در سال ۱۳۸۴ پس از تصویب و اجرایی شدن طرح سهام عدالت توسط دولت وقت و آغاز نام نویسی برای این سهام، تعدادی از افراد به دلایل مختلف از ثبت نام و دریافت این سهام جا ماندند؛ جاماندگان سهامی که از سال ۸۴ تا همین لحظه پیگیر دریافت این سهام که نام عدالت را یدک میکشد، هستند.
اعطای سهامی که قانون هم بر آن تاکید کرده و بند ج سیاستهای کلی اصل ۴۴ به واگذاری سهام به طبقات مختلف مردم اشاره دارد.
دولت سیزدهم نیز پس از سرکار آمدن، طرح اعطای سهام عدالت به جاماندگان را در دستور کار خود قرار داد. بر همین اساس رئیس جمهور آقای ابراهیم رئیسی موافقت خود برای اعطای سهام عدالت را اعلام کرد و موضوع را به سازمان برنامه و بودجه جهت تامین منابع ارجاع داد.
در نهایت نیز پس از گذشت ۱۰ ماه از تصویب طرح اعطای سهام عدالت به جاماندگان در لایحه بودجه، در مهر ۱۴۰۱ مصوبه تخصیص این سهام به جاماندگان به تصویب هیات دولت رسید و بالاخره ۱۳ آذر طبق تصویبنامه هیات وزیران با معرفی افرادی که به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شدهاند، جزئیات واگذاری این سهام اعلام و ابلاغ شد.
بر این اساس، سازمان خصوصی سازی مکلف شد از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به انتقال سهام به کد سهامداری هر یک از مشمولین این تصویب نامه اقدام کند.
اما پس از ابلاغ این طرح در آذر اشکالاتی به آن وارد شد که در همین زمینه آقای حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی گفته بود: تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در قانون بودجه پیشبینی شده است البته پرتفوی این سهام به اصلاحیه نیاز دارد که متن اصلاحیه به دولت ارسال شده و بررسی آن در نوبت است. این اصلاحیه درمورد تغییر برخی شرکتها در پرتفوی سهام است که باید در هیات دولت بررسی و تصویب شود.
در نهایت ۴ بهمن آقای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با حضور در صحن مجلس مطرح کرد: در خصوص سهام عدالت، مصوبه دولت انجام شده، به زودی با تایید مجلس آن را هم نهایی میکنیم و مسئله عرضه سهام عدالت ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد هم خاتمه پیدا میکند.
رئیس سازمان بورس آقای مجید عشقی ۱۰ بهمن در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان در زمینه روند اعطای سهام عدالت و انتقال آن به کد سهامداران گفت: این موضوع به سازمان خصوصی سازی مربوط است در مورد جاماندگان هنوز لیست اسامی نهایی به سازمان بورس داده نشده، اما در حال انجام است.
برای پیگیری بیشتر درباره تعیین تکلیف اعطای سهام عدالت به جاماندگان و فرآیند آن به سراغ سازمان خصوصی سازی رفتیم.
آقای حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص زمان اعطای سهام عدالت به جاماندگان و این که آیا تا پایان سال اعطای سهام نهایی خواهد شد؟ گفت: در این زمینه هیات تطبیق مجلس ایراداتی را گرفته و با ایراد هیات تطبیق مجلس عملا آیین نامه ای که هیات وزیران تصویب کرده باید به تصویب شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ برسد، در غیر این صورت امکان تخصیص سهام وجود ندارد.
او در ادامه افزود: اگر جلسه شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ که از سه قوه در آن عضو هستند (که البته امسال تنها یکبار جلسه آنها تشکیل شده است) تا پایان سال تشکیل شود و فرصتی اگر باقی بماند امکان تخصیص سهام عدالت به جاماندگان وجود دارد.
قربان زاده در خصوص چرایی تاخیر در عملیاتی شدن طرح اعطای سهام عدالت به جاماندگان بیان کرد: ما در تاریخ ۲۲ خرداد امسال پیشنهاد خود را ارائه کردیم و بخشی در دولت، کمیسیونها و نهایت در رفت و برگشت معاونت حقوقی ریاست جمهوری معطل ماند و در آخر نیز در هیات تطبیق مجلس مورد ایراد واقع شد که همه این موارد سبب تاخیر این روند شده است.
رئیس سازمان خصوصیسازی افزود: به هر حال اگر شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ تشکیل جلسه دهد و ایراد هیات تطبیق مجلس رفع شود امکان تخصیص سهام برای مشمولان کمیته امداد و بهزیستی حدود ۳.۵ میلیون نفر تا پایان امسال وجود دارد.
خانم راضیه ذوالنوریان، مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصی سازی در رابطه با مشمولان دریافت سهام عدالت اعلام کرده بود: در ارتباط با کسانی که جا مانده سهام عدالت هستند، به استناد مصوبهای که هیات دولت تصویب کرد، شرایط فراهم شد که در راستای اجرای قانون بودجه ۱۴۰۱، افرادی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور، سه دهک اول درآمدی جامعه و ایثارگران هستند، سهام دار سهام عدالت شوند.
بنابر گفته رئیس سازمان خصوصی سازی تعیین تکلیف اعطای سهام عدالت به جاماندگان تا پایان سال منوط به تشکیل جلسه شورای عالی سیاستهای اصل ۴۴ است بنابر این اعلام برخی از سایتها برای دعوت به ثبت نام جهت دریافت سهام عدالت تنها در راستای سوء استفاده خواهد بود.
در همین زمینه نیز آقای اکبر حیدری سخنگوی کانون سهام عدالت نیز به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هیچ گاه در رابطه با تخصیص سهام عدالت چه در گذشته و چه حال ثبت نام عمومی و اینترنتی وجود نداشته است و شناسایی مشمولان بر اساس دهکهای درآمدی و از طریق دستگاههای مربوط و مجموعههای مشخص انجام میشود.
حالا باید منتظر ماند و دید آیا اعطای سهام عدالت به جاماندگان که به گفته رئیس سازمان خصوصی سازی در قانون بودجه امسال پیشبینی شده است تا پایان سال عملیاتی خواهد شد یا جاماندگان این سهام باید همچنان چشم انتظار بمانند؟
باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر اعطای سهام عدالت به جاماندگان خواهد بود.
خدایش اسمش رو لااقل عوض کنین که به ارزش کلمه عدالت خدشه وارد نشه
تکلیف مستمری بگیران تامین اجتماعی (فرزند بازمانده که پدر و مادرش فوت کرده) چیه ؟
ما در کدام دسته قرار میگیریم ؟نه تابحال سهامی تعلق گرفته و نه کسی پاسخگو هست
چه زمانی سیستم برای ثبت نام امثال ما باز میشه؟
لطفا رسیدگی کنید
لطفا پیگیری کنید و درصورتی ثبت نام شروع شد اطلاع رسانی کنید سپاسگزارم