تعداد واحدهای صنعتی خراسان جنوبی از ۲ واحد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به ۵۲۵ واحد در زمان حاضر رسیده که جهش صدها پله‌ای را به نمایش گذاشته است.

صنعت، معدن و تجارت یکی از بخش‌های اصلی اقتصاد کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحولات و دگرگونی‌های بسیار زیادی را تجربه کرده و به سمت رشد، توسعه و خوداتکایی هدایت شده که این تحولات در خراسان جنوبی نیز به منصه ظهور رسیده است.

صنعت خراسان جنوبی که پیش از سال ۱۳۵۷ در ۲ واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی خلاصه می‌شد و عمده مردم مناطق روستایی این خطه با صنعت بیگانه بودند پس از انقلاب اسلامی در واقع احیا شد.

با گذشت ۴۴ سال و سرمایه‌گذاری‌های مختلف تعداد واحدهای صنعتی بزرگ و کوچک خراسان جنوبی به بیش از ۵۲۵ واحد با سرمایه‌گذاری ۹ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان رسیده که هر یک از این واحدها توانسته جوانان بسیاری را صاحب شغل کند و تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی استان داشته است.

کویر تایر یکی از صنایع بزرگ خراسان جنوبی است که در بیش از ۲۳ سال فعالیت بنابر مستندات موجود ۱۰ رکورد ملی و انحصاری در تولید انواع لاستیک به جا گذاشته و بارها به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان از سوی مسوولان کشوری مورد تقدیر قرار گرفته است.

واحد احیای مستقیم مجتمع فولاد قاینات با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی از دیگر صنایع مهم خراسان جنوبی است که ۲۴ آذر امسال پس از سال‌ها انتظار با حضور رئیس جمهور به‌طور رسمی افتتاح شد و فاز دوم آن در دست اجراست.

مجتمع فولاد قاینات یکی از هشت طرح فولادی کشور و طرح‌های اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی است که با افتتاح رسمی کارخانه احیای مستقیم مجتمع فولاد قاینات، خراسان جنوبی در سال آینده به جمع استان‌های دارای صنعت فولاد می‌پیوندد.

کارخانه‌های سیمان باقران و قاین از دیگر صنایع بزرگ خراسان جنوبی هستند که در هفت ماه ابتدای امسال ۸۷۶ هزار و ۲۰۰ تن سیمان در این ۲ کارخانه تولید شده که در مقایسه با سال گذشته ۱۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد و بخش قابل توجهی از محصولات آنها صادراتی است.

بخش عمده صنایع استان از نوع کوچک و متوسط است که به گفته استاندار خراسان جنوبی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۹۹ واحد تولیدی راکد و نیمه‌فعال این استان به چرخه تولید بازگشته و روند فعال‌سازی این گونه واحدها ادامه دارد.

ارتقای صنعت خراسان جنوبی از ۲ به ۵۲۵ واحد

رشد ۲۶۰ صدی صنعت خراسان جنوبی به برکت انقلاب

حسن نژاد سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت :از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تعداد ۲۷۱ واحد صنعتی دارای ۱۰ نفر کارکن و بیشتر با ۱۰ هزار و ۴۴۴ نفر شاغل در این استان به بهره‌برداری رسیده‌ همچنین در این مدت ۲۳۹ واحد صنعتی دارای ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن با چهار هزار و ۶۴۸ نفر شاغل راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به اینکه چهار طرح کنسانتره زغال‌سنگ و تولید کک با سرمایه‌گذاری بالغ بر سه هزار میلیارد تومان و اشتغال ۷۰۰ نفر در حال بهره‌برداری و احداث است گفت: همچنین سه طرح فرآوری منیزیت و جرم‌های نسوز با سرمایه‌گذاری ۲۸۰ میلیارد تومان و اشتغال ۳۰۰ نفر نیز در حال بهره‌برداری و ساخت است.

حسن نژاد از اجرای سه طرح استحصال طلا با سرمایه‌گذاری بیش از هزار میلیارد تومان و اشتغال ۱۸۰ نفر نیز خبر داد و گفت: پنج طرح زنجیره ارزش افزوده فولاد و طرح تولید گندله آهن با سرمایه‌گذاری هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و اشتغال هزار و ۱۰۰ نفر در حال احداث است.

ارتقای صنعت خراسان جنوبی از ۲ به ۵۲۵ واحد

اجرای طرح "تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی" اقدام دیگری بود که با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت از مهر سال ۱۴۰۰ آغاز شد و تا شهریور امسال طی یک سال به سرانجام رسید.

حسن‌نژاد با اشاره به احیای ۲۵ واحد صنعتی و ۳۰ واحد معدنی در یک سال گذشته به همت دولت سیزدهم گفت: در حال حاضر ۱۱ طرح با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۲ هزار نفر در دست اجراست.

وی از آزادسازی بیش از ۲۳ هزار کیلومتر مربع از وسعت استان برای سرمایه‌گذاران در زمینه اکتشاف معدن خبر داد و گفت: پهنه‌های اکتشافی دارای عامل منتخب و پهنه‌های ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و آزادسازی اکثر پهنه‌ها طبق زمان‌بندی توسط وزارت متبوع تعیین تکلیف شده است.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به افزایش حدود ۲ برابری ذخیره کانسنگ طلا به میزان ۲۶ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۷۵۹ تن در معدن طلای شادان طی یک سال و نیم گذشته گفت: پنج میلیارد تومان اعتبار برای خرید لوله به منظور آبرسانی به روستاهای مجاور معادن در سطح استان تخصیص یافته است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۲۳ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
صنایعی که در تابستان از بی برقی و در زمستان از بی گازی تعطیل هستند