حبیبالله آسوده معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در جشنواره زکات در دانشگاه لرستان با بیان اینکه زکات یک شاخص نظامساز و الگوی اقتصاد اسلامی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: فقر در نظام اسلامی مذموم است و برای الگوشدن و تجلی در پیشرفت باید چهره فقر از جامعه زدوده شود.
او با تاکید بر اینکه باید بهنحوی عمل کنیم که با پرداخت زکات مردم، فقر را از بین ببریم، عنوان کرد: سیستم طراحیشده زکات برای جمعآوری بهگونهای است که نباید منتظر بودجه و مراحل اداری باشیم، زیرا این فریضه خودش بازسازی و توسعه را انجام میدهد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه نظام اسلامی مبتنی بر تمدن مهدوینگر اقتصادی از مؤلفههای جدی است، تصریح کرد: زکات میتواند جامعه را به رفاه برساند و در رونق اقتصادی نیز تأثیرگذار است.
او با اشاره به اینکه چرخه اقتصادی زکات بر تمام جامعه تأثیرگذار است، بیان کرد: ۲ هزار میلیارد تومان زکات در کشور جمعآوری شد که سهم لرستان حدود ۵۳ میلیارد تومان بود.
آسوده با بیان اینکه از مجموع ۲ هزار میلیارد تومان حدود ۱۰ درصد و حتی کمتر وارد کمیته امداد شده است، گفت: زکات واجب از این مجموع حدود ۱۲ درصد است.
او با اشاره به اینکه کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان زکات واجب غیر از فطریه جمعآوری شده است، افزود: از این میزان ۵۴۰ میلیارد تومان مربوط به فطریه است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه از مبلغ فطریه حدود ۲۵ میلیارد تومان در اختیار کمیته امداد بوده است، عنوان کرد: مابقی این رقم توسطه سازمانهای ذیربط و تشکلهای مردمی جمعآوری و به مردم اهدا شده است.
او با اشاره به اینکه کمیته امداد بهعنوان دبیرخانه شورا بوده است، بیان کرد: از مجموع ۲ هزار میلیارد تومان فقط ۱۲۰ میلیارد تومان در ۷۰۰ دستگاه دولتی در ۱۰ ماه اخیر در اختیار کمیته امداد بوده است.
آسوده با بیان اینکه تاکنون ۲۵ جشنواره زکات امسال در کشور برگزار شده است، گفت: پرداختکننده زکات در نظام اسلامی باید زیاد باشد و رسالت ما جریانسازی خیر و احسان در کشور است تا فقر کاهش یابد.
او با اشاره به صدور ۱۰ هزار مجوز نیکوکاری به مؤسسات نیکوکاری کشور، افزود: ۵۰ درصد آنها مسجدمحور و محلهمحور هستند و گروههای مردمی انفاقها را جمعآوری و توزیع میکنند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان امسال ارزش کارهای گروههای مردمی بوده است، عنوان کرد: در طرح اکرام ایتام نیز در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ هزار حامی از فرزندان زیر ۱۸ سال حمایت میکنند؛ همچنین کمیته امداد در قالب این طرح ۴۲۰ هزار فرزند زیر ۱۸ سال را کمک میکند.
او با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه اکرام ایتام بهصورت مستقیم و با نظارت کمیته امداد کمک شده است، بیان کرد: ۷۰۰ هزار دانش آموز و ۵۰ هزار دانشجو در حال حاضر تحتپوشش کمیته امداد هستند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه پنج میلیون صندوق صدقه در خانههای مردم و ۳۰۰ هزار صندوق نیز در معابر و اماکن عمومی وجود دارد، تصریح کرد: از این مجموع کل صدقات امسال ۴۲۰ میلیارد تومان بوده است که جذب و مدیریت این رقم مستقیم با کمیته امداد است.
آسوده اظهار داشت: ۸۲ هزار جهیزیه امسال برای زوجین تحت پوشش کمیته مداد تهیه شده و تا پایان سال نیز هیچ زوجی پشت نوبت جهیزیه نمیماند.
او با اشاره به اینکه ۸۰ هزار بیمار صعبالعلاج و ۵۰ هزار دانشجو تحت پوشش کمیته امداد است، افزود: حدود ۲۰ تا ۴۰ هزار مسکن سالیانه باید احداث شود و منابع دولتی کفایت نمیکند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه حقوق و دستمزد هیچ نیرویی از وجوهات مردم پرداخت نمیشود، افزود: این وجوهات به هیچ عنوان از منطقهای به منطقه دیگر نیز کمک نمیشود.