وزیر بهداشت گفت: ظرفیت بسیار مناسبی برای تأمین دارو‌های مورد نیاز در کشور از محل تولیدات داخلی فراهم شده است.

یکی از اقلام مورد نیاز و با اهمیت مردم دارو است به طوری که این کالای ارزشمند در دوران قبل از انقلاب وارد کشور میشده  و وابستگی کشور به خارجی‌ها را به دنبال داشته است

با پیروزی انقلاب اسلامی حوزه داروسازی مانند بسیاری از زمینه‌ها از رشد قابل توجهی برخوردار شده است به طوری که ۹۸ درصد دارو‌های مورد نیاز کشور در داخل توسط دانشمندان کشورمان تولید می‌شود.

 وزیر بهداشت گفت:  ظرفیت بسیار مناسبی برای تأمین دارو‌های مورد نیاز در کشور از محل تولیدات داخلی فراهم شده و  ۹۸ درصد از داروی مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید می‌‍‌شود.

به گفته وی: ۲۵ درصد از حوزه دانش بنیان کشور نیز در حوزه سلامت فعال است.  جمهوری اسلامی ایران با اختلاف زیاد نسبت به سایر کشورها، بهترین نظام بهداشت و درمان منطقه را داراست افزود: دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف، قابل توجه بوده است که ازجمله آن می‌توان به حوزه سلامت و بهداشت اشاره کرد.

او  افزود: تا قبل از انقلاب، ایران با جمعیت ۲۵ میلیونی و وابستگی شدید به غرب، پزشک‌های بی‌کیفیت هندی و پاکستانی در مناطق مختلف حضور داشتند،   اما امروز ظرفیت بسیار ارزشمندی از نیروی انسانی متخصص در حوزه سلامت کشور وجود دارد.

عین‌اللهی  گفت: اکنون بسیاری از مردم کشور‌های منطقه نیز برای درمان و معالجه به کشور ما سفر می‌کنند.

او گفت: بزرگ‌ترین ثروت ما نیروی انسانی متخصص در تمامی رشته‌های مورد نیاز حوزه پزشکی است. همچنین زیرساخت‌های متعدد دانش‌بنیان که سهم ۲۵ درصدی از اقتصاد این بخش در کشور را داراست و تأمین ۹۸ درصدی نیاز دارویی کشور از دیگر این دستاوردهاست.

سید علی فاطمی نائب رئیس انجمن داورسازان ایران گفت:  تقریبا قبل از انقلاب کمتر از ۲۵ درصد دارو‌های مورد نیاز را در داخل ایران می‌ساختیم و بیشتر آن‌ها وارداتی بودند. امروز خوشبختانه به جایی رسیدیم که ما بیش از ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز ایران را در داخل کشور خودمان داریم تولید می‌کنیم.  
به گفته وی ما صنعت داروسازی در قبل از انقلاب داشتیم در کشورمان، ولی عمده آن‌ها تحت لیسانس کشور‌های اروپایی یا آمریکا بودند که بعد از انقلاب به خاطر بیرون رفتن آن شرکت‌ها از ایران صنایع داروسازی ما به دست داروسازان ایرانی اداره شدند.  
او ادامه داد: با اجرای طرح ژنریک توانسته که اختیار صنایع داروسازی را به دست خودمان بگیریم و بتوانیم در داخل ایران تقریبا همه نیاز‌هایی که داریم را برطرف کنیم

او افزود:  ما در گذشته رشته‌ای تحت عنوان داروسازی بالینی یا بیمارستانی در کشور نداشتیم الان خوشبختانه این رشته‌ها در داخل ایران به وجود آمده یعنی داروسازان ما صرفا وظیفه شان ساخت دارو در داخل صنایع داروسازی کشور نیست، بلکه خدمات دارویی را می‌توانند جدای از داروخانه در مراکز بیمارستان و درمانگاه‌ها یا بخش‌های آی سی یو انجام بدهند.

او بیان کرد:  الان ما به خیلی از کشور‌هایی که جزو یک پیمانی هست تحت عنوان آی سی اچ شناخته می‌شود که کشور‌هایی که استاندارد‌های دارویی حوزه خودشان را به رسمیت می‌شناسند، ایران پیمان‌های منطقه‌ای مختلفی دارد که به کشور‌های عمدتا همجوار خودمان بعضا کشور‌های اروپای شرقی و حتی بعضا کشور‌های اروپای غربی و روسیه هم صادرات دارو را انجام می‌دهد.

او گفت:  الان بعضی از شرکت‌های داروسازی ما در خارج ایران کارخانه‌هایی را دایر کردند شعب کارخانه‌های داروسازی داخلی ما در خارج کشور وجود دارد که در آنجا دارند تولید دارو و صادرات را به کشور‌هایی که دارو‌های ما را مورد نیاز دارند همان جا انجام می‌دهند.

برچسب ها: دارویار ، کمبود دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
لعنت بر مافیای واردات دارو و تجهیزات پزشکی
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۳۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
داروهای بی اثر
پسرم از تابستون آنتی بیوتیک میخوره همه به تجویز پزشک هنوزم چرک داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
خیر .دارو بی،اثر نیست.
ممکن است تشخیص کامل نباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
چند درصد از مواد اولیه ساخت این داروها داخلی است این مهم تر است در غیر اینصورت وقتی مواد ولیه وارد نشود مشکلات تأمین دارو که هر ساله با آن مواجه هستیم تکرار می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
دارو گران و کمیاب و نایاب است دولت محترم وظیفه دارد سلامت جامعه را کاملا تضمین کند فردی با چند میلیون قیمت دارو و بیماری صعب الاعلاج چکار کند عینک واقعیت به چشم بزنید و سمعک بزنید تا استرس مردم کم شود.