بسیج سازندگی استان فارس برای رسیدن به اهداف خود با تشکیل ۴ قرارگاه مختلف توانسته اقدامات مختلفی را انجام دهد قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی که یکی از این قرارگاههاست که در مناطق روستایی و حاشیه شهرها فعالیت میکند و اولویت اصلی اقدامات در روستا مربوط به آب آشامیدنی، آب کشاورزی، راه روستایی، مسکن محرومان و زیر ساختهای اشتغال است و در حاشیه شهر نیز اقدامات مربوط به هر آن چیزی است که باعث کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه کالبدی و زیر ساختی شود که از نمونه این موارد میتوان به بهسازی معابر، تجهیز کارگاههای اشتغال، ایجاد فضای سبز، سالن ورزشی، زمین چمن مصنوعی و ... اشاره کرد.
این قرارگاه امسال توانسته عملیات اجرایی آبرسانی به ۳۷۲ روستا را در قالب طرح بسیج (جهاد) آبرسانی آغاز نماید که تا آذرماه ۱۱۰ روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم بهرهمند شدند و امیدواریم مشکل آب مابقی روستاها نیز در آینده نزدیک مرتفع شود.
قزل سفلی رئیس سازمان بسیج سازندگی فارس محور دیگر فعالیتهای عمرانی را در بحث احداث مسکن مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) عنوان کرد و گفت: در تفاهمنامهای که با کمیته امداد صورت گرفته است، بناست قریب به ۱۲۰۰ واحد مسکونی در مرحله اول در استان فارس با حمایت و مشارکت کمیته امداد و بنیاد مسکن استان توسط جهادگران احداث شود که در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی. برخوردار بوده و قرار است تا روز ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ بمناسبت سالروز تاسیس کمیته امداد تعداد ۳۰۰ واحد مسکونی تحویل مددجویان شود.
او گفت: در تفاهم نامه با اداره کل بهزیستی نیز با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی سپاه (کوثر) قرار است احداث و مرمت ۲۴۰ مسکن مددجویان بهزیستی آغاز شود. البته برخی از ساخت مسکنها توسط خودگروههای جهادی و به صورت مشارکتی انجام میشود که شامل بهسازی و مرمت منزل نیازمندان است که تعداد این نمونه از اقدامات ساخت مسکنها در سال جاری تاکنون به ... عدد میرسد.
قزلسفلی، به دیگر اقدامات شاخص قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ در بحث آسفالت راه دسترسی روستایی و بین مزارع ... کیلومتر انجام شده است و همچنین در بحث کشاورزی نیز طرح از "آبخیز تا جالیز" بصورت مشترک توسط جهاد کشاورزی؛ منابع طبیعی و بسیج سازندگی استان در حال برنامه ریزی است که با حمایت و مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) عملیات اجرایی آن از اوایل سال آینده آغاز خواهد شد.
جانشین قراگاه محرومیت زدایی سپاه فجر استان فارس، اقدام عمرانی در حوزه بهداشتی، ساخت و بهسازی اماکن مذهبی، فرهنگی، آموزشی، مهیا کردن زیرساختهای اشتغال و ... را از دیگر اقدامات قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی عنوان کرد.
او با اشاره به اینکه در استان فارس بیش از ۴ هزار گروه جهادی در سامانه اطلس ثبت شده اند، گفت: برای ساماندهی، تدوین مسیر مشخص گروههای جهادی در عرصههای خدمت رسانی و محرومیت زدایی و کمک به سیاست گذاری و برنامه ریزی برای حرکت جهادی، توانمند سازی، ایجاد وحدت و همدلی بین گروههای جهادی و بررسی و کمک به رفع مشکلات پیشروی این گروهها قرارگاه عملیات جهادی راه اندازی شده است.
این قرارگاه گروههای جهادی را در قالبهای جغرافیا محور، محله محور و قشری ساماندهی کرده است و در راستای برنامه دهی و سیاست گذاری بر فعالیتهای گروه جهادی اقدام به برگزاری رزمایشهای مختلف میکند و در هر رزمایش بخشی از این گروههای جهت طبق آن توانمندیها و مهارتهایی که دارند در یکی از ۱۲ عرصه خدمت رسانی از جمله عمرانی، سلامت، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، علمی، کشاورزی، دامپزشکی و ... فعالیت میکنند.
او با بیان اینکه اولین رزمایش جهادی در سال جاری با مشارکت ۴۰۹ گروه جهادی در ایام نوروز تحت عنوان بهار خدمت اجرا شد، گفت: در ادامه نیز دو رزمایش بزرگ با عنوانهای جهادگران فاطمی ۱ و ۲ در اردیبهشت ماه همزمان با آغاز هفته بسیج سازندگی و در آذرماه همزمان با هفته بسیج برگزار شد که مجموعا بیش از ۴۷ هزار جهادگر مشغول خدمت رسانی به، ولی نعمتان انقلاب اسلامی شدند.
با برگزاری این ۳ رزمایش که مورد استقبال گسترده گروههای جهادی و آحاد مردم قرار گرفت و با توجه به جمع بندیهایی که صورت گرفته مقرر شد تا رزمایشهای خدمترسانی را با محوریت گروههای جهادی و به صورت تخصصی و مسئله محور نیز اجرا شود و رزمایشهای قشری مانند، جهاد تخصصی دامپزشکی، پویش سلیمان خدمت در حوزه سلامت، هنرمندان جهادگر، عهد خدمت دانشجویی و ... نیز برگزار شد.
خوشبختانه در طول این رزمایشها ۵ هزار برنامه و اردوی جهادی با مشارکت جهادگران خواهر و برادر برپا شد و خدمات مختلف در حوزه بهداشت و درمان، عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، آموزشی و تحصیلی و ... ارائه شد.
قزل سفلی گفت: در ایامی که ویروس کرونا به نوعی زندگی همه مردم را تحت تاثیر قرار داده بود بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه " یک رزمایش گسترده برای مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا در جامعه شکل بگیرد" باعث اقدامات خودجوش مردم برای مقابله با کرونا و کمک به نیازمندان شد و در واقع یک مسابقه خدمت رسانی بوجود آمد و رزمایشی با شعار "کمک مومنانه" شکل گرفت؛ لذا در استان فارس هم دبیری قرارگاه مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه استان بر عهده بسیج سازندگی فارس قرار گرفت و این قرارگاه در طول این سالها همچنان این نهضت خدمت مومنانه را ادامه داده و بیش از ۱۹ خدمت مختلف به نیازمندان و محرومان ارائه میکند.
خوشبختانه این قرارگاه امسال توانسته با کمک گروههای جهادی، خیرین و اقشار مختلف بسیج اقدام و با رویکرد خدمت مومنانه به جای کمک مومنانه فعالیت کند. اجرای طرح "نذر رهایی" یکی از این نمونه هاست که باعث شد این قرارگاه در آزاد سازی ۶۵۰ زندانی مالی جرائم غیر عمد مشارکت داشته باشد همچنین با اجرای برنامههای متعدد "نذر خون" نیز باعث اهداء خون ۴۷۱۹۹ جهادگر به بیماران نیازمند شد.
امسال با این همت و تلاش گروههای جهادی، خیرین و اقشار مختلف بسیج همچنین تامین ۳۰۹۳۳۹ بستههای معیشتی و ۱۰۶۷۵۹ بستههای پروتئینی، تهیه و توزیع ۱۰۶۵ لوازم گرمایشی و سرمایشی، اهداء ۴۲۱ جهیزیه، خدمات آموزشی و اهداء ۱۸۱۵۳ لوازم التحریر به دانش آموزان و ... از دیگر اقدامات جهادگران استان فارس در قرارگاه مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه است.
قزل سفلی یکی دیگر از قرارگاههای مهم بسیج سازندگی را قرارگاه اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: الگوی حرکتی بسیج در اقتصاد مقاومتی مبتنی بر نقش آفرینی مردمی است لذا طبق ابلاغیه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری، سازمان بسیج مستضعفین قرارگاه اقتصاد مقاومتی را ذیل بسیج سازندگی سامان داده تا بسترهای لازم برای نقش آفرینی مردم در حوزه اقتصاد و کمک به اقتصاد درون زا فراهم شود.
این قرارگاه نیز حوزه فعالیت خود را مربوط به مناطق روستایی و محلههای حاشیهای شهرها قرار داده و به دنبال مهیا کردن فرصتهای شغلی است که راهبرد این قرارگاه برای تحقق این مسئله توانمند سازی، حمایتهای تسهیلاتی، صدور مجوز، تجاری سازی و بازار رسانی است.
او با اشاره به اینکه این فرصتهای شغلی در قالب مشاغل خرد و خانگی، عرصههای ۱۴ گانه اقتصاد مقاومتی، صنایع تبدیلی، صنایع دستی و حوزه دانش بنیان مهیا میشود، گفت: هم اکنون بیش از ۱۷۷۳ صندوقهای قرض الحسنه اشتغال زای مردم یار بسیج در سطح استان راه اندازی شده و الگوی موفق در اشتغال زایی، کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی است که با تسهیلات این صندوقها و تسهیلات تبصره ۱۶ در ۳ فصل ابتدایی سال جاری ۳۰۶۰ فرصت شغلی در عرصههای مختلف از جمله فرش دستباف و صنایع وابسته، صنایع دستی، مشاغل خرد و خانگی، کشاورزی و دامداری، صنایع تبدیلی و ... ایجاد شده است.