علیرضا عبدی امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه هشتم تا ۱۵ بهمن هفته ملی پیشگیری و مقابله با سرطان نامگذاری شده و ۱۵ بهمن روز جهانی مبارزه باسرطان است، گفت: شعار امسال هفته ملی مبارزه با سرطان (فاصلهها را کم کنیم) نامگذاری شره است.
او افزود: فاصله بین دانستن و ندانستن علائم خطر سرطان و علم کنترل و مقابله با سرطان را باید کم کنیم.
عبدی با بیان اینکه ۲ موسسه بزرگ یاس و کمک در کرمان داریم که در حوزه حمایتی از بیماران سرطانی فعالیت دارند، ادامه داد: موسسه کمک به طور ویژه برای سرطان کودکان پایه گذاری شده است و اولین و تنها موسسهی خاص کمک به کودکان مبتلا به سرطان در جنوبشرق کشور است.
مدیر عامل موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان کمک کرمان گفت: حدود ۳۰ سال است که موسسه خیریهای به نام محک دوشادوش موسسه کمک در حال فعالیت است و تمامی هزینههای درمانی ودارویی بیماران منظور را متقبل میشود.
او با بیان اینکه در درمان تعدادی از سرطانها استان کرمان دارای رتبه اول تا چهارم است، ادامه داد: وجود سرطان در استان کرمان بسیار بالا است و میتوان گفت که از هر ۴ نفر یک نفر در معرض ابتلا به گونه از سرطانها خواهد بود.
او عنوان کرد: چند سال قبل در نظر داشتیم مرکز جامع تحقیقات سرطان را در کرمان راه اندازی کنیم که به دلیل کم لطفها متاسفانه این امر مهم و حیاتی محقق نشد.
عبدی با اشاره به اینکه هم اکنون احداث پیشرفتهترین مرکز تشخیص سرطان در کرمان آغاز شده، افزود: تا چند ماه آینده قرار است که این مرکز افتتاح شود لذا میطلبد خیران و مردم فهیم، در اجرایی شدن این اتفاق بزرگ در کرمان به کمک ما بیایند.
او گفت: دستگاهی با نام پت اسکن که کار تشخیص سلولهای سرطانی را بعهده دارد هم اکنون خریداری ودر کرمان در حال نگهداری است و باتوجه به اینکه باید تحت شرایطی خاص از آن مراقبت کرد و ماهانه مبلغ چشم گیری را بابت بیمه کردن این دستگاه پرداخت شود، از مردم و تمامی خیران نوعدوست درخواست میشود به یاری موسسه کمک بشتابند تا با همکاری یکدیگر پروژهای که در هفت باغ علوی برای احداث ساختمانی مجهز و قرار گیری این دستگاه در آن محل، مدنظر گرفته شده است کمک کنند.
عبدی افزود: در از ابتدای سال تاکنون برای تامین بستههای حمایتی برای خانوادههای کودکان سرطانی بیش از ۲ میلیاردو ۵۰۰ میلیون تومان جذب کمک داشته ایم.
همچنین زهرا فرهمند نیا یکی از اعضای موسسه حمایتی کمک در این نشست با اشاره به اینکه امیدورایم هیچ کس گرفتار بیماری نشود، گفت: سرطان در کودکان درمان پذیر است و شاید بیش از ۷۰ درصد در کودکان درمان میشوند.
او افزود: سرطان در کودکان قابل پیشگیری است و سرطان خون یکی از بیشترین مواردی است که در بین کودکان سریع بروز و تشخیص داده میشود.
متخصص کودکان با بیان اینکه طول درمان در کودکان طولانیتر است، ادامه داد: کودکان بیمار بیشتر زمان درمان را باید در بیمارستان باشندو به گونهای آنجا خانه دوم برای بیمار محسوب میشود.
فرهمندی نیا گفت: مهمترین مورد در درمان، فراهم بودن محیط مناسب برای درمان بسیار نیاز است تا بدون دغدغه خاطر به درمان ادامه دهند و میطلبد که یک بخش مناسبی را برای کودکان داشته باشیم.
