معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور:

اهداف اقتصادی و سیاست راهبردی ایران در سفر رئیس جمهور به چین دنبال می‌شود

محمد جمشیدی گفت:در یکسال گذشته تلاش گسترده‌ای شد تا بستر همکاری‌های دوجانبه بر پایه برنامه جامع راهبردی ایران و چین عملیاتی شود.

محمد جمشیدی در آستانه سفر آیت الله سیدابراهیم رئیسی به چین به تشریح برنامه‌های این سفر پرداخت و اظهار داشت: این سفر یک سفر حاکمیتی و در بالاتری سطح سفر‌های خارجی قلمداد می‌شود که به گفته مقامات چین، بیانگر اهمیت آن برای طرف چینی است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور دکترین سیاست خارجی دولت سیزدهم را تعامل حداکثری با جهان و ترکز بر همگرایی اقتصادی و چندجانبه گرایی بخصوص در حوزه آسیا دانست و اظهار داشت: به همین دلیل از ابتدای دولت سیزدهم شاهد عضویت ایران در برخی سازمان‌ها و پیمان‌های اقتصادی منطقه‌ای همچون سازمان شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و مجموعه بریکس پالس بودیم که هر سه آن‌ها ماهیت اقتصادی دارند و به دنبال تعامل حداکثری کشور‌های عضو در حوزه‌های اقتصادی و تجاری هستند.

جمشیدی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت سیزدهم در تعامل اقتصادی و همگرایی اقتصادی در حوزه آسیا بوده است، افزود: در یک سال و نیم گذشته این سیاست جواب داده است و تجارت خارجی ما رکورد تاریخی زده است به طوری که حتی می‌توان گفت این رکوردزنی نسبت به رشد تجارت خارجی ایران بعد از توافق هسته‌ای در سال ۹۴ نیز بیشتر بوده است.

وی این موفقیت در عرصه تجارت خارجی را محصول نوع سیاست خارجی و نگرشی دانست که دولت سیزدهم در حوزه همسایگی و همگرایی اقتتصادی دنبال می‌کند.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور خاطر نشان کرد: هیچ کشوری توسعه اقتصادی پیدا نکرده مگر اینکه با همسایگانش روابط خوبی داشته است که لازمه آن ایجاد اعتماد سیاسی متقابل بین کشور‌ها است.

جمشیدی در ادامه با تاکید بر اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در همگرایی اقتصادی با کشور‌ها در قبال چین نیز دنبال می‌شود، اظهار داشت: در یکسال گذشته تلاش گسترده‌ای شد تا بستر همکاری‌های دوجانبه بر پایه برنامه جامع راهبردی ایران و چین عملیاتی شود.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور ادامه داد: این برنامه همکاری در ابتدای دولت سیزدهم یک توافق روی کاغذ بود، اما با تلاش‌های گسترده‌ای که انجام شد، اکنون می‌توانیم مکانسیم عملیاتی کردن آن را به صورت واقعی اجرا کنیم و با طرف مقابل توافق کنیم.

وی با یادآوری اینکه در سفر اخیر هیات چینی به تهران مذاکرات گسترده‌ای برای اجرای برنامه جامع همکاری ایران و چین انجام شد تا این توافق به صورت عینی و عملی درآید و قابلیت اجرایی داشته باشد، گفت: این کف خواسته‌های ما است و ما حتما در سفر پیش رو مطالب گسترده‌تر و اساسی تری را در حوزه‌های مختلف دنبال می‌کنیم.

جمشیدی، همکاری در حوزه‌های انرژی، بانکی و مالی، ترانزیت و همچنین سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله فناوری نو را از جمله محور‌های توافقات دو کشور در سفر پیش رو عنوان کرد و گفت: در این سفر وزرای خارجه، اقتصاد، راه، نفت، صمت، کشاورزی و رییس کل بانک مرکزی رئیس جمهور را برای دستیابی به توافقات همراهی می‌کنند.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور خاطر نشان کرد: چین کشوری است که قدرت یک و دو جهان در حوزه اقتصاد جهانی تلقی می‌شود و رقابت اساسی بین چین و آمریکا وجود دارد که کدامیک رتبه یکم را تصاحب کنند، زیرا ماهیت رقابت این دو در آینده بر مبنای این است که این رتبه بندی چگونه شکل بگیرد.

جمشیدی در ادامه اظهار داشت: چین کشوری است که بخاطر قدرت اقتصادی خود، بسیاری از کشور‌های غربی به سمت تعامل اقتصادی گسترده با آن حرکت خواهند کرد.

وی ادامه داد: ابتکارات چین در حوزه اقتصاد بین الملل و زیرساخت‌های منطقه‌ای همچون «کمربند – راه» و «توسعه جهانی» سبب شده تا کشور‌های مختلف در حوزه‌های مختلف جغرافیایی تمایل گسترده به همکاری با چین را داشته باشند و حتی کشور‌های اروپای غربی تعاملات بسیار زیادی دارند.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: طبیعی است وقتی کشور‌های غربی به سمت تعامل به چین می‌روند، ایران که سیاست خارجی خود را بر همین مبنا قرار داده و در عین حال مزیت‌های دیگری همچون پیوستگی و ارتباط زمینی با چین دارد، می‌تواند خود را زنجیره جدید اقتصاد جهانی تعریف کند که لازمه این کار این است که همکاری‌های بیشتری داشته باشیم.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه این سفر در حوزه سیاسی نیز حائز اهمیت است، گفت: در مذاکرات خصوصی بین روسای جمهور دو کشور، حوزه‌های راهبردی و تحولات منطقه‌ای و جهانی دنبال خواهد شد، زیرا دو طرف اعتقاد دارند که جهان در حال یک تحول تاریخ ساز است و همکاری و هماهنگی کشور‌های مستقل می‌تواند در شکل گیری تاریخ جدید بشریت نقش آفرین باشد و منافع ملت‌ها را تامین کند.

جمشیدی تاکید کرد: ایران به عنوان قدرت موثر و مسلط بر منطقه که به صورت موفقیت آمیزی با تهدید‌های منطقه‌ای اعم از اشغالگری و تروریسم مواجهه بوده و پیروز شده است، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ما در موضوعات مختلف از مسایل افغانستان گرفته تا سوریه، یمن، عراق و ... و همچنین درباره چشم انداز اقداماتی که سبب نا امن کردن نه تنها غرب آسیا بلکه حتی شرق آسیا می‌شود، بحث می‌کنیم.

وی سفر رئیس جمهور به پکن را سفر بسیار مهمی در چارچوب استراتژیک کلان جمهوری اسلامی ایران قلمداد کرد و توضیح داد: ما اثبات کردیم که قدرت موثری در امنیت بین الملل هستیم و می‌خواهیم قدرت موثر در اقتصاد نیز بین الملل باشیم.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: این بدان معناست که ما از ظرفیت‌هایی که داریم، منافع کشور را بیشتر تامین کنیم یعنی قدرت در خدمت منافع ملت قرار گیرد و ما آن را در سفر به چین دنبال خواهیم کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار