بخشدار آهوران از توابع نیکشهر گفت: شاخص اجرای طرح هادی روستایی و شبکه آبرسانی در بخش آهوران نیکشهر صفر است.

ابابکر نیک نژاد بخشدار آهوران از توابع نیکشهر  گفت:   می طلبد مسوولان با تخصیص اعتبار ویژه برای توسعه و آبادانی این منطقه محروم و ارتقای شاخص ها به ویژه آب، طرح هادی، راه، تلفن و اینترنت، فضای آموزشی و ورزشی بیشتر تلاش کنند تا بعد از چندین سال غرق در مشکلات و محرومیتها نباشد.

ابابکر نیک نژاد  اظهار کرد: بخش آهوران در حوزه آب وضعیتی بسیار نامطلوب و در بحران بی آبی قرار دارد، بطور مثال پروژه آبرسانی شهر چانف که چندین سال است شروع شده تاکنون راه اندازی نشده و ساکنین شهر با مشکلات عدیده ای جهت تامین آب شرب مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه گاها چند هزار نفر جمعیت تا ۳ روز منتظر می مانند تا آب کیفیت پایین از شبکه فرسوده لوله کشی جاری شود که آن هم ۲ تا سه ساعت بیشتر طول نمی کشد و آب مجددا قطع می شود، تصریح کرد: با نامه نگاری و پیگیری حل مشکلات تمام راهها را رفتم ولی نتیجه ای حاصل نشده و مردم گرفتار در جرعه ای آب هستند.

وی بیان کرد: اینکه مردم روستاهای محروم این بخش با خرید پمپ دینام آب، کفکش، خرید سیم کابل، حفر چاه دستی، خرید تانکر و ساخت حوض بتنی با هزینه چندین میلیون تومان آب مورد نیاز را شخصا تامین می کنند جای بسی تاسف است که متولی اصلی تامین آب در استان و کشور حتی از مردم سرکشی نکند و اعتباری برای اجرای پروژه آبرسانی تخصیص ندهند و ما برای کوچکترین کاری به خیران مراجعه تا مشکلات را مرتفع کنند.

بخشدار آهوران نیکشهر ادامه داد: تنها روستایی که در سطح این بخش حدودا ۷۰ درصد جمعیت آن دارای شبکه پوشش آبرسانی است، روستای گوانک بوده که در ۴ کیلومتری غرب شهر چانف قرار گرفته است. لازم به ذکر است به غیر از روستای گوانک و مرکز بخش یعنی چانف تمامی ۱۰۹ روستای بخش آهوران تاکنون بعد از گذشت چندین سال فاقد شبکه آب شرب هستند و تا این لحظه هیچ برنامه ای برای اجرای شبکه آبرسانی آنها وجود ندارد و خدا می داند که تا چند سال دیگر از آب بهره مند شوند.

وی گفت: بخش آهوران ۱۱۱ روستا دارد و ۱۰۹ روستا فاقد شبکه آبرسانی، منبع آب و چاه هستند و مردم آب غیربهداشتی و بدون کلرزنی مصرف می کنند و خیلی از آنها چاه دستی حفر کرده و یا آب را از چشمه انتقال داده اند و خودشان را از بی آبی نجات داده اند.

وی ادامه داد: ۳۲۷ کیلومتر راه در بخش آهوران خاکی است و تاکنون شاهد عدم آنتن دهی تلفن در ۱۸ روستا هستیم و علاوه بر این محرومیت ها، بیش از ۹۰ روستا از نعمت اینترنت محروم است که این مشکلات زیبنده نظام با همه خدمات بزرگ و کوچک نیست.

در طرح جهاد آبرسانی سهم روستاهای بخش آهوران کجاست؟

بخشدار آهوران بیان کرد: مسوولان حوزه آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان باید پاسخ دهند در طرح جهاد آبرسانی سهم روستاهای بخش آهوران کجاست؟

نیک نژاد گفت: به عنوان بخشدار و نماینده عالی دولت اعلام می کنم کسانی که طرح جهاد آبرسانی را نوشته اند آیا محرومیت بخش آهوران در جنوب سیستان و بلوچستان را در حوزه آب ندیده اند و نشنیده اند.

وی تصریح کرد: چند دهه دیگر، مردم یک منطقه بزرگ و محروم نظیر بخش آهوران چشم انتظار آبرسانی اصولی و تحویل آب سالم و بهداشتی باشند. آیا این عدالت است سهم ۱۰۹ روستای بخش آهوران در اجرای شبکه آبرسانی صفر باشد و حتی در جهاد آبرسانی یک روستای آن گنجانده نشود.