او افزود: از سال۱۳۷۷ بخش آنکولوژی برای کودکان در کرمان تاسیس شد و رفته رفته جوابگوی بیماران نبود و با داشتن فضای فیزیکی نامناسب وفضای کوچیک، نیازمند فضای بهتر بود.
فوق تخصص خون و آنکولوژی درکرمان اضافه کرد: یک بخش دیگر در بیمارستان افضلی پور واقع شده است که کاملا خیر ساز است و قرار هست که به تازگی افتتاح شود، مزیت این ساختمان این است که از نظر تمیزی، تعداد تخت، فضای فیزیکی مورد تایید است و تا ۳ ماه آینده تاسیس خواهد شد.
او تصریح کرد: نیازمبرم برای درمان یک کودک، داشتن فضا ومکانی مناسب است تا مریض در آرامش باشد و در محیطی شاد و بدور از استرس به درمان جواب دهند.
او با اشاره به اینکه برای درمان هر کودک سرطانی ۳ ونیم سال طول میکشد، گفت: متاسفانه تعداد بیماران مراجعه کننده از جنوب استان بیشتر هستند.
فرهمندی نیا افزود: درمان این کودکان با توجه به اینکه طولانی مدت است و بیشتر مواقع از شهرستانها مراجعه میکنند و خانوادهها هزینههای زیادی را متحمل هستند، بنابراین کمکهای زیادی را میطلبد تا درمان به موقع انجام شود و ما نیازمند کمک مردمی هستیم.
او بیان داشت: ژنتیک و مسائل محیطی مواردی هستند که میتوان موجب زیاد شدن بیماران سرطانی در جنوب استان دانست ودر حال حاضر وضعیت سرطان تغییر کرده است برای مثال، سرطان مغز استخوان در سالهای اخیر روند افزایشی داشته و تاکنون هیچ دلیل قطعی برای این افزایش ناگهانی نتوانستیم پیدا کنیم.
متخصص کودکان گفت: مقوله پیشگیری را نمیتوان در کودکان داشته باشیم، ولی در بزرگسالان به رعایت خیلی از مسائل این امر شدنی است و اقداماتی میتوان انجام داد.
او تصریح کرد: اگر کمک مردمی نباشد ما هرگز نمیتوانیم موفق باشیم در امر درمان و بتوانیم بطور شایسته خدمت رسانی کنیم.
او با بیان اینکه بعضی مواقع در تهیه داروها به دلیل تحریمها با مشکل مواجه هستیم، گفت:موسسه خیریه (محک) از نظر هزینه دارو و درمان که بسیار سنگین هستند، چنانچه کودک در بیمارستان دولتی بستری شود، تماما پرداخت میشود، ولی اگر در بیمارستان خصوصی بستری شود، صرفا ۳۰ درصد هزینهها توسط مؤسسه خیریه تقبل و مابقی توسط خانواده باید پرداخت شود.
او ادامه داد: اسکان همراهیان بیمار بزرگترین مشکل گریبانگیر در کرمان است که باید این معضل برطرف شود و برای تهیه مکانهای بهداشتی نیازمند کمک خیرین و مردم هستیم که برای خانوادههایی که باید همراه کودکان سرطانی باشند، چارهای اندیشیده شود.
فرهمندی نیا گفت: متاسفانه بعضی از بیماران فوت شده بخاطر عوارض داروها و یا دچار شدن به عفونت بوده است و فراهم شدن محیطی مناسب و تمیز در طی درمان بیمار و برای همراهان از اولویتها است که با برطرف شدن این معضل بزرگ، میتوان نوعی از دغدغه خاطرها کم میشود.
متخصص کودکان توصیه کرد: برخی علائم را باید در کودکان جدی بگیرم و برای درمان اقدام شود برای مثال؛ دردهایی که در طول روز مانع فعالیتهای کودک میشوند و تبهای طولانی و... درخصوص کودکان هستند که باید پیگیر و برای برطرف شدن به پزشک مراجعه شود.