آقای سروری با بیان اینکه تاکنون در ۲ هزار و ۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان آذربایجان شرقی نقشه برداری و مطالعه طرح هادی انجام شده است گفت: با توسعه روستاها و ایجاد نیاز جدید برای تامین مسکن برای مردم در سالهای اخیر در مجموع طرح هادی در ۶۰۰ روستای استان بازنگری شده است.
وی با اشاره به اینکه با گسترش خدمات بنیاد مسکن در روستاها و اجرای طرحهای عمرانی، جمعیت روستاها در حال افزایش است اظهار کرد: با توجه به نیاز ساکنان روستاها به ساخت و سازهای جدید، طرحهای هادی مصوب شده قبلی که معمولا یک یا چند مرحله آن اجرا شده مورد بازنگری قرار گرفته است و شرایط ساخت و ساز قانونمند در روستاها تسهیل میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی با بیان اینکه طرح هادی نقشه توسعه ۱۰ ساله روستاها است گفت: این طرح در یک هزار ۱۰۰ روستای استان از یک تا سه مرحله اجرا شده و علاوه بر حفظ نمای کلی روستا چهره آنها را نیز دگرگون کرده است.
آقای سروری با اشاره به آسفالت ۲۵۰ کیلومتر از معابر روستاهای استان طی امسال ادامه داد: بنیاد مسکن در قالب طرح هادی با معبرگشایی، احداث خیابان اصلی و اعطای تسهیلات بانکی گام اول توسعه روستا را برداشته است و روستاییان را تشویق میکند تا با سرمایههای خودشان در پیشرفت و آبادانی زادگاهشان سهیم باشند.
وی ایجاد فضای مسکونی در روستاها را لازمه مهاجرت معکوس به روستاها و افزایش جمعیت دانست و یادآوری کرد: روستاها کانون تولید و رونق اقتصادی هستند و باید برای جلوگیری از مهاجرت نیروی کار موجود در آن ها بسترهای لازم برای توسعه روستا فراهم شود.
آقای سروری با بیان اینکه در بازنگری طرحهای هادی به موضوع امنیت غذایی اهمیت داده میشود افزود: بحث امنیت غذایی همواره مورد تاکید است و برای حفظ اراضی باغی و کشاورزی فقط زمینهایی به محدوده اضافه میشوند که خدشهای به روند تولید محصولات کشاورزی و باغی وارد نکنند.