مصطفی رستمی در نشست در سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور با موضوع «واکاوی اغتشاشات ۱۴۰۱، علل، عوامل و راهکارهای مقابله» پیرامون موضوع نشانههای افول آمریکا، که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران طی ماههای اخیر با یک جنگ و فتنه ترکیبی مواجه شده بود، به گونهای که رهبر انقلاب هم تعبیرشان این بود که ابزارها و امکاناتی برای ضربه زدن به کشور به هم متصل شده بود.
او گفت: همانند گذشته محاسبات دشمن غلط از آب درآمد و موفق نشدند، در حالیکه یکی از طراحیهای آنها برهم زدن نظام محاسباتی است و اگر تغییر کرد در میدان عمل هم شکل تصمیمات متفاوت میشود.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه خداوند وعده ثبات قدم به یارانش داده است، گفت:، اما کار جبهه شیطان، تغییر در نظام محاسباتی است.
رستمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حوادث ماههای اخیر علیرغم اینکه به نتیجه نرسید، اما درسهایی برای اهل تفکر و اساتید و عموم جامعه داشت که جای تامل دارد و قطعا موضوع پایان یافتهای هم نیست، گفت: کما اینکه مسئلهای هم نبود که آغازش با مرگ یک دختر در حوزه نیروی انتظامی باشد.
او گفت: احساس نگرانی از این پدیده در جامعه ایجاد شده بود و شرایط مختلفی در کنار هم قرار گرفت تا به این اتفاق منجر شد و زمینههای اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و حضور در فضای مجازی را تحت تاثیر قرار داد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با تاکید بر این نکته که در حوزه دستاوردها حرف فراوان است و اساتید، معلمان و برنامه ریزان به این مقوله توجه ویژهای باید داشته باشند، گفت: مسائل پیرامون سبک زندگی یکی از مطالبات مقام معظم رهبری بود در سفر به خراسان مطرح کردند که ضرورت دارد در این باره تولید محتوا شود، چرا که دشمن در بستر سبک زندگی، طراحی و اندیشه ورزی کرده بود.
رستمی همچنین گفت: یکی از سوالات جوانان این است که چرا یک کشور عادی نیستیم، چرا به سمت ماهواره، موشک و مقاومت میرویم؟
او گفت: این چرایی، چالش نظام مسلط و قالب دنیا با جمهوری و انقلاب اسلامی ریشه باقی مسائل و تحلیلهاست؛ انقلاب اسلامی ۴۴ سال پیش در کشوری رخ داد که برای همه مهم بود، چرا که پیش از آن یک نظام کاملا وابسته به استعمار و یک نظام وابسته در کشور سلطه میکرد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه پهلویها نخستین گروهی بودند که مدعی پادشاهی در درون جامعه ایرانی شدند که از دل روسیها شکل گرفته و بر قدرت نشسته بودند، گفت: اولین سلسله دست نشانده و منصوب قدرت خارجی بعد از پهلویها جامعه ایرانیان هستند.
رستمی گفت: جایی انقلاب رخ داد که حوزه تسلط منابع انرژی و همسایگی با شوری و مسیر اصلی ترانزیت دنیا بود و نظام دست نشانده را بیرون کرد.
او با بیان اینکه تحلیل آمریکا از قدرت مذهب و دین، تحلیل دقیقی نیست و در آثارشان هم دیده میشود که تحلیل دقیقی از انقلاب ایران ارائه نکردهاند، خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب با نسل و جامعهای مواجه بودیم که در انبوه بمباران خبرهای بی مدرک بی عمق، توان تحلیل را از دست دادند، اما انقلاب اسلامی در این کشور رخ داد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها همچنین با بیان اینکه قدرت مذهب در ایران از دیگر مواردی بود که دشمن روی آن حساس شد، گفت: دعوای مردم ایران با آمریکاییها به پس از پیروزی انقلاب برنمیگردد بلکه مواضع ضد آمریکایی به حضور آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ برمیگردد که نمیخواستند این حضور را از دست بدهند و تردیدی هم با مواجه انقلاب اسلامی نداشتند، به همین دلیل به روشهای سخت روی آوردند.
رستمی گفت: جلوه بعدی انقلاب اسلامی، نهضتی بود که در دنیا بین ملتها برای ایستادگی در مقابل آمریکا ایجاد کرد و این موجب شد تا کشورها جرات ایستادن در مقابل ایران را پیدا کنند، اما ایران بود که توانست جسارت به کشورها بدهد تا در مقابل آمریکا بایستند و شاخ این کشور شکسته شود.
او با تصریح بر اینکه عرصه دومی که انقلاب اسلامی برای آمریکاییها و نظام سلطه ایجاد کرد و پرهزینه هم بود، موضوع تسری نفی سلطه، فرهنگ مقاومت، ایستادگی و دفاع از منافع خود در دنیا بود که از انقلاب نشات گرفت، احیای دین و معنویت و جریان ابطال پذیری را عرصه سوم ذکر کرد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها معتقد است احیای دین و معنویت اتفاقی بود که بر خلاف جریان قالب تاریخ و برنامه ریزان و مدیران دنیا رخ داد و تنها به ایران معطوف نشد.
رستمی با تاکید بر اینکه انقلاب شیعی، موضومع احیای دین تامل و باز خوانی و معنویت در عالم را مطرح کرد، گفت: انقلاب شیعی، نه احیای تشیع انقلابی و نه احیای اسلام به تنهایی رستمی با تاکید بر اینکه انقلاب شیعی احیای دین تامل و باز خوانی و معنویت در عالم را مطرح کرد، گفت: انقلاب شیعی، نه احیای تشیع انقلابی و نه احیای اسلام به تنهایی بلکه احیای بازگشت به معنویت و عرصه جامعه را رقم زد و این مسائل تبدیل به موضوع حیثیتی برای نظام سلطه شد.