری که ممکن است مغفول مانده باشد و یا اموری که در چگونگی حل آن راهکاری وجود ندارد، اظهار کرد: مثلاً در بخشی تخصیص بودجه صد و اندی درصد بود درحالی که در بخشی دیگر تخصیص بودجه حداقل تا آبان ماه، صفر بود آن هم در موضوع اشتغال.
دیوان محاسبات تنها جایی است که میتواند اثربخشی تخصیص بودجه را دنبال کند
وی افزود: تنها جایی که میتواند اثربخشی تخصیص را صورت دهد و به موقع مجلس را مطلع کرده و جلوی ایرادات را بگیرد دیوان است. چرا سرگشته و بلاتکلیف باشیم و به بیرون نگاه کنیم وقتی دیوان محاسبات را داریم.
قالیباف ادامه داد: در حقیقت شما هم در تأمین بودجه و درآمد آن، هم در تصویب و تفریغ بودجه میتوانید به ما کمک کنید و هم با نظارت برخطی که قانون به شما اجازه آن را داده است میتوانید تخصیص مؤثر را پیگیری کنید.
ناترازی به دلیل نبود منابع نیست به دلیل عدم دقت به قانون یا سلیقهای عمل کردن است
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه توجه به حسابرسی مبتنی بر عملکرد از موضوعات مهم دیگر است، بیان داشت: ما حتماً به دنبال اصلاح ساختار بودجه هستیم و همه امکانات خود را برای اجرای آن در برنامه ۵ ساله هفتم جمع کرده ایم، اما همین چند نکته میتواند بخش قابل توجهی از کسری و ناترازی عملیاتی را اصلاح کند که برخی از آنها به دلیل عمل نکردن به قانون و یا سلیقهای عمل کردن به قانون است لذا ناترازی به دلیل نبود منابع نیست.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت هوشمندسازی، شفاف سازی، کارآمدسازی و مردمی سازی که کلید حل این مسائل بوده و باید با هم پیش برود، گفت: این شاخصهها زمانی میتواند کارآمد باشد که بر بستر هوشمندسازی حرکت کند. من با تجربه این را عرض میکنم بسیاری از نابسامانیهای مدیریتی، و بی انضباطی مالی و ضعف مدیریتی را در هر بخشی که توفیق حضور داشتم، چه از مجموعه وسیعی همچون قرارگاه سازندگی، چه در حوزه نیروهای مسلح و چه بیرون از آن در شهرداری، نیروی انتظامی و هر کجا که بودم با تکیه بر هوشمندسازی توانستیم برطرف کنیم و موفقیتهایی را کسب کنیم لذا امروز نیز باید در این مسیر حرکت کنیم.
قالیباف در ادامه صیانت از مدیران توانمند و پاکدست نیز را بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: مجدداً تأکید میکنم که باید از تخلفات پیشگیری کرد، اما اگر پدیده زشت و خلاف قانونی نیز رخ داد بین بروز تخلف و رسیدگی به این بی قانونی باید حداقل زمان صرف شود که اگر نشود آفتهایی دارد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: رعایت انصاف، عقلانیت، حفظ کرامت مدیران و حفظ حرمت عوامل اجرایی نیز که در سختیهای موجود تلاش میکنند نباید نادیده گرفته شود چرا که سرمایههای تخصصی نظام هستند و حفظ این سرمایهها برای یکایک ما واجب است که به آن اهمیت داده شود. بارها این موضوع را در سرکشیهای نظارتی استانی از من شنیده اید که نباید شجاعت را از مدیران شجاع و امین گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر معضلهایی دیده میشود که در برخی کارها که قرار است مدیران تصمیم گیری کنند مردد هستند که اگر این تصمیم گرفته شود چه اتفاقی میافتد و اگر تصمیم گیری نکنند چه میشود، عنوان کرد: لازمه پیشرفت و حل مشکلات گرفتن تصمیمهای درست در شرایط ریسک است و از این رو باید پیوند قوی میان مجریان و ناظران باشد و در این مسیر دلسوزی شود و زیست مؤمنانه و در عین حال قاطعانه و با محبت در نظر گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم به تخصص، تعهد و باوری که به یکایک شما داریم و شناختی که از آقای دستغیب داریم این مسیر را با سرعت، دقت و درایت و با رعایت انسجام مجموعه پیش برویم و برای برادر عزیزمان جناب آقای بذرپاش در مسؤلیت جدید آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم ایشان در کار و زندگی خود موفق باشند و جا دارد یادی کنم از برادر عزیز سردار رستم قاسمی که از روزهای جنگ با این مرد آشنا شدیم و انصافاً این مرد شبانه روز نمیشناخت. به این مدت زمان محدود سکانداری وزارت راه از سوی ایشان نگاه نکنید که بیماری ایشان را از پای انداخته بود، اما تا لحظه آخر تلاش خود را میکرد. شما آبادانی را در کشور نمیبینید که آثار زحمات این مرد در آن نباشد. ان شاء الله که ایشان در جوار رحمت الهی در کنار شهدا و مهمان شهدای کربلا باشند و امیدوارم که همگی عاقبت به خیر باشیم و به گونهای حرکت کنیم که مدیون شهدا، امام شهدا، مردم عزیز و رهبر معظم انقلاب نباشیم.
کشور تو چه وضعیه مردم تو چه وضعی هستن
آقای رئیسی...
ھمون دیپلماسی لبخند وتبسم مزخرف این برجام نا فرجام بہ ریش مملکت و ملت بستن کہ تحریمھای سالیانہ شدہ ھر روزہ و بخاطر برجام پای ھرچی جاسوس تو ایران باز کردن و ھر جا خواستن سرک کشیدن ھر غلطی خواستن کردن بسہ دیگہ
اینAFTF ھم ارزونی خودشون
نہ اینکہ خیلی بہ درد خودشون خوردہ خیلی ھمہ چیزشون برای ملتھاشون شفافہ و ھیچ فسادی ندارن
AFTFخودش محل پول شویی و فساد برای مافیای گردن کلفتشون
بجای حرفهای بیهوده مشکلات کشور را حل کنید.
مردم بر دخل و خرج کشور نظارت کنند ؟؟؟!!!!!با کدام اطلاعات از دخل و خرج کشور؟؟؟!!!!
دیروز گوشت گرفتم کیلویی ۳۰۵ هزار تومان!!!!سال قبل همین زمان همین گوشت از همان مغازه کیلویی ۱۶۰ هزار تومان بود!
یعنی طی یکسال نزدیک به دو برابر شده !!! یک جفت کفش تولید ایران الان بالای یک میلیون تومان است!!!! و بعضا دو میلیون و سه میلیون !!!
اگر قرار بر نظارت باشد بر قیمت کالاهای مصرفی مردم بدبخت نظارت کنید.
شب قبل جناب شهردار تهران مجددا تاکید کرد کمتر از بیست درصد این وضعیت مربوط به تحریم است! یعنی،سو مدیریت و کار نابلدی ها را عامل این وضع میداند.
آنهم از قیمت خودرو !!!
آنهم از هزینه اجاره ها
اگر کار بلد نیستید راه برای استعفا که باز است.
آن از اصلاح طلبها که دیدیم چه کردند با کشور و اقتصاد کشور ! این هم از شماها که ادعای اصولگرایی دارید !!!!
شما بجای ما مردم گوشت بخورید.
چند چیز عجیب و مسخره تو این بودجه هست
بودجه فراجا از بودجه ارتش با این همه هزینه نگهداری تجهیزات سنگین و پرسنل بیشتر کمتره
بودجه برخی سازمان ها مثل صدا و سیما خیلی زیاده . مثلا بودجه ساخت فیلم حضرت موسی 250 میلیون دلار ؟ صدا و سیما دقیقا چیکار میکنه که این همه باید افزایش بودجه داشته باشه ؟(30 درصد)
وظیفه این شورای عالی حوزه های علمیه چیه ؟ تو این شورا چه اتفاقی می افته که بودجه 3 هراز و 172 میلیارد تومانی دارن ؟(62 درصد افزایش) مگه شعار حوزه ها این نبود که ما ریالی از بودجه دولتی دریافت نمی کنیم ؟ یا مثلا دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم 349 میلیارد تومانه (54 درصد افزایش)
نهاد نمایندگی رهبری تو دانشگاه ها دستاوردهای امسالش رو بیاد واضح و شفاف بیان کنه که بفهمیم چرا بودجه 436 میلیاردی قراره بگیرن (40 درصد افزایش)
خب الان میانگین بودجه دستگاهها 40 درصد افزایش پیدا کرده ! پس قبول کردید که هزینه ها 40 درصد بیشتر شده تا هزینه دستگاههایی که هیج وقت به درد مردم نمیخورن ( بجز نیروهای مسلح که اونم توزیع مناسبی نداره بودجشون)پس لطفا حقوق رو حداقل 40 درصد افزایش بدید
بودجه مراک
تمام هزینه های مصرفی مردم الان نسبت به سال قبل در همین زمان بین سی تا صد درصد بیشتر شده!!!! میانگین تورم کالاهای مصرفی بالای پنجاه شصت درصد اضافه شده.
اول آذرماه طرح قرعه کشی گروه بهمن برای خودروی دیگنیتی پرستیژ ثبت نام کردیم اما تا الان نتیجه قرعه کشی را مشخص نکرده ؟؟
وقتی توی بورس داره دو میلیارد میفروشه چرا باید جواب قرعه کشی را بده ؟؟؟
هیچکس هم جوابگوی ما نیست
دو ماه هم صبر کردم و قیمت ها هم رفتن بالا و کلی ضرر کردیم ...
حالا شما بفهم مافیای خودرو چه کسانی هستند!
اگر ده نفر مثل حاج قاسم که چه عرض کنم،نزدیک به حاج قاسم ،در دولت و مجلس بود ،اوضاع کشور اینطور نبود. اگر در هر وزارتخانه ایی یک نفر با اخلاصی در حدود نزدیک به حاج قاسم،مدیریت او و صلاحیت او بود ،اوضاع اینطور نبود.
واقعا که
آنها افزودند: در باب بار مالی ۱۲۰ هزار میلیاردی که ایشان ذکر کردهاند، باید توضیح دهند با کدام چرتکه این محاسبه صورت گرفته؛ اگر آمار نیروهای شرکتی و قراردادی را در دسترس ندارند چطور محاسبه کردهاند که طرح ساماندهی ۱۲۰ هزار میلیارد بار مالی دارد! و مساله سوم؛ ایشان اذعان دارند در باب ارباب رجوع نارضایتی بالاست؛ کدام نظرسنجی و با چه ملاکی صورت گرفته که نارضایتی ارباب رجوع از نیروهای شرکتی و قراردادی است که بالعکس تمام بار کاری واداری و… بر دوش این عزیزان است؛ چطور برخی مدیران ناکارآمد و سیستم غیرکارا مدنظرایشان نیست؟!
این نیروها اضافه کردند: ایشان چندین بار در رسانهها نیروهای قراردادی و شرکتی را بیسواد یا آبدارچی یا… خواندهاند؛ دلیل این اظهارات واقعاً چیست؟ ایشان بایستی برای مجلس و هزاران خانواده قراردادی و شرکتی کشور توضیح بدهند که آیا اصل ۴۴ مبنای برده داری نوین داشت؟!
این نیروها خطاب به رئیس سازمان استخدامی کشور گفتند: در تمامی جلسات مشترکی که با مجلس انقلابی داشتید تا جلسات مشترکی که حتی شرکت هم نکردید، ساز مخالف شما و حمایت از دستهای واسطه نشان این است که نمیخواهید وعدههای دولت مردمی محقق شود؛ مدیرانی که مردم را ناامید میکنند