عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، امروز هفدهم بهمن ۱۴۰۱ در جمع خبرنگاران، فعالیت و عملکرد بهورزان را به عنوان یک اقدام بی نظیر عنوان و اظهار کرد: در برنامه ملی (PHC) بهورزان در محیطیترین بخش جامعه با تمام خانوادهها در ارتباط هستند و از همه وضعیت سلامت جامعه تحت پوشش خود آگاهی دارند و در صورت نیاز به سطوح بالاتر ارجاع میدهند که راه اندازی این ساختار خدمت رسانی، یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام سلامت کشور در سالهای پس از انقلاب اسلامی به شمار میرود.
او از کسب گواهینامه ایمنی آب شیراز در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در کنار اجرای برنامه غربالگری نوزادان استان، از اسفند ۱۴۰۰ طرح غربالگری شنوایی سنجی نوزادان نیز در ۳ روز نخست تولد آغاز شده و در صورت نیاز، نوزاد تا قبل از ۱۸ ماهگی مورد درمان قرار میگیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از دیگر موفقیتهای معاونت بهداشت دانشگاه را جذب داوطلب متخصص در کشور عنوان کرد که در حال حاضر در ادارات، سازمان ها، نهادها و ارگانهای مختلف استان، در توسعه اهداف سلامت محور در استان مشارکت دارند.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به شناسایی ۲۸ هزار و ۳۹۱ مبتلا به فشارخون بالا در استان فارس طی یک سال گذشته، افزود: در حال حاضر به یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به بیماری فشارخون بالا در استان، ارائه خدمت میشود.
رضائیان زاده، شناسایی و ارائه خدمات مراقبتی به ۴۳ هزار و ۵۲۸ نفر از افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت در استان طی یک سال اخیر را از دیگر اقدامات سلامت محور در این معاونت برشمرد و گفت: همچنین ۸ هزار و ۱۶۷ مبتلا به دیابت در استان فارس که از بیماری خود خبر نداشتند، شناسایی و در حال حاضر تحت مراقبت هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به غربالگری ۳۰۱ هزار و ۲۹۱ نفر از زنان ۳۰ تا ۶۹ ساله از نظر سرطان پستان و ۲۳۵ هزار و ۲۶۳ نفر نیز از نظر سرطان دهانه رحم در استان، افزود: همچنین ۲۸۰ هزار و ۴۵۶ نفر از مردان ۵۰ تا ۶۹ ساله نیز در زمینه سرطان روده بزرگ غربالگری شدند.
او، بهره برداری از بیش از ۵۶ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، خانه بهداشت و پایگاه سلامت در هفته دولت و دهه فجر امسال را نیز از تلاشهای معاونت بهداشت دانشگاه برای توسعه زیرساختهای این حوزه برشمرد.
رضائیان زاده ادامه داد: با هماهنگی دادگستری استان فارس و دریافت مجوزهای لازم، بهای دریافتی از جرایم نقدی، در زمینه ارتقای سطح خدمات تغذیهای مادران باردار و نوزادان دارای سوء تغذیه صرف میشود.