ظرفیت‌های عظیم برای توسعه اکوسیستم وجود دارد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ظرفیت‌های عظیمی در استان اصفهان برای توسعه اکوسیستم نوآوری وجود دارد.

محمدعلی زلفی گل،وزیر علوم،تحقیقات و فناوری گفت:نمایشگاه راهیان پیشرفت جهت مراجعه دانشجویان و دانش آموزان و آشنایی با محصولات و تولیدات دانش بنیان و دستاورد‌های شهرک علمی تحقیقاتی راه اندازی شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حضور در نشست کمیسیون هیئت امنای دانشگاه صنعتی اصفهان عنوان کرد: مصوبات لازم برای دانشگاه در این جلسه به تصویب رسید و پس از آن از چند پروژه دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید داشتیم.

وی افزود: امیدواریم با حمایت‌هایی که از بخش آموزش عالی و فناوری و نوآوری موجود در دانشگاه¬ها، پارک‌های علم و فناوری، شهرک‌های علمی تحقیقاتی و پردیس‌های فناوری صورت می‌گیرد، شاهد رونق تولید برمبنای دانشی باشیم و اشتغال دانش بنیان تحقق پیدا کرده و خواسته مقام معظم رهبری در زمینه تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین محقق شود.

زلفی گل در ارتباط با آینده اکوسیستم دانشگاه و شهرک علمی تحقیقاتی در زمینه نوآوری گفت: ظرفیت‌های عظیمی در استان اصفهان وجود دارد که درصورت برنامه ریزی صحیح و شکوفا شدن این ظرفیت و استعدادها، شاهد اتفاقاتی مبارک برای کشور خواهیم بود.

وی ادامه داد: زمینه برای تبدیل علوم به فنون و زیست بوم موردنیاز در این منطقه وجود داشته و تجربیات خوبی در دانشگاه صنعتی و شهرک علمی تحقیقاتی در رابطه به تبدیل علم به فن وجود دارد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به توسعه زیست بوم تبدیل علم به فناوری بیان کرد: انتظارمان این است که ضمن توسعه این فضا، الگوسازی شایسته‌ای برای سایر بخش‌های کشور انجام شود، چون شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در زمینه فناوری و نوآوری در کشور پرچمدار است.

وی افزود: توجه به حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیانی و تبدیل ایده به پدیده و محصول، لازم و ضروری است، اما در این زمینه به دلیل محدودیت‌های موجود، اعتبارات لازم برای حمایت از همه درخواست و ایده‌ها وجود ندارد و ممکن است نتوانیم بستر مناسب را برای تبدیل تمامی ایده‌ها محقق کرده و نیاز‌ها را برآورده کنیم.

توسعه فناوری موجب افزایش امید و خودباوری ملی می‌شود

محمدعلی زلفی‌گل امروز دوشنبه، 24 بهمن ، در آیین تکریم رئیس سابق و معرفی رئیس جدید شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تقدیر از همه موثران عرصه علم، فناوری و نوآوری اظهار کرد: در سال 1383 مقاله‌ای تحت عنوان «از ترویج علم تا تولید ثروت از دانش» منتشر کردم که به ضرورت تولید ثروت از دانش اشاره داشت. در دهه اول انقلاب با هدف تربیت کارشناسان مقوله «آموزش» مورد توجه و دهه دوم انقلاب با تاسیس دوره‌های دکتری و ایجاد استانداردهای این بخش، دهه «تولید علم» نام گرفت. در دهه سوم انقلاب نیز بحث استانداردسازی و استانداردپذیری تولیدات علمی مطرح شد.

رونق تولید با ارزش‌افزایی دانش‌بنیان در دهه پنجم انقلاب


وی افزود: در مقاله یاد شده مطرح کردم که دهه چهارم انقلاب باید توجه ویژه‌ای به تولید ثروت از دانش از طریق پارک‌های علم و فناوری داشته باشد. اکنون باید خداوند را شکر کنیم که در دهه پنجم انقلاب اسلامی موضوع رونق تولید بر اساس توسعه دانش بنیان مطرح شده و تولید ارزش از دانش مورد توجه قرار گرفته است؛ دانشگاه صنعتی اصفهان پرچمدار این حوزه محسوب می‌شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی که زاییده فکر اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان است، امروز الگویی برای کل کشور محسوب می‌شود بنابراین لازم است قدردان همه روسای سابق دانشگاه صنعتی اصفهان و همچنین ادوار مختلف شهرک باشیم.

زلفی‌گل افزود: به علاوه باید توجه داشته باشیم که برای موفقیت در سیستم علمی کشور باید متفاوت با عرصه سیاسی عمل کنیم. در عرصه علمی، یک دانشمند یا رئیس جدید پای خود را روی شانه روسای قبلی می‌گذارد و با استفاده از این سابقه دید خود را وسعت می‌بخشد، در غیر این صورت کوتوله خواهد ماند. در نتیجه اقدامات انجام شده طی سال‌های اخیر است که امروز به وجود شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و رتبه اول تولید علم در منطقه می‌بالیم.

وی خاطرنشان کرد: به بیان دیگر در سیستم علمی یک مدیر شایسته آنچه را تحویل گرفته، رشد می دهد و به مدیران بعدی تحویل می‌دهد.

منبع:روابط عمومی وزارت علوم

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار