مدیر امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: افزایش هزینه ، ساخت و نصب تجهیزات ، چالش گسترش طرح‌های آبیاری جدید مزارع در استان اصفهان است.

غلامرضا عشاقی گفت: بالا رفتن قیمت تجهیزات در چند سال اخیر بسیار مشهود بوده و روند اجرای طرح‌ها را با مشکل روبه رو کرده است.

او خاطرنشان کرد: همین امر اهمیت ارائه تسهیلات بانکی به متقاضیان را بیش از قبل نشان می‌دهد و بی تردید حمایت از این پروژه‌ها برای توسعه کشاورزی و حفاظت و مصرف بهینه منابع آبی کشاورزی موجود باید مد نظر باشد.

مدیر امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: طرح‌های آبیاری جدید امسال در چهار هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان اجرا شد و مجموع اراضی مجهز شده به این سامانه‌ها را به ۱۴۰ هزار هکتار افزایش داد.

عشاقی ادامه داد: از آنجا که استان اصفهان از جمله مناطق خشک و نیمه خشک کشور به شمار می‌رود و همواره با پدیده خشکسالی روبه روست، توسعه طرح‌های آبیاری تحت فشار، قطره‌ای و جدید در این منطقه اهمیت دارد.

او با اشاره به ضرورت بهره وری در استفاده از آب کشاورزی اظهار داشت: استان اصفهان از لحاظ توسعه و میزان سامانه‌های جدید آبیاری در کشور رتبه نخست را در اختیار دارد.

استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد، اما به‌دلیل کمبود منابع آبی، تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از آن‌ها زیر کشت محصولات زراعی و باغی می‌رود، مجموع اراضی باغی استان اصفهان حدود ۸۰ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای آن در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

کمبود منابع آبی سطحی و زیرسطحی و تخصیص نیافتن آب به اندازه کافی برای کشت و کار از جمله چالش‌های صنعت کشاورزی در  استان اصفهان است.


منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.