فرزام بیدارپور ظهر امروز در نشستی با خبرنگاران در سنندج با موضوع هماندیشی در برابر همهگیری ویروس کووید ۱۹، اظهار داشت: طی دو سه سال اخیر و شیوع پاندمی کرونا موجهای مختلفی آغاز و کنترل شد، که اکنون با شیوع موج جدید، وارد پیک هشتم شدهایم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: این ویروس در شش ماهه اول شیوع خود بیش از ۱۰۰ جهش ژنتیکی داشته که اکنون زیرسویه امیکرون یکی از گونههای جهش یافته است.
او با بیان اینکه سرعت انتقال این ویروس در کشور ما بیشتر است، یادآور شد: سرایتپذیری زیرسویه امیکرون نسبت به سایر سویهها ۱۵ درصد بیشتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: اتصال این ویروس به سلول بسیار سریع است که همین باعث میشود سرعت انتشار آن افزایش یابد.
او گفت: البته یکی از ویژگیهای خوب این سویه که نسبت به سایر سویهها نگرانی کمتری ایجاد میکند، برخلاف گونههای گذشته که وارد ریه میشد و علت اصلی مرگ و میر بود، در این زیر سویه ویروس وارد سلولهای ریه نمیشود.
بیدارپور در ادامه به ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: افرادی که دارای علائم شدید بیماری هستند به خصوص جامعه هدف همچون مادران باردار و افراد مسن حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنند و اگر با وجود ابتلا علائمی شدید نداشتید، خود را یک تا پنج روز قرنطینه کنید.
او با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین نگرانی درباره افرادی است که واکسن را تزریق نکردهاند، توصیه کرد: افراد بالای ۱۸ سال که شش ماه از تاریخ تزریق واکسن آنان گذشته و دارای بیماریهای زمینهای هستند واکسن یادآور را تزریق کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان کرد: بر اساس مقالات و تحقیقات کشورهایی که محدودیت کرونایی را برداشتهاند دچار اپیدمیهای پشت سرهم شدهاند و ما نباید از خطر غافل شویم.
۸۱۹ نفر از نیروهای بخش سلامت در صورت صدور مجوز جذب میشوند
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت نیروهای با قرارداد ۸۹ روزه در استان، خاطرنشان کرد: تعداد ۸۱۹ نفر از نیروهای دانشگاه در ایام کرونا با قرارداد ۸۹ روزه در بخشهای مختلف سلامت خدمترسانی کردهاند.
بیدارپور اضافه کرد: سازمان امور استخدامی موافق جذب این افراد است، اما در نهایت جهت پرداخت حقوق این افراد باید سازمان مدیریت و برنامهریزی این موضوع را تایید کند، لذا ما تمام تلاش خود را برای به نتیجه رساندن این مسئله به کار خواهیم برد.
دکتر بهرام کندائی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این نشست بر لزوم تعامل بین دانشگاه و اصحاب رسانه تاکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی نقش خبرنگاران و اصحاب رسانه را عمیقتر در نظر گرفته و در جهت تحقق استفاده بیشتر از پتانسیل رسانه گامهای جدی برخواهد داشت.