وی ادامه داد: بخش آهوران با مرکزیت شهر چانف در ۴۵۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده و از شمال به شهرستان ایرانشهر، جنوب بخش مرکزی نیکشهر، شرق بخش کیشکور شهرستان سرباز و غرب به شهرستان لاشار منتهی می شود و به نوعی از خوش آب و هواترین نقاط جنوب سیستان و بلوچستان و از قطب های کشاورزی به ویژه محصول خرما است.

وی افزود: این بخش دارای ۲ هزار کیلومتر مربع وسعت، ۱۴ هزار نفر جمعیت، بیش از سه هزار خانوار، ۱۱۱ پارچه آبادی و روستا، ۲۹ روستا دارای دهیاری و ۳۸ روستا دارای شورای اسلامی هستند که نیاز است تا در ۵۰ روستای طرح هادی اجرا شود.

بخشدار آهوران گفت: اجرای طرح هادی و مشخص کردن کاربری های مختلف و آسفالت معابر، اجرای پارک و فضای سبز و تعریف زمین به افراد متقاضی از جمله نیازهای مهم یک روستا است که باید مد نظر مسوولان باشد.

نیک نژاد بر ساخت جایگاه سوخت استاندارد، یک تاسیسات گاز مایع با ظرفیت حداقل ۴۰ یا ۶۰ تن مخزن ذخیره و یک جایگاه گاز CNG برای سوختگیری خودروها دوگانه سوز تاکید کرد و افزود: متاسفانه مردم بخش آهوران با ۱۴ هزار نفر جمعیت برای تهیه یک سیلندر گاز به شهرستان نیکشهر و یا ایرانشهر عزیمت می کنند که مشکلات زیادی را در پیش رو دارند و برای یک باک بنزین نیز سخت در رنج هستند.

۳۲۷ کیلومتر راه در بخش آهوران خاکی و بیشتر ترددها در دل رودخانه است

وی با بیان اینکه بخش آهوران در عقب ماندگی و محرومیت شدیدی در تمام شاخصها بسر می برد، افزود: ۳۲۷ کیلومتر راه خاکی در سطح بخش وجود دارد که مسیر تردد مردم از مسیر رودخانه است و حتی مسوولان حوزه راه حاضر نیستند تا یک سال راه عشایران را رگلاژ و تسطیح کنند و عنوان می کنند که اداره عشایری باید رگلاژ کند، این در حالی است که این اداره هیچ ماشین آلاتی ندارد که کاری انجام دهد.

وی بر ساخت زمین چمن مصنوعی برای جوانان و علاقمندان به فوتبال، ساخت منبع آب و حفر چاه و اجرای شبکه آبرسانی برای ۴۶ روستا در مرحله اول، ساخت کلاس درس جدید، آسفالت حداقل ۲۵۰ کیلومتر راه خاکی، تکمیل و آسفالت راه چانف به کهیری، مشکنت و بخش کیشکور سرباز، بهرمندی ۹۱ روستای بخش آهوران به اینترنت پرسرعت ۴G و احداث دکل تلفن همراه برای ۱۸ روستا بدون آنتن دهی تلفن تاکید کرد.

برای استقرار ادارات و ساخت مجموعه اداری دولت هیچ برنامه ای وجود ندارد

بخشدار آهوران بر استقرار ادارات براساس چارت تشکیلاتی و اداری یک بخش تاکید و افزود: بخشداری حتی ساختمان مستقل ندارد و برای استقرار ادارات و ساخت مجموعه اداری هیچ برنامه ای وجود ندارد، لذا پیشنهاد می شود تمامی ادارات بصورت مستقل و با اختیارات لازم و تام و امکانات و تجهیزات راه اندازی شوند تا مردم حس کنند که دهستان آهوران به بخش ارتقا پیدا کرده است.

نیک نژاد استقرار اداراتی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره)، برق، آب و فاضلاب، ثبت احوال، بهزیستی، راهداری و حمل و نقل جاده ای و آموزش و پرورش را خواستار شد و افزود: آهوران در فروردین سال ۱۳۹۲ به بخش ارتقا پیدا کرده و تاکنون با گذشت حدود ۱۰ سال تغییر محسوسی از نظر امکانات رفاهی و استقرار ادارات نکرده و همچنان حالت دهستان است لذا برای توسعه و آبادانی نیازمند توجه جدی دولت سیزدهم است.

وی همچنین بر توزیع نفت سفید با توجه به فصل سرما و مشکلات مردم منطقه نیز تاکید کرد.

وی گفت: چرا بخش آهوران که از نقاط کوهستانی و سردسیر جنوب استان سیستان و بلوچستان است، نفت سفید به اندازه سایر نقاط کشور و یا حتی همین استان توزیع نمی شود، که باید مسئولین به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار