علی چاله چاله رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب به دستاوردهای بخش کشاورزی استان در دوران پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت : سال ۱۳۵۷ میزان تولیدات زراعی کرمانشاه ۶۷۰ هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از سه میلیون و ۸۷۳ هزار تن رسیده و رشدی ۵.۷ برابری داشته است.
وی گفت: میزان تولید گندم استان در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷۰ هزار تن بوده که در سال زراعی گذشته ۶۰۳ هزار تن گندم در استان تولید شده، آن هم در شرایطی که شاهد خشکسالی بی سابقهای در استان بوده ایم، در اوایل انقلاب میزان تولید محصول جو ۷۸ هزار تن بوده که طی سال ۱۴۰۱ تولید این محصول به ۱۱۳ هزار تن رسیده است.
وی به آمار تولید حبوبات پرداخت و افزود: در حال حاضر یک سوم نخود کشور در استان کرمانشاه تولید میشود و رتبه نخست کشوری در تولید و سطح زیر کشت نخود از آن کرمانشاه است، همچنین استان کرمانشاه طی سال ۱۴۰۱ در تولید گندم رتبه چهارم کشور، در تولید جو رتبه سوم، در تولید ذرت دانهای رتبه دوم و در تولید چغندر قند حائز رتبه سوم کشور شده است.
وی سطح باغات استان کرمانشاه را در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۵ هزار هکتار و در حال حاضر بیش از ۴۴ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان باغ ۵۰۰ هکتار آن باغ مدرن بوده و بزرگترین باغ سایبان کشور نیز در سطح ۴۰ هکتار در شرف افتتاح است.
چاله چاله افزود: تولیدات باغی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ نیز حدود پنج هزار تن بوده و در حال حاضر در استان سالانه ۳۴۰ هزار تن تولید باغی داریم.
وی سپس به تولیدات گلخانهای قبل و بعد انقلاب اشاره داشت و گفت: گلخانههای کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ محدود به گُل تزئینی بوده، ولی امروز ۷۰ هکتار اراضی تحت پوشش فعال محصولات گلخانه در کرمانشاه وجود دارد.
وی ظهار داشت: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷ صدم اسب بخار بوده که در حال حاضر به ۲.۰۱ اسب بخار رسیده است.
چاله چاله به تولیدات دامی قبل و بعد انقلاب پرداخت و گفت: میزان کل تولیدات دامی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷، ۱۲۹ هزار تن بوده و در حال حاضر بیش از ۵۳۱ هزار تن انواع محصولات دامی در استان تولید میشود.
وی افزود: تولید گوشت قرمز در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده و امروز سالانه بیش از ۴۰ هزار تن گوشت قرمز در استان تولید میشود.
چاله چاله ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ به صورت سنتی در استان کرمانشاه تولید میشد و این رقم در حال حاضر به ۷۰ هزار تن تولید صنعتی رسیده که رشد نزدیک به پنج برابری داشته است.
چاله چاله با اشاره به تولید ۵۰۰ تنی عسل در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه یادآور شد: تولید عسل استان در حال حاضر بیش از پنج هزار و ۶۸۹ تن است.
وی در ادامه افزود: سال ۱۳۵۷ صنایع تبدیلی تکمیلی خیلی کمی در بخش کشاورزی داشتیم، ولی پس از گذشت ۴۴ سال از انقلاب مجموع ظرفیت واحدهای فرآوری بخش کشاورزی استان در حال حاضر بیش از چهار میلیون و ۸۹۵ هزار تن میباشد و این میزان برابر کل تولیدات سالانه بخش کشاورزی استان است.
وی سپس با اشاره به پیشرفتهای خوب صورت گرفته در استان در حوزه تولیدات شیلاتی اظهار داشت: سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ تن بوده که این میزان در حال حاضر بیش از ۲۱ هزار و ۸۵ تن است.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه در حال حاضر رتبه اول تولید ماهیان گرمابی بین استانهای غیرساحلی کشور را دارد، افزود: در زمینه تولید ماهیان سردابی رتبه چهارم بین استانهای غیرساحلی را داریم.
چاله چاله با اشاره به تجهیز اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار گفت: پیش از انقلاب توجه کافی به تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری نشده بود، اما پس از انقلاب ۸۳ هزار هکتار از اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند .