آرش مصلح اظهار کرد: بیشترین میزان بارش ثبت شده در سال آبی جاری از اول مهرماه تاکنون در ایستگاه باران سنجی سپیدار بویراحمد با ۸۱۲ میلی متر است.
او گفت: سد کوثر در گچساران حدود ۵۳۵میلیون مترمکعب حجم مفید دارد.
مصلح بیان کرد: امسال سد های شاه قاسم در بویراحمد و کوثر در گچساران سرریز خواهند کرد و با پیش بینی که انجام شده سد کوثر پس از ۱۰ سال شاهد سرریزشدن آن در فروردین ماه خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: دبی ورودی سد کوثر گچساران اکنون ۲۰میلیون مترمکعب بر ثانیه است.
او تاکید کرد: سد کوثر توانسته ۷۵میلیون مترمکعب سیلاب در این دو ماه اخیر مهار کند.
این سد افزون بر اینکه آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا در استان های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین می کند بخشی از نیازهای آب صنعتی گچساران را نیز مرتفع می کند.
سد کوثر در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گچساران بر روی رودخانه خیرآباد احداث و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است.
میزان بارش استان در شهرستان های سیسخت، یاسوج، دوگنبدان، مارگون، لنده، دهدشت، چرام، لیکک و امامزاده جعفر در سال زراعی جاری ۴۴۱.۸ است که تفاوت آن نسبت به سال گذشته در همین روز ۲۱.۳ میلی متر بیشتر است.
درصد بارش نسبت به سال زارعی استان تاکنون ۷۷.۶ درصد در کل استان بارش تامین شده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۷۹ میلی متر بیشتر از میانگین بلند مدت بارش استان ۵۸۴ میلی متر است.
براساس آمارهای موجود، کهگیلویه وبویراحمد ۱۰ درصد آبهای کشور را در اختیار دارد اما بخش عمدهای از زمینهای کشاورزی آن به صورت دیم کشت میشود.
۹۰درصد از آب آشامیدنی شهرهای کهگیلویه وبویراحمد از سفرههای زیرزمینی تأمین میشود.این استان با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع، یک درصد از مساحت ایران را در اختیار دارد.
گزارش های منتشر شده شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد حکایت از کاهش میزان نزولات جوی در ۹ سال گذشته در این استان دارد که این امر ضرورت تلاش برای بهره برداری از سدهای در حال ساخت را بیشتر کرده است.
میانگین بلند مدت بارندگی در این استان از ۴۳ سال قبل تاکنون افزون بر ۶۷۵ میلی متر معادل حدود ۱۰ هزار و ۴۷۴ میلیون مترمکعب اعلام شده است.
این عوامل و تنش آبی در شهرهای یاسوج، مادوان، سوق و دهدشت و کمبود آب کشاورزی و صنعت در شهرهای گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد لزوم تلاش مضاعف برای تکمیل سدهای را بیشتر کرده است.