رئیس کل دادگستری استان قم، از آزادی ۳۵۶ زندانی استان در ۶ ماه نخست سال با استفاده از پابند الکترونیک خبر داد.

 در قانون مجازات اسلامی به منظور کاهش تعداد محکومان به حبس و متعاقباً کاهش جمعیت کیفری راهکار‌های نوینی از جمله «تعلیق اجرای مجازات، آزادی مشروط، آزادی تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی، چون پابند الکترونیکی و …» پیش بینی شده است.

نظارت الکترونیکی در واقع یکی از نهاد‌های مخففه قضایی محسوب شده که قانونگذار با توجه به شرایطی برای محکومان به حبس در نظر گرفته است این نوع نظارت با سامانه‌های الکترونیکی، به منظور کاهش تعداد محکومان به حبس و خلوت شدن زندان‌ها بوجود آمده است و دادگاه مختار است که در صورت احراز تمامی شرایط لازم، فرد محکوم به حبس را با اعلام رضایت خودش، تحت مراقبت الکترونیکی قرار دهد.

دستگاه قضایی استان قم در استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان اقدامات موثری داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین علی مظفری، در تشریح اقدامات دادگستری استان قم در خصوص میزان آزادی زندانیان با استفاده از پابند الکترونیکی، عنوان کرد: باید با صدور آرای متناسب تا در حد امکان و با مجوز قانون از صدور قرار‌ها و احکام منتهی به بازداشت و حبس خودداری شود.

او افزود: استفاده از فن آوری‌های نوین از جمله پابند‌های الکترونیکی از مهم‌ترین راهکار‌ها و ظرفیت‌ها برای کاهش جمعیت کیفری است که دستگاه قضایی استان قم با همکاری اداره کل زندان‌های استان از این ظرفیت به خوبی استفاده می‌کند.

رئیس کل دادگستری استان قم اعلام کرد: بر همین اساس در نیمه نخست امسال ۳۵۶ زندانی استان تحت مراقبت الکترونیک از نعمت آزادی برخوردار شده‌اند.

مظفری بیان‌کرد: به منظور صیانت از حقوق زندانیان و در نتیجه کاهش جمعیت کیفری کشور، با اهتمام و تلاش قضات استان قم، بهره‌مند زندانیان استان از ارفاقات قانونی و قضایی در حال توسعه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.