مهدوی مطلق گفت: اعتبارهای کهگیلویه و بویراحمد از محل اعتبارات تبصره ۱۶ تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که سهم شهرستان بویراحمد از این میزان اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان و در قالب بودجه به این شهرستان ابلاغ شده است.
او افزود: برای پیشگیری از انحراف وامها و تحقق اشتغال واقعی مورد نظر، صحت سنجی مدارک اشتغال و راستی آزمایی متقاضیان باید مورد توجه بانکها و دستگاههای اجرایی باشد.
مهدوی مطلق خطاب به بانکها و دستگاههای اجرایی متولی اشتغال گفت: ما در جبهه جنگ اقتصادی قرار داریم و دشمن ما بیکاری است و بانکها باید برای مقابله با این دشمن با پرداخت تسهیلات در آخر سال بصورت جهادی عمل کنند.
او از عملکرد برخی بانکها در پرداخت تسهیلات ابراز نگرانی کرد و افزود: بانکها برای پرداخت تسهیلات اشتغال سخت گیری نکنند و در اسرع وقت با پرداخت تسهیلات به متقاضیان همکاری کنند.
فرماندار بویراحمد با بیان اینکه نظارت مدیران و کارشناسان بر قبل، حین و بعد از ارائه تسهیلات برای جلوگیری از انحراف وامها الزامی است، اضافه کرد: تقسیمبندی شفافی در ارائه تسهیلات به شهرستانها انجام شد و انتظار است بر اساس این تقسیمبندی سرعت انجام کار در فرایند تشکیل پرونده تسهیلات اشتغال زایی بیشتر شود.
او با اشاره به اینکه نظام پایهای برای برخورداری از تسهیلات اشتغال زایی داشتن مدرک فنی و حرفهای است از مدیران و مسئولان خواست برای جلوگیری از انحراف تسهیلات صحت سنجی مدارک را انجام دهند
مهدوی مطلق ادامه داد: مبنای پرداخت تسهیلات بخشنامه دولت است و ابلاغ دستگاهها به صورت جداگانه موازی کاری تلقی شده و خلاف مقررات است.
او گفت: بعضی بانکها خودسرانه برخی مراکز ثبت نام و پیشخوان دولت را انحصارا به مردم معرفی میکنند که خلاف قانون است، مردم مختارند هر جایی که خواستند ثبت نام کنند.
مهدوی مطلق با اشاره به ابلاغیه دولت برای تسهیلات تبصره ۱۶، ادامه داد: اولویت با طرحهای توسعه و تجهیز است، ولی صراحتاً اعلام نشده که طرحهای ایجادی نمیتوانند تسهیلات دریافت کنند، لذا این طرحها نیز در اولویت دوم قرار داشته باشند و سختگیریهای زیادی از این نظر نداشته باشیم.
سالاری، دبیر اجرای تبصره ۱۶ استان کهگیلویه و بویراحمد، در خصوص شرایط پرداخت این تسهیلات گفت: تسهیلات قرض الحسنه تبصره ۱۶ سهم خویش فرمایی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان، با بازپرداخت ۷ ساله و سود ۴ درصد به افراد غیرکارمند دولت پرداخت میشود.
او افزود: تسهیلات سهم کارفرمایی تا سقف ۴ میلیارد تومان است و این تسهیلات به طرحهای ایجادی تعلق نمیگیرد، بلکه به طرحهای توسعهای یا تجهیز و تکمیل (طرحهای با پیشرفت کاری ۹۰ درصدی) تعلق میگیرد.
سالاری گفت: کارفرمایانی که مجوز توسعهای دارند برای برخوداری از تسهیلات سهم کارفرمایی باید تعداد نیروی کار مشخص با بیمه تامین اجتماعی داشته باشند.