معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران اشتغال و تأمین مسکن را از اولویت‌های بنیاد و مهمترین مسائل ایثارگران دانست و گفت: ضریب بیکاری ایثارگران ۲ برابر بیکاری در کشور است.

طاهر موهبتی درباره مهمترین اولویت‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۴۰۲ و نیاز‌ها و مطالبات ایثارگران، گفت: اشتغال و تأمین مسکن از مهمترین مسائل مربوط به ایثارگران است.

وی ادامه داد: با وجود این همه قوانین برای ایثارگران و نگاه بیرونی مبنی بر اینکه خانواده‌های ایثارگران از تسهیلات ویژه‌ای برخوردار می‌شوند، ضریب بیکاری ایثارگران ۲ برابر بیکاری در کشور است.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد موضوع دیگر را پرداخت‌هایی مانند کمک معیشت و حق پرستاری دانست که باید متناسب با تورم افزایش یابد و خاطرنشان کرد: با وجود اینکه دولت نگاه خوبی به این موضوع دارد، اما واقعیت امر این است که پایه پرداختی، قوی و مناسب نیست.

وی با ذکر مثالی ادامه داد: مثلا والدین شهدا در سال ۱۴۰۰ حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند که این رقم برای امسال به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است؛ یعنی افزایش حدود ۹۰ تا ۹۵ درصدی، اما چون پایه آن مناسب نیست با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، این افزایش قابل توجه نیست.

موهبتی اظهار کرد: در موضوع کمک معیشت و حق پرستاری با وجود توجه ویژه و افزایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصدی بودجه، نسبت به تکلیفمان در قبال این عزیزان، تأخیر وجود دارد.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی بنیاد گفت: یکی از رویکرد‌های دولت و بنیاد این است که قوانین اجرا نشده و به جامانده از سال‌های گذشته را اجرا و عملیاتی کند که یکی از آن‌ها پاداش بازنشستگی جانبازان عزیز بود که در سال جاری در بودجه پیش‌بینی شد و در سال آینده هم ۹ هزار میلیارد تومان برای این بخش درنظر گرفته شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که این پرداخت‌ها به خوبی اعمال شود تا عزیزان جانباز بتوانند پاداش بازنشستگی خود را دریافت کنند.
موهبتی با بیان اینکه در موضوع اشتغال هم در حوزه تخصصی برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۴۰۲ گام‌های موثری برداشته خواهد شد، بیان کرد: در بحث نهضت ملی مسکن با توجه به تأکید رئیس‌جمهور و پیگیری‌های آقای قاضی‌زاده هاشمی، دست‌کم ۵ درصد به ایثارگرانی که تسهیلات دریافت نکرده‌اند، تخصیص می‌یابد.

وی افزود: در بحث اشتغال هم به دنبال توانمندسازی هستیم و این نگاه که دولت باید شغل اداری درست کند نگاه خوبی نیست بنابراین باید زمینه‌ای فراهم شود تا شرکت‌های دانش‌بنیان و کارخانه‌های صنعتی وارد کار شوند و خود جانبازان با دریافت تسهیلات ارزان قیمت کارگاه‌های تولیدی و صنعتی ایجاد و در کارگاه خود از ایثارگران استفاده کنند که صندوق فرصت‌های شغلی در این زمینه مأموریت یافت و امیدواریم اتفاقات خوبی برای ایثارگران در سال آینده شاهد باشیم.

موهبتی تأکید کرد: اعتقاد قلبی من این است که در ارائه خدمات به این قشر عزیز تأخیر جدی داریم.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره فعالیت بنیاد در حوزه درمان گفت: در قانون تکلیف شده است که کل هزینه‌ها باید رایگان باشد که این کار از طریق بیمه تکمیلی، سامان می‌یابد؛ بیمه دی هم مسئولیت این کار را برعهده دارد و بیمه ایران در گذشته عهده‌دار آن بوده و مطالباتی از بنیاد داشته است.


وی اضافه کرد: در سال جاری سرانه‌ای که از منابع عمومی و اختصاصی دیده شد با آنچه در مناقصه رخ داد، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان فاصله داشت که خوشبختانه با پیگیری‌های معاون محترم رئیس‌جمهور و تأکید دکتر قاضی‌زاده هاشمی و توجه رئیس سازمان برنامه و بودجه، کمک ضمنی انجام شده و قول داده شد تا پایان سال بقیه کمک‌ها هم لحاظ شود و مشکلی در این بخش نداشته باشیم.

موهبتی یادآور شد: اگر چه میزان بدهی هر ماه بنیاد به بیمه‌ها رقم بالایی نیست، اما به دلیل شرایط اقتصادی کشور ارائه دهنده خدمت توان این را ندارد که ۲ یا ۳ ماه بدون نقدینگی خدمات ارائه دهد.

وی ادامه داد: برای سال آینده همه توان برای اختصاص اعتبار لازم صرف و این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شده است و باید دید مجلس چه تصمیمی می‌گیرد. امیدواریم در بودجه درمانی ایثارگران به دلیل نوع جامعه هدف و عوارض ایثارگری، بودجه مناسب تصویب شود.

موهبتی اضافه کرد: همچنین با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیماران جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشند، اگر بخواهیم این موضوع را به جانبازان تعمیم دهیم باید بگوییم که هم عذرخواهیم و هم تلاش بیشتری می‌کنیم تا این موارد در لایحه بودجه گنجانده شود و بودجه این بخش پس از تخصیص به بنیاد بلافاصله پرداخت شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
اینقدر شعار ندهید اگر صداقت دارید بگوید چند درصد از قانون ایثارگران اجرا شده حتی برخی از قانون بر اساس سلیقه حتی اعمال نفوذ اجرا میشود
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۲۳:۴۳ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
خدایا چرا بجای شربت شیرین شهادت زخم زبان نصیب ما فرمودی؟ خدایا آیا ما برای درهم و دینار دست به شناسنامه بردیم یا به عشق شهادت در راه خودت؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
مگه چند میلیون ایثارگر داریم که تمومی ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
سلام...بنده کارمند بازنشسته بانکی هستم.
چهار مرتبه به جبهه حق علیه باطل بصورت بسیجی اعزام شدم. و هیچگونه.تسهیلات. و مزایای.دیگری برایم ندادن..لطفا برای افرادی که سابقه اعزام به جبهه را دارند یک کاری انجام دهید. ممنون..
آخرین اخبار