مجتبی شفیعی، معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به توقف کاوشهای باستانی در استان کرمان گفت: برای آغاز یک فصل و دوره باستان شناسی نیاز به بودجه داریم وطی امسال هیچ بودجهای برای کاوش محوطههای تاریخی و باستانی استان اختصاص داده نشده است.
او افزود: قرار است از اعتبارات سفر رییس جمهور مبلغی برای ساماندهی محوطه کنار صندل جیرفت پرداخت شود که منتظر ابلاغ آن هستیم.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان بیان داشت: البته کاوشهای باستان شناسی اعتبار دائمی ندارند و حتما برای تامین هزینههای کاوش و حفاظت از آثار کشف شده، نیاز به اعتبار است که هم اکنون به دلیل نبود آن، برنامه خاصی برای کاوشهای جدید نداریم.
او بیان کرد: در سالهای گذشته، کاوشهای مشترک خوبی بین یکی از دانشگاههای آلمان و دانشگاه جیرفت انجام شد؛ اما امسال این همکاری ادامه پیدا نکرد.
شفیعی در عین حال تاکید کرد: در آیندهای نزدیک پژوهشهای لایهنگاری با همکاری دفتر باستان شناسی دانشگاه جیرفت در یکی از محوطههای باستانی این منطقه انجام میشود.
او با اشاره به از سرگیری عملیات ساخت موزه منطقهای جیرفت گفت: از محل اعتبارات پارسال، حدود ۸۰ میلیارد ریال برای ادامه ساخت این موزه تخصیص داده شد که کار در حال انجام است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان افزود: همچنین برای تکمیل موزه جیرفت قول اختصاص ۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رییس جمهور به استان داده شده است؛ اما هنوز چیزی دریافت نکرده ایم.
اهمیت کاوشهای باستان شناسی در محوطههای تاریخی کرمان آن قدر زیاد بوده است که طی سالهای گذشته چند فصل پژوهش مشترک باستان شناسی دانشگاه توبینگن آلمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در جنوب استان کرمان اجرا شد.
طی دههها کاوشهای باستان شناسی در محوطههای باستانی استان نظیر: تپه یحیی صوغان اُرزوئیه (نوسنگی با سفال)، کُنارصندل شمالی و جنوبی جیرفت اواخر هزاره سوم، شهداد (جلگه تکاب) اواخر هزاره سوم، غبیرا، تل ابلیس (مس و سنگ) و غار لاله زار (فراپارینه سنگی) صورت گرفته و طی آن ضمن کشف اشیای نفیس و کم نظیر به لحاظ تاریخی، پنجره تازهای را نیز از تمدن باشکوه کرمان گشوده است.