زمینلرزه مهیب ۷.۶ ریشتری در ترکیه و سوریه باعث وارد آمدن خسارات فراوان مالی و جانی شده است. گرچه کانون این زمینلرزه در جنوب ترکیه بوده است، اما شرایط سوریه به مراتب از ترکیه بدتر است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت امروز (سهشنبه) اعلام کردند نیاز سوریه به کمکهای بشردوستانه به شدت افزایش یافته است.
«عادلهید مارشانگ» یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در این باره میگوید: «ترکیه از یک دولت مرکزی قدرتمند برخوردار است که میتواند به این بحران پاسخ متناسب دهد. این در حالی است که سوریه به دلیل سالها جنگ و نیز مواجه با شیوع وبا، هماینک در اجابت نیازهای اساسی زلزله زدگان در طول مرز با ترکیه عاجز است.»
وی افزود: «بحران زلزله در سوریه در رأس سایر بحرانهای فعلی در منطقه قرار دارد. نیاز به کمکهای بشردوستانه در سرتاسر سوریه به دلیل ۱۲ سال جنگ و بحرانهای پیچیده این کشور، به بالاترین سطح خود رسیده است. نیاز به کمک در سوریه جدی و فوری است.»
این مقام سازمان جهانی بهداشت با ارائه آماری در این زمینه اعلام کرد: «نزدیک به ۲۳ میلیون نفر شامل یک میلیون و ۴۰۰ هزار کودک در دو کشور ترکیه و سوریه تحت تأثیر این زمینلرزه مهیب قرار گرفتهاند. این در حالی است که پسلرزههای ناشی از این زمینلرزه باعث ریزش ساختمانهای بیشتری شد.»
سازمان جهانی بهداشت از ارسال کمکهای اضطراری شامل کیتهای جراحی فوری و تروما، و نیز اعزام شبکه تیمهای پزشکی اضطراری به مناطق زلزله زده خبر داد. «تدروس ادهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در این رابطه میگوید: «ما اکنون در حال رقابت با زمان هستیم. هر دقیقه و هر ساعتی که میگذرد شانس زنده یافتن افراد زیرآوار مانده کاهش مییابد.»
وی افزود: «سازمان جهانی بهداشت به ویژه نگران مناطقی از سوریه و ترکیه است که از زمان وقوع زلزله در روز دوشنبه هیچ اطلاعاتی درباره آنها منتشر نشده است. داشتن نقشه مناطق آسیب دیده برای تمرکز در روند امدادرسانی اهمیت دارد.»