آرش مصلح افزود: طول این رودخانه بیش از ۶ کیلومتر است که فاز اول این طرح که در محدوده پل باشت به سمت پل شوش به طول ۷۵۰ متر اجرایی خواهد شد.
او مبلغ اولیه برآورد این طرح را ۸۰۹ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: هدف از اجرای فاز اول این طرح اجرای ساماندهی رودخانه باشت، تهیه و اجرای این طرح به روش خشکه چینی است.
مصلح تصریح کرد: در این طرح آبی ساخت خاکریز حفاظتی سمت راست و چپ هر کدام به طول ۷۵۰ متر ، بستر سازی مسیر رودخانه به طول ۷۵۰ متر با مبلغ اولیه قرار دار داد ۱۰۱ میلیارد ریال به مدت ۱۲ماه اجرایی خواهد شد.
او می گوید: با اجرای کامل این طرح ۶ کیلومتر از رودخانه باشت تا پل شوش برای مهار سیلاب و آزاد سازی ساحل ساماندهی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویر احمد دبی ۲۵ ساله این طرح آبی را ۲۷۴ متر مکعب بر ثانیه اعلام کرد و گفت: عرض متوسط رودخانه باشت ۱۵۰ متر است.
مصلح ابراز کرد: بیش از ۱۰ کیلومتر از این رودخانه با شاخه های آن در سال های گذشته تاکنون ساماندهی شده است.
او گفت: در بالا دست این رودخانه در سال آبی جاری(از ابتدای مهر ماه تاکنون) ۷۰۰ میلیمتر بارندگی داشته ایم این حجم بارش از رودخانه باشت عبور کرده است.
مصلح تصریح کرد: این طرح برای جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی، فرسایش خاک، جلوگیری از تخریب خطوط انرژی (خط انتقال گاز و فیبر نوری و آب شرب ) و تخریب پل های مسیر این رودخانه در سیلاب ها اجرا خواهد شد.
او اظهار کرد: این طرح از محل اعتبارات استانی، مدیریت بحران، ملی و مسئولیت اجتماعی اجرا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به در دست بودن طرح های آبی باشت گفت: طرح جامع تامین آب شرب شهر باشت و روستاهای اطراف آن یکی از مهمترین طرح های دولت می باشد که برای اجرای آن سه هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
او می گوید: طرح جامع تامین آب شرب شهر باشت و روستاهای اطراف آن یکی از مهمترین طرح های دولت است که با تلاش استاندار و دیگر مسئولان مربوطه کلید خورد و تصویب شده است.
مصلح ادامه داد: این طرح آبی در یک تا ۲ سال آینده اجرا خواهد شد و با بهره برداری از این طرح، آب پایدار شهر باشت و روستاهای اطراف آن تا ۳۰ سال تامین خواهد شد.
او اظهار کرد: شهرستان باشت یکی از قطب های مهم کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد است.
شهرستان ۲۲ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.