زلزله هفته پیش خوی استان آذربایجان غربی خسارتهای جانی و مالی به همراه داشت. مسئولان استانی، هلال احمر، ارتش، بسیج، طلاب، سپاه، موکبهای اربعینی، گروههای جهادی و حتی یگان ویژه از همان ساعات اولیه در محل حادثه شدند و به خدمات رسانی مشغول شدند (اینجا)، اما با توجه به بارش برف، سرمای هوا و شرایط جغرافیایی مشکلات مردم زلزلهزده به صورت کامل مرتفع نشده است. این موضوع روز گذشته حتی با واکنش مخبر معاون اول رئیس جمهور روبرو شد، اما امروز دبیرکل هلالاحمر عنوان کرد که از دیروز تا الان ۳۵۳۰ دستگاه چادر بین زلزلهزدگان خوی توزیع شده است.
از یک سو، عدهای با سوءاستفاده از شرایط خوی اقدام به کلاهبرداری تحت عنوان جمعآوری کمکهای مردمی کردند و عدهای دیگر دست به انتشار اخبار و شایعات زدند. در ادامه تعدادی از این شایعات را با هم مرور میکنیم.
تحریف صحبتهای فرماندار خوی
درحالی که فرماندار خوی در ساعات اولیه وقوع زمین لرزه در مقابل دوربینها در حال تشریح خدمات رسانی موکبهای ستاد عتبات عالیات بود، برخی با تحریف صحبتهای وی ادعای شاخداری را علیه سازمان عتبات عالیات منتشر کردند.
این عده به نقل از فرماندار خوی مدعی شدند وی گفته بودجه مدیریت بحران به سازمان عتبات عالیات اختصاص پیدا کرده است.
تصویر اشتباهی که عابدزاده منتشر کرد
شایعه دیگری که توسط افراد مشهوری مانند احمدرضا عابدزاده منتشر شد، تصویری از یک کودک بود که از آن به عنوان تصویر کودکی در خوی منتشر کردند.
این درحالی است که بررسیها نشان میدهد این تصویر ۳ سال پیش توسط یک عکاس ترکیهای ثبت شده و ارتباطی به ایران و این حادثه ندارد.
جا زدن تصویر کودک سوری به جای کودک ایرانی
چند سال پیش فیلم کوتاهی از لرزیدن کودک سوریهای در فضای مجازی و رسانهای داخلی ایران منتشر شد.
دز روزهای اخیر برخی رسانهها برای تحت تاثیرقرار دادن مردم و القای بیتوجهی مسئولان به مردم زلزلهزده، تصویر این کودک صوری را با عنوان لرز کودکی در خوی جا زدند.
شایعهای با اسم رمز حمله به مساجد
همچنین درحالی که برخی تصاویر و فیلمها از خوی نشان میدهد، مساجد این منطقه هم در زمین لرزه آسیب دیده اند و مناسب برای اسکان مردم نیستند، عدهای باسوء استفاده از بی اطلاعی مردم، اعلام کردند که چرا مردم را به مساجد راه ندادند.
شایعه پس لرزههای شدیدتر
در این بین شایعه وقوع زمین لرزه شدیدتر هم مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.
منبع : فارس
واقعا چی میخوان؟
خوب دولت از طریق اداره ثبت اسناد و املاک میتواند بررسی کند چرا اینطوره دروغ و شایعه؟
والا شهر ما چند بار چند سالی مداوم زلزله داشت و تو خونه مون با زلزله زندگی کردیم
تا کی میخوان زیر چادر از ترس زندگی کنن؟؟ و غذای رایگان دریافت کنن؟
زلزله زدگان روستاهامون سابقا نیسان نیسان بار میاورن ب شهرمون و میفروختن !! باری ک از طریق کمکهای مردمی و دولتی دریافت کرده بودن!
واقعا این چ وضعشه؟
این چادرها برای کل ایران هس در دوران بحرانی نه اینکه مالک چادر شن
شهرماهم چن ساله زلزله شده بود اینقدر خودمون و نکشتیم