مسعود قادری شهردار منطقه شش شیراز در نشست خبری به تشریح عملکرد منطقه طی ماههای گذشته اشاره کرد و گفت: طی سه ماه گذشته منطقه شش به نسبت سایر مناطق در حوزه درآمدی در رتبه ۱۰ قرار داشت، اما با پیگیری صورت گرفته در حال حاضر از لحاظ درآمدی منطقه در رتبه چهارم قرار دارد. این در حالیست که هم اکنون ۷۲ درصد جذب بودجه محقق شده است.
او گفت: مجموع بودجه خدمات شهری که سه حوزه امور شهر، فضای سبز و تأسیسات را در بر میگیرد بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان است.
قادری گفت: در حوزه امور شهری ۲۲ پروژه و در حوزه تأسیسات ۹ پروژه و در حوزه فضای سبز منطقه ۷۸ هکتار حفظ و نگهداری در حال انجام است که شامل پارک و باغات است. این در حالیست که احداث ۶ باغ و ۲۵ پارک در سطح منطقه در دستور کار است.
شهردار منطقه شش شیراز گفت: بودجه عمرانی مصوب منطقه ۲۳۰ میلیارد تومان است که شامل ۷۲ پروژه عمرانی و اجرایی است که در حال حاضر ۲۶ پروژه فعال داریم که برخی از آنها طی ماه گذشته به بهره برداری رسیده است.
شهردار منطقه شش در ادامه این نشست گفت: اجرای آسفالت مربوط به محور کمربندی یکی از بزرگترین معضلات منطقه است و باتوجه به جلساتی که با تعدادی از مدیران برگزار شد این پیشنهاد مطرح شد تا تراش و ترمیم محور کمربندی توسط اداره راه و شهرسازی انجام شود و روکش آسفالت تا ۷۰ درصد توسط شهرداری و ۳۰ درصد توسط راه و شهرسازی انجام شود.
قادری تأکید کرد: این قول را میدهیم که تا قبل از ایام نوروز مشکل آسفالت کمربندی حد فاصل شهرک جوادیه تا تقاطع شهید فرصتیان در بزرگراه حسین الهاشمی با همکاری اداره راه و شهرسازی انجام شود.
عقب نشینی مسجد شهید دستغیب و تملک مکانهای تجاری مجاور این مسجد که سالیان سال است بلا تکلیف مانده از دیگر موضوعاتی بود که شهردار منطقه شش به آن اشاره کرد و گفت: باتوجه به تفاهم نامه منعقد شده در سال ۹۶ میان شهرداری و وراث شهید دستغیب، هم اکنون عرصه و اعیان زمین تجاری این مسجد به شهرداری واگذار شد و در تملک شهرداری است و تنها حقوق مستأجرین ملکهای تجاری باقی مانده است که برای این اقدام برنامه ریزی لازم در دستور کار قرار گرفت و با درج آگهی قیمت گذاری ملکها با توجه به حضور مالکین انجام گرفت.
قادری تأکید کرد: آن دسته از مالکینی که برای تعیین تکلیف و قیمت گذاری ملک خود به شهرداری مراجعه نکردند از امروز اقدامات قانونی از طریق مراجع قضایی برای هرگونه برخورد آغاز میشود.
شهردار منطقه شش یادآور شد: یکی دیگر از معضلات منطقه شش، احداث آموزشگاههای غیرانتفاعی در این منطقه است و باتوجه به منافع بسیاری که برای صاحبان این آموزشگاهها دارد، در حال حاضر تعداد ۸۶ مدرسه غیر انتفاعی در سطح این منطقه وجود دارد که معضلات ترافیکی بسیاری را بوجود آورده است.
قادری با بیان اینکه شورای پنجم در خصوص نحوه استقرار مدارس شرایطی اعلام کرد، اما اجرایی نشد، گفت: برخی مدارس در بلوار شهید رجایی باعث بروز ترافیک شدید شده است و باتوجه به اینکه پرونده این مجتمع آموزشی در خصوص تعطیل شدن آن به کمیسیون ماده صد ارسال شد، اما جو بسیار بدی علیه شهرداری ایجاد شد و شهرداری منطقه تعهد محضری از این مجتمع آموزشی گرفت که تا سال آینده جا به جایی این مدرسه انجام شود.
ناظر شورا در شهرداری منطقه شش گفت: منطقه شش دارای ۱۴ محله بزرگ است که طی بازدیدهای صورت گرفته به همراه شهردار منطقه و یاوران شورا گفتگو با مردم محلات در جهت رفع مشکلات به صورت هفتگی در حال انجام است.
مسعود زارعی گفت: در بازدید از محلات مشکلات بیش از ۷ محله احصاء شد و باتوجه به بیش وجود یکصد مشکل در محلات مورد بازدید، عمده مشکلات در حوزه خدمات شهری، عمران و ترافیک شهری بوده است.
ناظر شورا در منطقه شش به یکی از اصلیترین معضلات این منطقه در خصوص ایجاد ایمنی در محور کمربندی حد فاصل شهرک لاله و شهرکهای جوادیه و پردیس اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه کمربندی در حوزه شهرداری نیست و بخشی از این محور در منطقه شش واقع شده است، اختلافاتی میان شهرداری و راه و شهر سازی وجود دارد و شهرداری معتقد است که هر گونه تعهدی که در این محور بپذیرد مشروط بر اینست که تردد هرگونه کامیون و ماشین سنگین صورت نگیرد و باید مسیری جایگزین در نظر گرفته شود که اقداماتی در این خصوص با پیگیری شخص استاندار در دستور کار است.
زارعی با اشاره به اینکه برای ساماندهی این محور توافقات اولیهای انجام شده است، اما هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است، گفت: این درخواست را داده ایم که با حضور پلیس راهور و معاونت حمل و نقل شهرداری بازدید از این محور انجام شود. چرا که در این مسیر شاهد بروز حوادث بسیاری هستیم و نیاز است تا ایمن سازی این محور برای تردد مردم ایجاد شود.
حفظ باغات منطقه از دیگر موضوعاتی بود که ناظر منطقه شش به آن اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که در حفظ باغات در دستور کار است استفاده از پساب است و باتوجه به اینکه در برنامه بیست ساله شهر شیراز ما به آب بیشتری نیازمندیم و اجرای طرح جامع فضای سبز و توسعه آنرا را در دستور کار داریم، یکی از راهکارهایی که باید به آن توجه کرد استفاده پساب است.
زارعی گفت: باتوجه به اینکه قرار نیست باغات تغییر کاربری داده شود مقرر شده به جهت حفظ این باغات، احداث اولین تصفیه خانه محلی در باغات قصردشت اجرا شود.
او با بیان اینکه این اقدام موجب میشود تا بخش عظیمی از دغدغههای باغداران به جهت تأمین آب رفع شود، گفت: مدت زمان اجرای اولین پروژه ساخت تصفیه خانه محلی طی یکسال و با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
زارعی همچنین در خصوص میزان تخریب باغات توضیح داد: باغات در یک پروسه زمانی و بتدریج خشک میشود و باتوجه به اینکه برخی از این باغات به صورت خصوصی است، بهانه خشکسالی سالهای گذشته بهانه خوبی برای بسیاری افراد شده است که برای خشک شدن باغات توجیه داشته باشند. از سوی دیگر جرائم کافی نبوده و این موضوع را در شورای شهر اعلام کرده ایم تا حرائم سنگین تری برای خشک کردن باغات تدوین شود.
زارعی گفت: باتوجه به قرارگیری باغات شهر شیراز در دو منطقه شش و یک، باتوجه به مسئولیتهایی که بر عهده ستاد حفظ باغات است این پیشنهاد را به شهردار دادیم که باتوجه به دوگانگی که میان وظایف ستاد باغات و دو منطقه وجود دارد، باید به جهت رفع دوگانگی میان این دو گروه نیاز است تا کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در این حوزه ورود کند.
او همچنین از ایجاد برخی راهکارها برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در این منطقه خبر داد و گفت: در این خصوص اقدامات لازم در مناطق یک، سه، پنج و شش مد نظر است و بسیاری از آنها در روند اجرا قرار دارد.
ناظر شورا در منطقه شش همچنین به تشریح گزارش عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ پرداخت و گفت: مجموع پروندههایی که طی ۹ ماهه گذشته بررسی شد تعداد ۵۵۰ پرونده بوده که برای ۳۸۷ پرونده جریمه صادر شده که برای ۳۸ پرونده رأی تخریب و برای ۲۱ پرونده رأی بازگشت صادر شده است.
زارعی یادآور شد: جمع هزینه جرائم در نظر گرفته شده بالغ بر ۲۳۳ میلیارد تومان است که تاکنون تنها ۵۴ میلیارد تومان آن معادل۲۳ درصد وصول شده است.