سهراب سهرابی بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد فنی زراعت ایران با بیان اینکه ۱۰ درصد گندم کشور در خوزستان تولید میشود، گفت: ۸۶ درصد کشت گندم آبی و ۷۶ درصد کشت گندم دیم در خوزستان به صورت مکانیزه کامل است که برای ترویج کشت صد درصدی مکانیزه باید اقدامات لازم صورت گیرد.
او با بیان اینکه مصرف کود در خوزستان در سال زراعی جاری نسبت به پارسال افزایش یافته است، افزود: نیاز کود فسفاته در مزارع گندم آبی در خوزستان به ازای هر هکتار ۱۵۰ کیلوگرم است در صورتی که ۶۷ کیلوگرم توسط کشاورزان مصرف شد؛ همچنین نیاز کود پتاسه ۹۳ کیلوگرم است که ۳۲ کیلوگرم مصرف و نیاز کود اوره نیز ۲۳۰ کیلوگرم است که ۳۳۱ کیلو کود اوره توسط کشاورزان مصرف شد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه یکی از نتایج اجرای طرح ملی گندم بنیان مدیریت پیشگیرانه بیماریها در سالهایی است که بارندگی فراوان است، گفت: استفاده از قارچ کشها در زمان مناسب میتواند بیش از ۳۰ درصد در عملکرد تولید تأثیر مثبت داشته باشد.
آقای سهرابی ادامه داد: در سالهایی که بارندگی فراوان است احتمال بیماری در مناطقی که بذر خود مصرفی بیشتری استفاده شده بیشتر است و مناطقی که کشت در آنها زودتر انجام شده با احتمال بیماری بیشتری روبهرو هستند.
او گفت: شرایط امسال خوزستان با توجه به بارندگیهای صورت گرفته برای بیماری قارچی مهیا است؛ بنابراین ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و اجرا برای پیشگیری و مبارزه با بیماریهای احتمالی باید بیشتر شود.
تورج نوروزی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در این جلسه گفت: ۵۵۷ هزار هکتار از مزارع استان در سال زراعی جاری زیر کشت گندم آبی و دیم رفته است.
او با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۲۸۹ هکتار چغندر قند پاییزه و ۲۶ هزار و ۶۰۶ هکتار کلزا در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ کشت شد، افزود: طرح جهش تولید در دیمزارهای خوزستان در ۱۰۵ هزار و ۱۰۹ هکتار اجرا شده که ۱۰۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان میگوید: ۲۳ هزار و ۷۱ قرارداد برای اجرای کشاورزی قراردادی معادل ۳۴۴ هزار و ۱۸۸ هکتار در خوزستان منعقد شده که نسبت به سطح مصوب ابلاغی بیش از ۸۷ و نیم درصد تحقق داشته است.
آقای نوروزی ادامه داد: طرح ملی گندم بنیان با ۳ پلتفرم در شهرستانهای سوسنگرد، شوش و کشت و صنعت شهید بهشتی با سطح زیر کشت ۱۶۳ هزار و ۶۱۱ هکتار و ۱۴ مزرعه مقایسه ارقام در استان اجرا شده که تاکنون ۱۳ هزار نفر / روز بهره بردار در این طرح آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند.
او گفت: سطح کنترل علفهای هرز گندم آبی و دیم در مزارع استان تاکنون ۴۷۷ هزار و ۱۷۶ هکتار، مبارزه با آفات ۷۷ هزار و ۶۱۰ هکتار و بیماریها ۹۴ هزار و ۸۹۶ هکتار است.