حمید رضا محمودی قوژدی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: برای حفاظت از مجموع ۱۷۶ اثر تاریخی گناباد تنها ۲ نیروی انسانی فعال است که یک نفر برای قنات جهانی قصبه و یک نفر دیگر کل ۱۷۵ اثر تاریخی دیگر این شهرستان را تحت پوشش دارد.
او افزود: برای حفاظت از آثار تاریخی گناباد تنها یک موتورسیکلت وجود دارد و هیچ وسیله نقلیه دیگر در اختیار نیست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد به اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی سفر رئیس جمهور و هیات دولت برای توسعه گردشگری قنات قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو ادامه داد: این اعتبار در سه سال آینده به تدریج تخصیص مییابد.
قوژدی بیان کرد: اعتبار مذکور برای توسعه کمی و کیفی و احداث و بهسازی خود سایت و یا محدوده قنات قصبه هزینه میشود و برای اجرای مسیر گردشگری این قنات هزینه نخواهد شد تا با ایجاد زیرساختهای مناسب زمینه افزایش جذب گردشگر برای بازدید از این اثر جهانی بیش از پیش فراهم شود.
او تصریح کرد: به دلیل نبود طرح گردشگری، اعتبارات برای ساماندهی قنات قصبه گناباد در سال گذشته جذب نشد و در سنوات قبل بیشتر به تدوین طرح مسیر گردشگری توجه شده بود، و با توجه به اینکه روند تصویب طرح مذکور طولانی بود، اعتباری بدین منظور اختصاص نیافت.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد از الزامات مهم برای حفاظت از آثار تاریخی تعیین محدوده این آثار تاکید کرد: این مساله از تعرضات در این بخش جلوگیری میکند و تعیین حریم آثار تاریخی رویکرد مهم این اداره در همسال قرار دارد و از همه ظرفیتهای موجود برای اجرای موثر آن استفاده میشود.
قوژدی اظهار کرد: باید آثار تاریخی در مناطق شهری و روستایی به یک برند برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی این مناطق تبدیل شود.
او افزود: از پتانسیلهای موزهها برای توسعه گردشگری این منطقه در سنوات گذشته استفاده مناسب نشده است و باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.