صبح شنبه ۲۹ بهمنماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح مراسم آغازین چهارمین اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» که به همت انجمن سینمای جوانان ایران برگزار میشود، با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در محل کارخانه نوآوری مشهد شروع شد.
در این آیین چهرههایی، چون مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان، سعید پوراسماعیلی معاون آموزش انجمن سینمای جوانان، آرش رصافی مشاور عالی انجمن سینمای ایران، عالیه هاشمی مدیر آموزش انجمن سینمای جوانان ایران، سیدمیثم موسویمهر مدیرعامل موسسه شهرآرا، محمد حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، سوسن محمدزاده رییس گروه سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و سیدوحید سیدحسینی مدیر انجمن سینمای جوانان مشهد حضور داشتند.
همایون اسعدیان، کمال تبریزی و امیرشهاب رضویان ۳ فیلمساز سرشناس سینمای بلند نیز، که به عنون استاد و مربی، این اردو را همراهی میکنند، در این برنامه حضور داشتند که پس از اتمام مراسم روند هدایت هر سه گروه فیلمسازی که در ژانرهای «فانتزی و علمی تخیلی»، «کمدی» و «ملودرام» طراحی شده است، هدایت کنند.
در آغاز برنامه، سیدوحید سیدحسینی مدیر انجمن سینمای جوانان مشهد که میزبانی و اجرای برنامه را نیز بر عهده داشت، به حاضران خیر مقدم گفت و از سعید پوراسماعیلی معاون آموزش انجمن سینمای جوانان ایران دعوت کرد تا درباره روند برگزاری اردو توضیحاتی ارائه کند.
پوراسماعیلی پس از خوشآمدگویی به ۱۵ فیلمساز جوان حاضر در این اردو، خطاب به آنها بیان کرد: همه آنچه اینجا طراحی شده است، برای شما ۱۵ نفر است. استادان این دوره آقای اسعدیان برای گروه ملودرام، آقای رضویان برای گروه فانتزی و علمی تخیلی و آقای تبریزی برای گروه کمدی هستند.
وی در پایان تصریح کرد:از موسسه شهرآرا که میزبانی چهارمین اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» را به همراه انجمن سینمای جوانان مشهد بر عهده گرفته است، متشکرم.
تولید فیلم کوتاه با موضوع مشهد به میزبانی موسسه شهرآرا
سپس سیدمیثم موسویمهر مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا نیز در سخنانی اظهار کرد: از کارخانه نوآوری مشهد که میزبانی مراسم افتتاحیه را بر عهده دارد، تشکر میکنم و به شما مهمانان و هنرجویان خوشامد میگویم.
وی ادامه داد: توضیحی خیلی کوتاه درباره این اردو میگویم؛ موسسه شهرآرا برای شکلدهی و ساماندهی فعالیتهای تصویری شهرداری مشهد، نهاد تخصصی و رویداد «روایت شهر» را راهاندازی کرده است که با ۸۰ سوژه و ۴ ژانر آغاز به کار کرده است.
موسوی مهر در تشریح «روایت شهر» تصریح کرد: برنامه ما این است که موضوعات مرتبط با شهر خودمان را به اشتراک بگذاریم و به تولید برسانیم. بخشی از آن رویداد تولید فیلمنامه است و بخشی دیگر با همکاری و تفاهم با انجمن سینمای جوانان ایران، بنیاد سینمایی فارابی و دیگر موسسات سینمایی پیش میبریم و امیدواریم به سمت خروجیهای قابل قبول و تاثیرگذار گام برداریم.
این مدیر فرهنگی شهر مشهد در پایان گفت: ذیل این برنامه است که میزبان چهارمین اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» هستیم و امیدوارم تجربه خوبی برای هنرجویان این اردو باشد و میز کار تولیدات ما را در محصولات تصویری مرتبط با مشهد قویتر کند.
پس از سخنان موسویمهر، کلیپی درباره رصدخانه شهری مشهد و مستند نیمهبلند «آستان خورشید» درباره تاریخچه شهر مشهد برای حاضران نمایش داده شد.
محمدجواد میری پژوهشگر مشهد سخنران بعدی این مراسم بود
او درباره هویت شهر مشهد و ظرفیتهایی که فیلمسازها برای نمایش فرهنگ و بوم مشهد میتوانند استفاده کنند، گفت: مساله اصلی ما، این است که هویت امروز مشهد چیست؟ نگاههای مختلف تاریخی، ژورنالیستی و آکادمیک درباره مشهد هست و خوب است که نگاهی بینابینی داشته باشیم که کاربردی باشد.
او ادامه داد: مشهد را باید جزئی از دل یک پدیده بزرگتر و در دل خراسان بزرگ فرض کنیم، اما اختصاصا درباره مشهد، مثلا در دوره مغولی سربداران در مشهد تاثیرگذارند و در دوره تیموری که اهل سنتاند، موقوفات در مشهد گسترده میشود. ساخت مسجد گوهرشاد به انجام میرسد و به تدریج پرونده توس بسته میشود و کمکم همهچیز تحتالشعاع مشهد قرار میگیرد.