مدیر کل امور عشایر استان خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه سرمایه اصلی عشایر دام و محل اصلی کسب درآمد این گروه از طریق دامداری است، این پروژه همزمان با ایام دهه فجر و در راستای حمایت از سرمایه اصلی عشایر به بهرهبرداری رسید.
محمدحسین جعفری افزود: این طرح در فضایی به مساحت حدود ۲۰۰ متر مربع با سرمایهگذاری ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید خوراک دام در این واحد ماهانه هزارو ۵۰۰ تن است، گفت: تولید خوراک دام در این پروژه بر اساس استفاده از پسماندهای کشاورزی و ضایعات این بخش به عنوان پایه اصلی تولید است که به نهاده های دامی و مکمل های مورد نیاز دام افزوده و در نهایت خوراک ویژه دام سبک تولید میشود.
مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی ماندگاری بالای خوراک، قیمت پایین آن نسبت به کنستانتره خشک و کاهش نیاز آبی در دام مصرف کننده را از جمله ویژگیهای خط تولید خوراک دام سبک عشایر عنوان کرد.
وی بیان کرد: کاهش هزینه سالانه خرید علوفه توسط عشایر و حمایت از این قشر مهمترین هدف راه اندازی این خط تولید است.
جعفری گفت: فضای این واحد تولیدی در محل کارخانه خوراک دام اتحادیه تعاونی عشایری خراسان رضوی قرار دارد.
بیش از یک و نیم درصد جمعیت ایران را عشایر تشکیل میدهند و خراسان رضوی نیز دارای ۳۵ طایفه عشایری با هشت هزار و ۲۰۰ خانوار شامل ۳۳ هزار و ۴۵۶ نفر است که در ۱۳ شهرستان و ۳۶۴ محله عشایری (سامانه عرفی) پراکنده اند و در ۶۰ درصد مراتع استان تردد دارند.
مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان درگز، نیشابور،سبزوار،خوشاب،خواف، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن از شهرستانهای دارای عشایر خراسان رضوی هستند. همچنین ۹۳۵ هزار و ۶۱۴ واحد دامی در اختیار عشایر خراسان رضوی است و بر این اساس ۱۲ درصد جمعیت دام سبک استان به عشایر تعلق دارد.