مهدی باقری رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت دامی مشهد گفت: در سال جاری قیمت گوشت قرمز اعم از دام سبک و سنگین افزایش پیدا کرده است و همچنان این روند رو به افزایش است. همچنین قدرت خرید مردم بسیار کاهش پیدا کرده است. یک کارمند چگونه میتواند گوشت کیلویی ۳۵۰ هزار تومان را خریداری کند؟
او افزود: گوشت قرمز در بازار بسیار فراوان است و در این خصوص هیچ کمبودی در بازار نیست، اما قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده که این سبب شده تا حدودی کشتار دام هم کاهش پیدا کند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت دامی مشهد دلیل گرانی گوشت قرمز را کمبود دام و به تبع آن افزایش قیمت نهادههای دامی دانست و ادامه داد: طی مدت اخیر قیمت گوشت قرمز ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده که دلیل عمده آن کمبود دام است و دلیل کمبود دام نیز افزایش قیمت خوراک دام و عدم حمایت جهاد کشاورزی از دامداران بوده که سبب شده تا دامدار به اجبار دامهای مولد خود را به فروش برساند و برای کشتار در اختیار قصابیها قرار دهد. در صورتی که دامدار دام مولد را همچون دارایی مهم خود قلمداد میکند، اما با افزایش قیمت نهاده دامدار به اجبار دامهای مولد را به فروش میرساند که این یک مشکل بسیار بزرگ است.
باقری با اشاره به اینکه اگر شرایط به همین منوال باشد قیمت گوشت در سال آینده به کیلویی ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید، بیان کرد: تنها در صورت واردات دام بازار گوشت به ثبات خواهد رسید. همچنین با تهیه و تحویل نهاده دامی به دامدار باید سبب رغبت دامدار به تولید دام و جلوگیری از جمع آوری دامهای پرواری از سوی دامداران شویم. بر اساس صحبتهای وزیر محترم جهادکشاورزی که در رسانهها منتشر شده قرار است که واردات گوشت انجام شود.
او درباره تاثیرات ناشی از سرمای اخیر بر قیمت دام تصریح کرد: سرمای اخیر تاثیر چندانی بر بازار گوشت قرمز نداشته و تنها تاثیر بسیار کوتاهی به دلیل یخبندان بودن جادهها داشته که دامدار نتواند دام خود را به بازار برساند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت دامی مشهد در پاسخ به اینکه در برخی از واحدهای صنفی گوشت موجود نیست، تاکید کرد: اگر در واحد صنفی گوشت وجود نداشته شاید به دلیل اینکه همان لحظه گوشت برای آنها نرسیده است. در صورتی که گوشت قرمز با وجود کاهش دام در استان موجود و عرضه گوشت انجام میشود. البته در صورت افزایش تقاضا در بازار گوشت قرمز امکان عرضه گوشت به هر نحوی وجود دارد. بر این اساس هیچ کمبودی در بازار گوشت وجود ندارد و تنها با افزایش قیمت گوشت و کاهش تقاضا واحد صنفی نگران تاریخ انقضای گوشت خریداری شده و در نهایت جریمه دامپزشکی و بهداشت و پلمب مغازه خود هستند.
باقری در خصوص قیمت گوشت قرمز اظهار کرد: قیمت دام سبک زنده بره نرینه درجه یک کیلویی ۱۳۵ هزار تومان، لاشه بره نرینه ۲۷۰ هزار تومان، گوشت گوسفند به صورت تیکهای کیلویی ۲۷۵ هزار تومان، ران و سردست بره نرینه درجه یک گردبر ۳۴۰ هزار تومان، ران و دست فانتزی ۳۵۰ هزار تومان، آبگوشتی دنده کیلویی ۲۰۰ هزار تومان، دام سنگین جوان درجه یک کیلویی ۹۰ هزار تومان، لاشه گوساله جوان با استخوان ۱۷۵ هزار تومان، ران و سردست به صورت کترینگی درجه یک کیلویی ۲۷۵ هزار تومان، گوشت دام زنده ماده گاو کیلویی ۸۰ هزار تومان، لاشه ماده گاو ۱۶۰ هزار تومان و گوشت به صورت کترینگی کیلویی ۲۵۵ هزار تومان است.
او با بیان اینکه با انجام واردات قیمت گوشت قرمز کاهش خواهد یافت، افزود: در صورت انجام واردات دام قیمت گوشت کاهش پیدا خواهد کرد البته در صورتی که مدیریت جهادکشاورزی حمایت خود را در خصوص تهیه نهاده از دامداران انجام داده و نهاده دامی را به قیمت ارز نیمایی وارد کرده تا دامدار را تشویق به جمع آوری دامهای پرواری کند، تا در نهایت نسل دامهای مولد افزایش یابد نه اینکه اکنون دامدار به اجبار برای رفع ضرر و زیان خود به نسل کشی مبادرت ورزیده و دامهای مولد را به کشتارگاه میبرند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت دامی مشهد ادامه داد: اتحادیه صنفی از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۴ پاسخگوی شکایات شهروندان عزیز استان است و نیز چنانچه شهروندان نسبت به واحدهای صنفی شکایتی دارند، میتوانند با سامانه ۱۲۴ و تلفنهای اتحادیه ۳۳۴۲۳۰۲۰ و ۳۳۴۱۷۶۳۶ تماس برقرار کنند.