مصطفوی گفت: میانگین بارندگی بلندمدت استان سمنان ۱۱۱ میلیمتر است و از آغاز سال آبی، از ابتدای پاییز ١۴٠١ تا کنون میانگین بارندگی هشت میلیمتر بود که نسبت به بلندمدت ۳۷ میلیمتر و نسبت به سال گذشته ۱۰ میلیمتر کاهش دارد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: امسال در پاییز بارشهای استان مطلوب نبود و دی و بهمن بارشها کمی بهبود یافت، اما جوابگوی نیاز استان نیست.
مصطفوی تصریح کرد: بهبود بارندگی در اسفند و بهار سال آینده در استان سمنان دور از انتظار نیست، اما تغییرات اقلیمی میتواند بر بارشها موثر باشد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: طبق آمارها سمنان کمترین میزان بارش را در بین استانهای کشور دارد و این آمار نشاندهنده ضرورت توجه به موضوع کمآبی است.
وی افزود: استان سمنان به دلیل ساعتهای آفتابی و گستردگی، بیشترین میزان تبخیر را دارد و این عامل در کنار کاهش بارندگی موجب بحرانیتر شدن کمآبی در استان است.
مصطفوی تصریح کرد: توجه به اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در مناطق دارای بارندگی سیلآسا و رگباری نقشی مهم در تقویت سفرههای آب زیرزمینی دارد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان اضافه کرد: دادهها نشان میدهد باید اجرای طرحهای آبخیزداری در استان سمنان به منظور بهرهبرداری از آبهای سطحی توسعه یابد.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.