کامران باقری لنکرانی در آیین گشایش پنجمین کنگره بینالمللی سلامت همراه، گفت: سلامت جزء لاینفک زندگی انسانهاست و کسب اطلاعات صحیح در حفظ، ارتقا و بهبود آن از ضروریات آن، منابع اطلاعاتی در عصر حاضر عمدتاً منابع الکترونیک هستند و موبایل در دسترسترین وسیله برای عموم مردم برای مشاهده اطلاعات است.
او گفت: این فرصت غنیمتی برای سیاستگذاران سلامت است که از این وسیله در راستای پیشگیری در سطوح مختلف استفاده نمایند. نرمافزارهای تحت تلفن همراه میتواند زمینه را برای تامین اطلاعات صحیح برای مردم، آموزش آنان و مراقبتهای لازم را فراهم کند و در این راستا تامین نرم افزارها و اطلاعات به زبان مادری هر کشوری قطعاً توان اطلاع رسانی پزشکی و بهبود سلامت را در میان عموم مردم آن جامعه افزایش خواهد داد.
به گفته لنکرانی، پنجمین کنگره بینالمللی سلامت همراه با توجه به وقوع همه گیری کووید -۱۹ با معرفی توانمندیهای بینالمللی در راستای پیشگیری، درمان و بازتوانی نیازمندان حرکت کند.
سید جلیل معصومی، دبیر کنگره و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه امروزه سلامت همراه یک واژه پر کاربرد در ارائه خدمات پزشکی است گفت: استفاده از سامانهها و اپلیکیشنهای تحت موبایل دراین عرصه در ارائه خدمات سلامت بسیار پرکاربرد است و گسترش این تکنولوژی سبب تأمین امکان ارائه خدمات به بیماران در خارج از مکان درمانی و تسهیل ارائه خدمات ویزیت پزشکان، مشاورهها و ... شده است.
به گفته معصومی، در حال حاضر متقاضیان خدمات آنلاین سلامت به طرز شگفت انگیزی در حال افزایش است؛ به طوری که اپلیکیشنهای mhealth در طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته و از سال ۲۰۱۵ تاکنون به بیش از دو برابر رسیده است که نشان از وجود بازار بالقوهای در این زمینه است و امکان سرمایه گذاری در این حوزه را فراهم مینماید که استارت آپها فراهم کننده این فضا هستند.
دبیر پنجمین کنگره سلامت همراه ادامه داد: در این راستا از اهداف این کنگره معرفی شرکتهای دانش بنیان ایدههای برتر و اپلیکیشنهای حوزه سلامت میباشد که با برگزاری نمایشگاه و استارت آپها زمینه این حمایت فراهم گردیده است.
او گفت: پنجمین دوره از این کنگره از فضای خاص علمی برخوردار است، چرا که با توجه به محورهای کنگره بیش از ۹۰ سخنران علمی از ایران و کشورهای مختلف ازجمله استرالیا، آمریکا، انگلستان، سوئد، پاکستان، ترکیه و قطر ارائه میگردد. حضور اساتید، پزشکان و متخصصان برتر بین المللی در کنار دانشجویان، کار آفرینان و صاحبان ایده ما را به اهداف کنگره در بهبود ارائه خدمات بهتر در حوزه سلامت رهنمون خواهد کرد.
محورهای این کنگره، سلامت همراه و واقعیت مجازی، سلامت همراه در مدیریت بحران، مدیریت و سیاستگذاری اطلاعات سلامت، سلامت همراه در تصویرپرداری پزشکی و کاربرد سلامت همراه در بیماریهای گوارش، کبد و پیوند اعضا اعلام شده است.