موزه و کتابخانه ملک به مناسب سالروز ولادت حضرت علی (ع) نمایشگاهی از نسخههای نفیس قرآن کریم به خط کوفی و نهجالبلاغه برپا کرده که این آثار به همراه نشریات و کاتالوگهای لاتین حراجیهای معتبر آثار تاریخی ـ هنری دوران اسلامی، از جمله آثار مجموعه اهدایی «ابوالعلا سودآور» ـ نوه حاج حسین آقا ملک (واقف موزه و کتابخانه ملک) ـ به این موزه است که نمایش آنها تا دو هفته آینده ادامه دارد.
این دو نسخه از قرآن به خط کوفی برای نخستین بار است که رونمایی میشوند.
این نسخه از قرآن به خط کوفی، حاوی آیاتی از سورههای بقره و انعام است و این اثر هشت برگ از اوراق قرآن کریم به خط کوفی روی پوست است. این نوع خط کوفی که در این قرآن استفاده شده است، نوعی از کوفینویسی است که از اواخر سده دوم تا اوایل سده چهارم هجری رواج داشته است.
اثر دیگری که به نمایش گذاشته شده، پنج برگ از اوراق قرآن کریم به خط کوفی روی پوست است. این نوع خط کوفی هم مانند اثر قبلی است و در اواخر سده دوم تا اوایل سده چهارم هجری رواج داشته و همانطور که اشاره شد این آثار کوفی در ایران و عراق تولید شدهاند.
در مجموع این دو اثر از مهمترین نسخههای کوفی قرآن از قرون اولیه به شمار میآیند که بررسی محتوای آنها و تمام دیگر پارههای به جا مانده از آن در دیگر موزهها و کتابخانههای ایران و جهان میتواند بخش مهمی از تاریخ هنر اسلامی و نیز تاریخ کتابت قرآن کریم در قرون اولیه را هویدا کند.