استفاده از پرینترهای سه بعدی میتواند برای کسانی که از دیسفاژی یا مشکل در بلع رنج میبرند نیز مفید باشد. افراد مبتلا به این مشکل اغلب به غذاهای نرم و مرطوب مانند ماست یا میوهها و سبزیجات له شده متکی هستند. شاید این غذاهای بی شکل اشتها آور نباشند.
با چاپگر مواد غذایی سه بعدی، میتوان شکل و جذابیت بصری را بازگرداند. به عنوان مثال، یک هویج پوره شده را میتوان دوباره به شکل هویجی معمولی درآورد.
علاوه بر این، شاید از چاپگرهای مواد غذایی سه بعدی برای زمان جنگ یا قحطی استفاده شوند. غذاهای کمآب را میتوان با افزودن آب به حالت اولیه خود بازگرداند و با پرینت سهبعدی به طرحی تبدیل شود که جذابیت میانوعده یا وعده غذایی را احیا کند.
چاپگرهای سه بعدی مواد غذایی همچنین به افراد این امکان را میدهند که ماده غذایی دلخواه را برای خوردن انتخاب کنند.
زاینت باز یکی از محققان این طرح گفت: این یافته میتواند راهی عالی برای والدین باشد تا اطمینان حاصل کنند که فرزندانشان مواد مغذی لازم را از میوهها و سبزیجات دریافت میکنند. با چاپگر سه بعدی غذا، افراد کنترل بیشتری بر ضایعات مواد غذایی خود دارند.
غذاهای چسبناک باقیمانده را میتوان در چاپگر مواد غذایی سه بعدی قرار داد تا شکل جدیدی بگیرند و جذابتر به نظر برسند. باقی مانده غذا را میتوان به صورت ظروف غذاخوری نیز چاپ کرد. مانند کاسهای از جنس نان یا یک ماده چسبناک مانند پوره سیب زمینی را میتوان به شکل فنجان درآورد سپس آن را پخته و برای سرو غذا استفاده کرد.
از طرفی داشتن ظروف خوراکی، نیاز به شستن ظروف را از بین میبرد، که در نتیجه منجر به مصرف کمتر یا هدر رفتن آب میشود.
منبع: تک اکسپلور